24 / 07 / 2024

suriye savaşı son durum

suriye savaşı son durum

Çinli inşaat firmaları, 7 yıl süren savaşta ekonomisi 226 milyar dolarlık kayba uğrayan Suriye’nin yeniden yapılanması için harekete geçti.

Ev sahibi kiracı savaşında en çok kim mağdur oldu? Vatandaşlar ne dedi? 

Son günlerin gündemden düşmeyen ev sahibi kiracı savaşı hız kesmeden devam ediyor. Peki ev sahibi kiracı savasında kim haklı? Vatandaşlar bu konu ile ilgili ne dedi? 

Ev sahibi kiracı savaşından avukatlar da nasibini aldı!

Son dönemlerde hız kesmeden devam eden ev sahibi kiracı savaşından avukatlar da nasibini aldı. Avukat Yakup Yar resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda "Kira davaları alınmaz artık." ifadelerini kullandı.

Kiralarda yüzde 25 zam sınırı 1 Temmuz'da sona eriyor! Ev sahibi kiracı savaşı asıl şimdi mi başlıyor? 

Ev sahipleri ve kiracıların zam savaşı hız kesmeden devam ederken 2022 yılında kira artış oranına getirilen yüzde 25 zam sınırı için son tarihin 1 Temmuz 2024 olduğu açıklandı. Peki yüzde 25 zam sınırının sona ermesi neleri değiştirecek?

Hatay'da tartışmalara neden olan rezerv alanıyla ilgili son dakika gelişmesi! Belediye Başkanı Savaş açıkladı!

Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş, son zamanlarda tartışma konusu olan Hatay'daki 'rezerv alan' ile ilgili son dakika açıklamasında bulundu. 

Altında savaş etkisi! 2000 bin doları görmek çok uzak değil

Altın fiyatlarında son dakika sürprizi yaşanıyor. Altın alacakları yakından ilgilendiren gelişme. Altın uzmanı İslam Memiş, altın için savaşı işaret edip 2000 dolar seviyesi için tarih verdi. İşte merak edilen tüm detaylar....

Orta Doğu'daki savaş altın fiyatlarını uçurdu! Altın 7 ayın en büyük haftalık kazancına merdiven dayadı!

Orta Doğu'da yaşanan İsrail ve Hamas arasındaki çatışma altın fiyatlarını arttırdı. Altın son 7 ayın en kazançlı haftasını yaşıyor.  Orta Doğu'daki savaş altın fiyatlarını uçurdu! Altın 7 ayın en büyük haftalık kazancına merdiven dayadı!

Altında savaş etkisi! Altın fiyatları bir günde resmen fırladı! 10 Ekim Salı altın fiyatları ne kadar?

Altın almak veya satamka isteyebnler heyecanla güncel altın fiyatlarını araştırıyor. Son günnderde düşüşe geçen altın fiyatlarında ''savaş etkisi görüldü ve altın fiyatları resmen fırladı. Altın fiyatları bugün ne kadar? 10 Ekim altın fiyatları kaç lira?

Savaş gerilimi buğday fiyatlarını uçurdu!

Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan savaş gerilimi devam ediyor. Son olarak Rusya, Ukrayna'nın Karadeniz limanlarından yola çıkacak her geminin askeri yük taşıdığını varsayacağını belirtti. Yaşanan gelişme buğday fiyatlarını yükseltti.

Rusya-Ukrayna savaşı, gaz piyasalarına ilişkin tüm tahminleri değiştirdi!

Son 10 senedir hızlı talep büyümesi görülen doğal gazda savaşın etkileriyle altın çağın sonuna gelinirken, ilk kez küresel gaz talebindeki artışın 2030 itibarıyla durgunluğa ulaşması öngörülüyor.

Buğday fiyatlarında savaş etkisi! Buğday fiyatlarında son durum ne? 4 Ekim 2022 fiyat listesi...

Buğday fiyatları, Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan gerilimin tekrar tırmanmasıyla üç ayın zirvesini görmüştü. Peki buğday fiyatlarında son durum ne? İşte son dakika buğday 4 Ekim 2022 fiyat listesi...

Kiracı ev sahibi savaşında son perde! Kiracılar hava parası istiyor!

Son zamanlarda gündemden düşmeyen kiracı ev sahibi savaşında sular durulmuyor. Kiracılar şimdi de hava parası istiyor... İşte detaylar...

Araç sahipleri dikkat! Akaryakıtta son durum! 19 Eylül 2022 akaryakıt fiyatları

Akaryakıt fiyatlarına ilişkin son  gelişmeler Rusya-Ukrayna savaşının brent petrolde dalgalanmalara neden olduğu ve kurdaki değişkenliklerden etkilendiği yönünde.  Benzine bir zam daha mı geldi? 19 Eylül Pazartesi akaryakıt fiyatları ne kadar oldu?  İşte 19 Eylül 2022 güncel akaryakıt fiyatları...

Denizbank'ta promosyon ödemeleri kaç lira? İşte son güncellenmiş rakamlar

Bankalar arası promosyon savaşı devam ediyor. Maaşlarını taşıyarak daha yüksek banka promosyonu almak isteyen vatandaşlar da tek tek bankaları incelemeye başladı. Maaşını Denizbank'a taşımak isteyen emekli ve çalışanlar için bu bankanın verdiği son promosyon rakamlarını inceledik.

suriye savaşı son durum Haberi

suriye savaşı son durum

Suriye'deki savaşın sona ermesiyle birlikte, ülkenin yeniden inşası giderek daha çok önem kazanıyor.  Son aylarda yayınlanan raporlara göre ülkenin yeniden imarı için an az 200 milyar dolar gerekiyor. Ülkenin yeniden imarı birçok ülkenin iştahını kabartırken, Çin, aslan payını kapmak için harekete geçmiş durumda.


Suriye'deki ekonomik büyüklüğün savaş öncesi seviyelere dönmesinin 10-15 yıl alabileceği belirtiliyor. Savaş, ülkedeki sosyal ve ekonomik altyapıyı tamamen harap etti. Suriye’deki konutların yüzde 27’si, sağlık ve eğitim birimlerinin ise yarısı kullanılamaz hale geldi. Savaş sonra yaklaşırken, ülkeyi yeniden imar etme hazırlıkları başladı. Çin bu konuda oldukça istekli.


Global Times’ın haberine göre geçtiğimiz nisan ayından bu yana en az 30 Çinli ülkedeki yatırım fırsatlarını görmek için Suriye’ye gitti. Ağırlıklı olarak başkent Şam ve yeniden imar planlarının yoğunlaştığı Humus ve...