05 / 05 / 2024

Suriçi surları

Suriçi surları

1937 yılında İstanbul'un imar planı hazırlanırken şehir içindeki sur duvarlarının kaldırılması zaruri görülmüş. Yıkık dökük vaziyetteki surlar hakkında bilgi alan Prost, hangi surların kaldırılacağına karar verecekmiş.

İstanbul'un surlarında büyük tehlike! Surlardaki derin çatlaklar korku yaratıyor!

İstanbul surlarının çökme tehlikesi ile karşı karşıya olduğu yeniden gündeme geldi. Güvenlik sorunu sebebiyle insanların gezmeye çekindiği tarihi surların turizme kazandırılması için ise çalışmalar ise tüm hızıyla sürüyor.

Suriçi Yapı Gayrimenkul Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Suriçi Yapı Gayrimenkul Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Kağıthane'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Gültekin Kodalbaş ve Mehmet Cemal Zeybek ortaklığında kuruldu.

İstanbul'un yeni millet bahçesi için geri sayım başladı! Kara Surları Millet Bahçesi açılıyor!

Mega kent İstanbul'un yeni millet bahçesi için geri sayım başladı... Merakla beklenen Fatih Kara Surları Millet Bahçesi'nin ilk etabı yakında hizmete açılıyor.

Diyarbakır surlarının çevresindeki kaçak yapılar ortadan kaldırılıyor!

Diyarbakır'da UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Diyarbakır surlarının bulunduğu alanda kaçak binaların yıkılması için başlatılan çalışmalarda 5. etaba gelindi.

Fatih'te iade edilen imar haklarıyla evler yenilenebilecek!

Fatih’te Suriçi bölgesinde yer alan ve 10 bin binayı etkileyen binaların hak sahipleri tarafından yıkılıp, herhangi kayıp olmadan yeniden inşa edilmesi sağlayan 142 plan uygulaması hayata geçiyor. 

İBB'nin Cibalıkapı surlarındaki restorasyon çalışmalarına tepki!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Cibalikapı surlarında yapılan restorasyon, Mimari Restorasyon Kültür Varlıklarını Koruma Derneği Başkanı Serhat Şahin tarafından tepki gördü.

Diyarbakır Surları restore edilerek turizme kazandırılacak!

"Dünya Kültür Mirası" olan Diyarbakır Surları, başlatılan restorasyon çalışması kapsamında işlevlendirilerek turizme kazandırılacak.

Diyarbakır surları çevresindeki kaçak yapılar yıkılıyor!

Diyarbakır'da tarihi surlarının çevresindeki sur koruma bandı içerisinde kalan ve kamulaştırma işlemi tamamlanan 41 yapı için yıkım çalışmaları başladı.

Bursa'da tarihi surların üzerine ev yapmışlar!

Osmanlı Devleti döneminde Uludağ eteklerine açılan ara kapı konumunda olan Zindan Kapı'nın etrafındaki surlar yıkılarak, surun içerisine ve üzerine evler yapılmış...

Korkuteli-Antalya karayolu surların altından inşa edilecek alt geçitle bağlanacak!

Büyük İskender'in geçemediği, Korkuteli-Antalya karayolu nedeniyle 1950'lerde yıkılan surlar yeniden inşa edilip, birleştirilecek. Karayolu ise surların altından inşa edilecek alt geçitle bağlanacak.

Temar Gayrimenkul Acenteliği Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Temar Gayrimenkul Acenteliği Ticaret Limited Şirketi Arnavutköy'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Suri Temur, Ramazan Odar, Ramazan Temur ve Şahin Odar tarafından kuruldu.

Sur’da 5 bin 563 hak sahibiyle uzlaşıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, çatışmalı süreç sonrasında büyük yıkım meydana gelinen Diyarbakır Suriçi’nde nüfusun azalmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Kurum, Sur’da toplam 5 bin 563 hak sahibiyle uzlaşma sağlandığını açıkladı.

Tarihi Alanya Kalesi içten yıkıldı!

Helenistik, Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı medeniyetlerine ev sahipliği yapan Tarihi Alanya Kalesi’nin tarihi surları katledildi. Surların yakımına Avusturyalı emekli pilotun ev tadilatı yol açtı

Suriçi surları Haberi

Suriçi surları



Eski hisarlar 


Bir kısmı saklanacak, bir kısmı kaldırılacak


    Şehir planı yapılırken şehrin içinde bazı kale ve sur duvarlarının kaldırılması zaruri görülmüş ve bunun üzerine şehircilik mütehassısı B. Prost Eski Eserleri Koruma Cemiyeti'yle Müzeler Müdürlüğü'nden bu duvarlar hakkında malumat istemişti. 

    Bu kale duvarları hakkında Belediye'ye gayet muhtasar malumat verilmiştir. Halbuki mütehassıs, bu gibi duvar ve surlardan hangilerinin tamamıyla kaldırılacağını tayin etmek üzere etraflı malumata ihtiyaç görmüş ve tekrar mufassal malumat istemiştir.

    Mütehassıs, tam malumatı aldıktan sonra şehrin güzelliği ve tarihi vaziyetiyle yakından alakadar olan kale ve sur duvarlarından bir kısmını muhafaza edecek surette planını hazırlayacak,...