06 / 05 / 2024

susuzluğa karşı nasıl önlem alınır

susuzluğa karşı nasıl önlem alınır

ALTER Uluslararası Mühendislik ve Müşavirlik Genel Müdür Yardımcısı Dide Özdikmen Özçelik "Su kayıplarını önlemek için ilk adım su temin sistemini ve dağıtım şebekesini tanımaktan geçiyor" dedi.

Memur ve emekli maaşları arasındaki makas açıldı! Emekli aylıklarının memur maaşlarını karşılama oranı nasıl değişti? 

Memur maaşlarına yapılan seyyanen zam, memur emeklisi maaşlarına yansımayacak. Peki emekli aylıklarının memur maaşlarını karşılama oranı nasıl değişti? 

Binalara deprem testi nasıl ve nereden yaptırılır? Deprem dayanıklılık sonucu kaç günde çıkar? Tek tek açıklandı! 

Oturduğu binanın sağlamlığından emin olmak isteyenler bina dayanıklılık testi ile ilgili detayları merak ediyor. Peki binalara deprem testi nasıl ve nereden yaptırılır? Deprem dayanıklılık sonucu kaç günde çıkar?

İslam Memiş’ten olay yorum! Dolardan nasıl kâr edileceğini açıkladı

FED Başkanı'nın faiz artırım mesajı sonrasında İslam Memiş'ten çarpıcı açıklamalar geldi. Açıklamalarda ABD'nin ekonomi politikasına göre nasıl kâr edileceği hakkında bilgiler verdi. Memiş'e göre altın daha da düşecek ancak kalıcı olmayacak. Memiş, dolar karşısında ne düşüyorsa onu alarak kâr edileb

Ortaklığın Giderilmesi Davası nedir? Ortaklığın Giderilmesi Davası nasıl açılır?

Ortaklığın Giderilmesi Davası, ülkemizde genellikle miras hukuku bağlamında mirasçılar arasında sıklıkla karşılaşılan bir dava türü olarak karşımıza çıkıyor. Peki, Ortaklığın Giderilmesi Davası nedir? Ortaklığın Giderilmesi Davası nasıl açılır?

Depreme dayanıklı bina nasıl olmalı?

İTÜ Mimarlık Fakültesi, Yapı ve Deprem Mühendisliği Birimi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oğuz Cem Çelik, binaların depreme karşı nasıl güçlendirildiğini anlatarak, depreme dayanıklı binaların özelliklerini anlattı. 

TOKİ açık satış başvurusu nasıl yapılır?

TOKİ Başkanlığı açık satış duyurularını kurumsal internet sitesinde bulunan satışlar sayfasından ilan ediyor. Bu sayfa üzerinde hem açık satış ile satılan konutlar hemde açık artırma ile satışa çıkarılan konutların ilanları bulunuyor. Peki TOKİ açık satış başvurusu nasıl yapılır?

Depreme karşı yapılacak konut nasıl olmalı?

Bir deprem ülkesi olan Türkiye'de depreme karşı nasıl bir konut tipi geliştirilmesi gerektiği tam olarak belirlenememiş durumda. Özellikle kırsal kesimlerde, köylerde yapı türü yoksulluğu bulunuyor. Peki depreme karşı nasıl bir konut tipi geliştirilmeli? 

Koronavirüs: Salgın hastalıklara karşı nasıl şehirler inşa edilebilir?

Koronavirüs salgını evimizin kapısının önünden başlayarak tüm dünyayı tehlikelerle dolu bir doğal alana dönüştürdü. Peki salgın hastalıklara karşı nasıl şehirler inşa edilebilir?

İnşaat işçileri koronavirüse karşı nasıl önlem almalı?

Koronavirüs salgını nedeniyle çalışma hayatı eve taşındı. Şantiyelerde ise çalışma hayatı devam ediyor. Agra Dönüşüm Yönetim Kurulu Başkanı ve Kentsel Dönüşüm Uzmanı Mimar Nihat Şen, koronavirüse karşı nasıl önlem alınması gerektiğiyle ilgili bilgiler verdi.

Kat malikleri kuruluna çağrı nasıl yapılır?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Bir kat malikini binamızın güçlendirmesi için yapılacak resmi toplantıya çağırmak için nasıl tebligat yapmalıyım? Adresi biliyorum ancak Mernis adresi mi değil mi bilmiyorum. O adrese tebligat yapsam geçerli olur mu? ' sorusunu yanıtladı.

İTÜ Doğa Kolejini nasıl alacak?

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Vakfı'nın, bir süredir maddi krizde olduğu bilinen Doğa Koleji'ni almak için görüşmelere başladığı belirtiliyor. Bunun için telaffuz edilen paranın miktarı ise 800 milyon lira. Peki bir üniversite vakfının kasasında bu kadar büyük bir tutar nasıl bulunur?

40 metrekarelik daire nasıl 74 metrekareye çıkarılır?

Küçük metrekareli daire sahiplerine özel üretilen tasarımlar görenleri şaşırtıyor. Peki 40 metrekarelik daire nasıl 74 metrekareye çıkarılır?

İnşaat ruhsatı nasıl çıkarılır?

Bir arsanız olduğunu ve üzerinde bina inşa etmek istediğinizi düşünelim. Bu durumda bu arsa üzerinde inşaata başlanılabilmesi için öncelikle ruhsatın alınması gerekiyor. Peki, inşaat ruhsatı nasıl çıkarılır?

susuzluğa karşı nasıl önlem alınır Haberi

susuzluğa karşı nasıl önlem alınır

ALTER Uluslararası Mühendislik ve Müşavirlik Genel Müdür Yardımcısı Dide Özdikmen Özçelik "Su kayıplarını önlemek için ilk adım su temin sistemini ve dağıtım şebekesini tanımaktan geçiyor" Son yılların en kurak yazını geçiren Türkiye'de su kullanım ve iletim sorunları yeniden gündeme geldi. 


Dünya genelinde, su kaynaklarından tüketicilere kadar iletilen sulardaki kayıplar yüzde 10 ila 20arasmda değişirken, bu oranın Türkiye'de yüzde 43 seviyelerinde yer alması İstanbul'da düzenlenecek uluslararası toplantıyla masaya yatırılıyor. 


Su kayıplarını önlemenin su temin sistemini ve dağıtım şebekesini çok iyi tanımaktan geçtiğini ifade eden ALTER Uluslararası Mühendislik ve Müşavirlik Genel Müdür Yardımcısı Dide Özdikmen Özçelik, 28-29 Ağustos günlerinde düzenlenecek toplantıda, su idareleri ve belediyelerin yeni su kaynakları arayışına başlamadan önce, mevcut içme suyu şebekelerinde gerekli iyileştirme çalışmalarını yapmalarının daha yararlı olacağına dikkat...