28 / 04 / 2024

susuzluk tedbirleri

susuzluk tedbirleri

İklimler yer değiştiriyor, sular çekiliyor. Son yıllarda yaşanan 'su sıkıntısı'na çare bulabilmek için inşaat sektörü çarpıcı bir metod deniyor. İnşaat sektörü şimdi de yeşil binalar metodunu deniyor.

Ünal Köken: Suyu dikkatli kullanın!

Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken İzmit Müftülüğü'nün, su bilincini artırmak ve çevre bilincini kazandırmak amacıyla düzenlediği sosyal proje kapsamında barajı ziyaret eden öğrencilerden suyu dikkatli kullanmalarını istedi..

Susuzluğu çözüm olarak barajlarda dip suyunun kullanılmasına karşı uzmanlar uyarıyor!

Son günlerde gündemde olan susuzluğa çözüm olarak önerilen barajlardaki dip suyunun kullanılması konusunda uzmanlar uyarıyor; Gölet tabanındaki çökeltiler su kalitesini boza ve canlı yaşamı biter.

Veysel Eroğlu: Susuzluk sorunu için B planı devreye girdi!

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, "B planı devreye girdi. Gerekirse C planını devreye sokarız. Bu yıl İstanbul için herhangi bir sıkıntı olmayacak" dedi.

Veysel Eroğlu: Su sıkıntımız yok!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu Afyonkarahisarda, rahatsızlığı bulunan iş adamı Mehmet Çakmak'ı ziyaret ettiği otelden ayrılırken yaptığı açıklamada, yaz yağmurlarının önceki yıllara göre daha şiddetli olduğunu söyledi.

Ali Rıza Karacan: Kuraklık vatandaşların alacağı basit önlemlerle azaltılabilir!

Yaşar Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Rıza Karacan, alınacak önlemlerle kuraklık etkilerinin azaltılabileceğini belirterek "vatandaşların alacağı basit önlemler ile kuraklığın etkisi azaltılabilir" dedi.

İstanbullular dikkat! Yılbaşı tedbirleri nedeni ile bugün bazı yollar trafiğe kapatılacak

İstanbul'da bugün Beyoğlu, Beşiktaş, Şişli ve Kadıköy'deki bazı yollar, yılbaşı tedbirleri nedeni ile trafiğe kapalı olacak. İşte haberin ayrıntıları...

Konutta sahte ilan tedbirleri resmen devrede: 2 günde binlerce ilan sitelerden silindi! 

Gayrimenkul ve ikinci el araç satışında uygulanacak sahte ilan tedbirleri 1 Kasım itibarıyla yürürlüğe alınmıştı. İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizameddin Aşa ve İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği Başkanı Hayrettin Ertemel, düzenlemenin ilk sonuçlarını açıkladı. 

Ayakkabıdaki ithalat vergisi arttı! Yan sanayici de koruma tedbirleri talep ediyor!

Ayakkabı sektöründe, ithal ürünlere karşı koruma tedbirinde artış gerçekleşti. 5 Eylül tarihi itibarıyla getirilen yeni uygulamayla ithal ayakkabılara ürün fiyatının 2 katı kadar vergi ödenecek. Öte yandan, ticari kredi almakta zorlanan yan sanayici de koruma tedbirleri talep ediyor.

Çimento sektörü enerji maliyetleri için alınacak tedbirleri bekliyor!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen çimento sektörü enerji maliyetleri için alınacak tedbirleri bekliyor...

Esnaflardan Kovid-19 tedbirleri tepkisi: İş yerleri kapalı ama kira ödeniyor!

Kovid-19 tedbirleri kapsamında kapatılan ve ekonomik olarak zor günler geçiren esnaf ve sektör çalışanları Kadıköy’de bir araya geldi. İşletme sahipleri ve çalışanlar, “Tedbirler alınsın, iş yerleri açılsın, yasaklar kaldırılsın” çağrısını yaptı. 

Kira anlaşmazlıkları için hakem heyeti kurulamaz mı?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Sahibi olduğum işyerini kiraya vermiştim. Kiracı pandemi tedbirleri nedeniyle dört aydır kira ödemiyor. Ancak sınırlama kalktıktan sonra takip yapılabilecek. Yığılma olmaması için yetkileri artırılmış hakem gibi müesseseler kurulamaz mı?' sorusunu yanıtladı.

'Evde Kal' tedbirleri konut talebini yeniden şekillendirdi!

Koronavirüs süresi boyunca “Evde Kal” tedbirleri, vatandaşın konut talebini yeniden şekillendirdi. Evden çalışan çoğu tüketici, bu süreç içerisinde şehir ve iş merkezlerine uzak müstakil ev aramaya başladı.

Ev satın alırken kriterler değişiyor!

Koronavirüsle dünyada milyonlarca insan sosyal izolasyon ve karantina tedbirleri kapsamında uzunca bir süre evlerine kapandı. Bu süreçte balkon, bahçe, teras ve çalışma odası gibi evdeki yaşam alanlarının önemi bir kez daha  ortaya çıktı. 

Mısır Çarşısı kapılarını yeniden açtı!

Tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında 24 Mart tarihinde geçici olarak kapatılan Mısır Çarşısı kapılarını yeniden açtı...

Sağlık Bakanlığından sitelerdeki yüzme havuzları için koronavirüs tedbirleri!

Site havuzlarında alınması gereken önlemler doğrultusunda, havuzlarda, çalışanlar dahil 4 metrekareye 1 kişi olacak biçimde kapasite belirlenecek, havuz içerisinde 8 metrekareye 1 kişi olacak şekilde kapasite ayarlanacak.

KOBİ'ler ihracatçı olma yolunda 'dijital ortamda' ilerliyor!

KOBİ’lerin ihracatçı olabilmeleri, e-ihracat süreçlerine katılabilmeleri için hayata geçirilen ve Kovid-19 tedbirleri kapsamında online gerçekleştirilmeye başlanan "Export Akademi" kapsamındaki 2. çevrim içi eğitime 650’ye yakın girişimci katıldı.

Tarihi Mısır Çarşısı 1 Haziran'da kapılarını açıyor!

Koronavirüs tedbirleri kapsamında geçici süreliğine kapatılan tarihi Mısır Çarşısı, 1 Haziran'da yeniden açılıyor.

Ulaşım yatırımları salgın tedbirleri gevşetilmeden devam edecek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, koronavirüs salgını sürecinde projeleri devam edeceğini dile getirerek, "Yaz ayları boyunca da kurulun tavsiyelerinden taviz verilmeden, şantiyelerde bu noktada gevşeme olmadan çalışmalarımızı sürdüreceğiz." şeklinde konuştu.

susuzluk tedbirleri Haberi

susuzluk tedbirleri

Geçtiğimiz günlerde beklenmedik hava olaylarıyla gelen yoğun yağışın bir nebze de olsa barajlardaki su oranlarına olumlu yansıyacağı düşünülse de sonuç beklendiği gibi olmadı. Yağışların bu denli etkisiz kalma durumu su tasarrufu konusunda farklı çözüm arayışlarını da gündeme getirdi.


Küresel ısınma ve çeşitli faktörler dolayısıyla kış aylarında meydana gelen yağış miktarı barajlardaki su seviyesini istenilen seviyelerde tutamayabiliyor. Bunun yanı sıra son günlerde beklenmedik hava olaylarıyla gelen yağışlar da beklentileri karşılamış değil. Ayrıca plansız ve yüksek yapılar nedeniyle yağmur oluşumunu sağlayan hava döngüsünün zarar görmesi de yağışların iyice azalmasına sebep olmaya başladı.


Bu soruna çözüm olarak sunulan alternatiflerden birisi de yeşil binaların inşa edilmesi. Uzmanlara göre rüzgâr, güneş ve yağmur suyu gibi yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanarak büyük oranda tasarruf sağlayan çevreci yapılar tercih...