06 / 05 / 2024

suriye uyruklulara gayrimenkul satışı

suriye uyruklulara gayrimenkul satışı

Alemdağ Merkez Emlak Yönetim Kurulu Başkanı ve Gayrimenkul Yatırım Uzmanı İsa Demir, ülkemizde taşınmaz edinebilecekler arasında Suriye vatandaşlarının yer almadığını belirterek, konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Suriye vatandaşları Türkiye'den gayrimenkul alabilecek mi?

Alemdağ Merkez Emlak Yönetim Kurulu Başkanı ve Gayrimenkul Yatırım Uzmanı İsa Demir, ülkemizde taşınmaz edinebilecekler arasında Suriye vatandaşlarının yer almadığını belirterek, konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Putin Suriye'de daha fazla arazi ve gayrimenkul istiyor!

Rusya, Suriye'de bulunan askeri üsleri için daha fazla arazi ve gayrimenkul almak istiyor. Putin, Savunma Bakanlığı'na Suriye hükümetiyle görüşmelerde bulunması için talimat verdi.

İsmail Emeç: Gayrimenkul satışları durma noktasına geldi!

TURYAP Hatay Temsilcisi İsmail Emeç, Suriye olaylarının başlamasıyla beraber komşu ülkelerde kapıların kapanması, Reyhanlı olayları, Gezi olayları, 15 Temmuz darbe girişimi ve sonrasındaki devam eden karmaşıklıklardan dolayı gayrimenkul alım- satım durma noktasına geldiğini söyledi.

Türkiye’den gayrimenkul alan yabancıya vatandaşlık verilecek!

Türkiye ve Rusya ilişkilerinde yeni bir sürece girildi: İki ülkenin yatırımcıları, ortak bir fonla Suriye gibi üçüncü ülkelere yatırım yapacak. Türkiye'de bir Rus üniversitesi kurulacak. Gayrimenkul alana vatandaşlık verilecek...

Göçebelerin gayrimenkul alımlarına özel düzenleme getirilmeli!

Keleşoğlu Holding Pazarlama ve Satış Koordinatörü Bilge Özdemir, Suriye gibi göcebeleştirilen ülke vatandaşlarına gayrimenkul alımlarında özel düzenlemeler getirilmesini istedi. Bilge Özdemir yazılı bir açıklamada bulundu. İşte o yazı:

Hatay, Mipim Gayrimenkul Fuarı'na çıkarma yapacak!

Suriye’de yaşanan sorunlardan en çok etkilenen iller arasında yer alan Hatay, bu krizi atlatmak için Mipim Gayrimenkul Fuarı’na çıkarma yapacak. Savaş, “Bölgede bir kriz yaşandığı için yatırım maliyetlerindeki düşüş yüzde 50’yi bulabilir” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye’de şehir kurmak istiyoruz!

Türk müteahhitler mülteci sorunu için elini taşın altına koymaya hazırlanıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Suriye’de şehir kurmak istiyoruz’ açıklamasına TOKİ ve Türk gayrimenkul sektöründen tam destek geldi.

Yabancı uyruklulara taşınmaz satışı nasıl yapılır?

Türkiye'den gayrimenkul sahibi olmak isteyen yabancı uyruklu vatandaşlar, karşılıklılık şartı olmadan taşınmaz satın alabiliyor. Peki, tabancı uyruklulara taşınmaz satışı nasıl yapılır? İşte tapu işlemleri..

Suriye sınırına yakın illerde konut satışlarında hareketlilik yaşanıyor!

Suriye'de 2011 yılından bu yana süren ve yüzbinlerce kişinin yaşamına mal olan iç savaştan kaçan Suriyeli mülteciler, yeni bir yaşam kurma amacıyla Türkiye'den gayrimenkul alıyor...

Ankara'da gayrimenkul fiyatları yüzde 30 arttı!

Gayrimenkul fiyatlarının son bir yılda yüzde 30'lara varan oranda artış gösterdiği Ankara, Suriye, Libya ve Nijerya gibi ülkelerden de yatırımcı alıyor. Ankara'nın şehirleşmeye ve özellikle altyapıya dönük çalışmaları son dönemde büyük hız kazandı...

Eva Gayrimenkul lisanslı şirketler arasına girdi

EVA Gayrimenkul Değerleme Danışmanlık A.Ş., 23 Mart 2009 tarihi itibarı ile  Sermaye Piyasası Kurulu'nun Lisanslı Değerleme Şirketleri listesine alındı

Vakıflar, Malatya'da 13 gayrimenkul satacak

Vakıflar, Malatya'nın Merkez, Darende ve Arapgir ilçelerinde bulunan toplam 13 adet gayrimenkulü satışa çıkardı.

Yabancı şirketlerin gayrimenkul alması kolaylaşacak

Yabancı şirketlerin gayrimenkul alımında formalitelerin azaltılması ve sürecin kolaylaştırılmasına yönelik çalışma başlatıldı.

suriye uyruklulara gayrimenkul satışı Haberi

suriye uyruklulara gayrimenkul satışı

Alemdağ Merkez Emlak Yönetim Kurulu Başkanı ve Gayrimenkul Yatırım Uzmanı İsa Demir, Suriye uyruklu vatandaşlara gayrimenkul satışına ilişkin açıklamalarda bulundu. 

"Bilindiği üzere yabancıların taşınmaz edinimi 2644 sayılı Kanunun 35 inci maddesinde düzenlenmiş olup, bu maddeye dayalı olarak çıkarılan 25/6/2012 tarih ve 2012/3504 sayılı Bakanlar Kurulu Kararında; ülkemizde taşınmaz edinebilecekler arasında Suriye vatandaşları yer almamaktadır" ifadelerini kullanan Alemdağ Merkez Emlak Yönetim Kurulu Başkanı İsa Demir, "Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün  8.08.2012 tarih ve 2012/12(1734) sayılı Genelgesine göre; Suriye vatandaşlarının mevcut ya da intikal vs. suretle adlarına intikal eden taşınmazlarının devir ve üzerindeki ayni hak tesisine ilişkin bütün taleplerinin Tapu Kadastro Genel Müdürlüğüne sorulması, yeni taşınmaz edinim taleplerinin ise doğrudan Tapu Müdürlüğünce reddedilmesi gerektiği bildirilmiştir" diye konuştu.

İsa Demir'in konuya ilişkin açıklamaları...