18 / 05 / 2024

Suriye zarar

Suriye zarar

Suriye'de yarım milyon inanın öldüğü savaşı bilançosu ağır. Ülkedeki 4 konutan biri yıkıldı. İç savaş, 388 milyar dolarlık ekonomik zarara yol açtı.

İran Suriye'de 30 bin konut inşa edecek!

İran Ulaştırma ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Emir Emini, 7 yıllık iç savaş nedeniyle Suriye'de 600 milyar dolarlık zarar oluştuğunu ve İranlı şirketler tarafından ülkede 30 bin konut inşa edeceğini açıkladı.

Suriye'deki imar yasası mültecilerin dönüşünü engelleyebilir!

Suriye'nin yeniden inşası kapsamında, savaşta zarar gören mülkler imara açılacak. Genel Sekreter Antonio Guterres ve Güvenlik Konseyi'ne gelen mektupta Suriye'deki imar yasasının mültecilerin dönüşünü erteleyebileceği ifade edildi.

TDV Suriye’deki 66 camiyi yeniden inşa edecek!

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), Suriye’de terör nedeniyle yıkılan ve zarar gören 66 camiyi yeniden inşa edecek. TDV Genel Müdürü Mustafa Tutkun, gönüllerini buluşturacak birlik mekanları camiler inşa ettiklerini belirtti.

Suriye'de zarar gören tarihi yapıların restore edilme şansı yok!

BM, uydu görüntüleri, iç savaşta Suriye’de yok olan tarihi ve kültür mirasını ortaya koydu. Araştırmayı yürüten Direktör Einar Bjorgo, bu eserlerin geri gelmesinin mümkün olmadığını söylüyor.

Suriye’nin tarihi eserleri zarar görüyor!

Suriye ile Irak’ta yaşanan savaş nedeniyle bölgeye ait tarihi ve kültürel varlıklar büyük zarar görüyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı, bu ülkelerden tarihi eser kaçıranlara yönelik teyakkuza geçti.

Kiracının eve zarar vermesi!

Konutunuzu kiraya verdiğinizi ve kira süresinin bitmesi ile evden çıkan kiracının eve zarar verdiğini düşünelim. Kiracının eve zarar vermesi durumunda, bu zarar nereden karşılanıyor? İşte yanıtı...

Osmaniye'de çıkan yangında 6 işyeri ve 1 ev zarar gördü!

Osmaniye 'de çıkan yangında bir pizzacı dükkanı tamamen yanarken, 6 işyeriyle bir ev zarar gördü. Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, yangın bölgesine gelerek çalışmaları izledi.

Gazipaşa'da ormanlık alanda 120 hektar alan yangından zarar gördü!

Gazipaşa ilçesinde ormanlık alanda dün gece başlayan ve bugün de devam eden yangının kontrol altına alındı. Rüzgarın etkisiyle büyüyen ve 120 hektarlık alanın zarar gördüğünü yangın kontrol altına alındı

Suriye sınırı güvenliği için 2,5 kilometrelik bir duvar örülmeye başlandı!

Türkiye'nin, Suriye sınırındaki yasa dışı geçişleri ve kaçakçılığı engellemek için 2 metre yüksekliğinde ve 2,5 km uzunluğunda bir duvar örmeye başladığı bildirildi. İnşaatla ilgili çalışmalar Mardin'in Nusaybin ilçesi yakınlarında başlatıldı.

Marmaris'te çıkan yangında yaklaşık 10 dönüm ormanlık alan zarar gördü!

Marmaris'in Armutalan beldesi Seyirtepesi mevkisindeki ormanlık alanda saat 23.00 sıralarında iddiaya göre atılan bir havai fişek nedeniyle yangın başladı, çıkan yangında yaklaşık 10 dönüm ormanlık alan zarar gördü...

İzmir'de yeni marina projeleri körfeze zarar verecek!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, irkaç gün önce onaylanan İzmir'e yeni marina projelerine de tepki göstererek, körfeze zarar verileceğini dile getirdi.Merkezi idarelerin yerel yönetimi dinlemesi gerektiğini söyledi..

Gayrimenkul sermaye iradında zarar!

Sermayenin kendisinde meydana gelen eksilmeler, gayrimenkul sermaye iradında zarar olarak sayılıyor mu? Gayrimenkul sermaye iradında doğan zararlar nelerdir? İşte gayrimenkul sermaye iradında zarar hususu ile ilgili sorularınızın yanıtı...

Kumluca'daki orman yangınında 170 hektarlık alan zarar gördü!

Kumluca 'daki orman yangınında 170 hektarlık alan zarar gördü. Karacaören Köyü Muhtarı Öztürk: "Yangında çok ormanımız yandı, mal kaybımız var, tek tesellimiz can kaybımızın olmaması" dedi

Suriye zarar Haberi

Suriye zarar

Suriye'de yarım milyon inanın öldüğü iç savaş büyük zararlara yol açtı. Birleşmiş Milletler (BM) Batı Asya Ekonomik ve Sosyal Komisyonu (ESCWA) yedi yıldır devam eden savaşın bilonçosunu açıkladı.

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre, komisyonun tahminlerine göre Suriye'deki yol, altyapı, bina ve diğer fiziki objelerin tahribatı 120 milyar dolarlık zarar yarattı. Ülkedeki 4 konutan biri yıkılırken Suriye'nin Gayrı Safi Yurtiçi Hasılası'ndaki kayıp ise 268 milyar dolar olarak hesap ediliyor.

BM tahminlerine göre Suriye'deki savaşta şimdiye kadar 400 bin kişi yaşamını yitirdi, 22 milyonluk ülke nüfusunun yarısı evlerini terk etti. 5 milyon Suriyeli başka ülkelere göç...