14 / 05 / 2024

Suudi Arabistan yönetimi

Suudi Arabistan yönetimi

Osmanlı'nın Kâbe-i Şerif etrafına inşa ettiği revakların, tavaf alanının genişletilme çalışmaları nedeniyle Suudi Krallığı tarafından yıkılacağı iddiası üzerine Osmanlı Kültür Mirası Platformu harekete geçti

Suudi Arabistan'ın  en büyük şirketinden Kalyon İnşaat'a ortalık teklifi!

Suudi Arabistan’ın en büyük şirketlerinden biri olan NEOM, Kalyon İnşaat’a ortaklık teklif etti. Kalyon İnşaat, global şirket oluyor...

Türk müteahhitler için yıllık 10 milyar dolarlık iş potansiyeli! Suudi Arabistan ve yeni pazarlar radarda!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren, Suudi Arabistan'ın Türk müteahhitler için yıllık 10 milyar dolarlık iş potansiyeli taşıdığının altını çizdi ve yeni pazarların da radarlarında olduğunu belirtti. İşte Erdal Eren'in o açıklaması...

Suudi Arabistan 18 Türk şirkete ithalat vizesi verdi!

Ege İhracatçı Birlikleri (EİB), Suudi Arabistan'ın süt ürünleri, kırmızı et ve bal üretimi yapan 18 şirket için ithalat izni verdiğini açıkladı. Yılın ilk 6 aylık döneminde bu ülkeye yapılan ihracat geçen yıla göre yüzde 747,5’lik artışla 1 milyar 113 milyon dolara çıktı.

Mobilyacılar Avrupa’nın açığını Suudi Arabistan'la kapatacak!

Türk mobilya sektörü, AB pazarında yaşadığı açığı Suudi Arabistan’la kapatmak istiyor. 2023’ün ilk 5 ayında Suudi Arabistan’a 52 milyon dolarlık ihracat yapan mobilyacıların yıl sonu hedefi ise 200 milyon dolar.

Turizme sektöründe Suudi Arabistan şoku

Turizm sektörü son yıllarda Kovid-19'un açtığı yaraları sarmak için tatil sezonunu beklerken korkutan haber Suudi Arabistan'dan geldi.

Suudi Arabistan'da 2021 bütçe kanunu onaylandı!

Suudi Arabistan'da 2021 yılına ait bütçe kanunu onaylandı.

Suudi Arabistan'ın bütçesi 49.2 milyar dolar açık verdi!

Suudi Arabistan'ın bütçesi, 2020 yılının ilk dokuz ayında 49.2 milyar dolar (184.11 milyar riyal) açık verdi.

Suudi Arabistan'ın ambargosu emlak satışlarını vurdu!

Suudi Arabistan yönetiminin Türkiye'deki vatandaşlara ev almamaları yönündeki baskı ülkedeki emlak piyasasını olumsuz etkiledi. İddialara göre Araplar Türkiye'deki gayrimenkul yatırımlarına son verdi.

Suudi Arabistan Türkiye'den ev alan Araplara baskı mı uyguluyor?

Daha önce Türk ürünlerine ambargo uygulayan Suudi Arabistan yönetiminin şimdi de Türkiye'den ev alan vatandaşlara evlerini satmaları yönünde baskı uyguladığı iddia edildi.

Türkiye'den ev almak isteyen Suudi Arabistan vatandaşlarına engel!

GİGDER Başkanı Ömer Faruk Akbal, Suudi Arabistan konusuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Akbal, ''Son yıllarda Türkiye'den gayrimenkul alımında hep ilk 3 arasında yer alarak Suudi kardeşlerimiz ülkemizi kendi evi gibi görmektedirler'' diye konuştu.

Türk iş insanlarından Suudi Arabistan açıklaması!

Suudi Arabistan ekonomisine katkı sağlayan ve bugüne kadar ülkede yüzlerce önemli projeyi başarıyla tamamlamış bulunan Türk müteahhitlik firmaları Suudi Arabistan ile ticari ve ekonomik ilişkilerinin devam etmesine büyük önem gösteriyor.

Suudi Arabistan'dan Türk müteahhitlerine ambargo!

Suudi Arabistan'ın Türk mallarına ambargo uygulamaya başlayacağı söylentileri bir süredir dış ticarette yankı uyandırıyor. Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün de iddialara yönelik açıklamalarda bulundu.

Suudi Arabistan'da gayrimenkul alım-satımlarında yüzde 5 işlem vergisi uygulanacak!

Suudi Arabistan, gayrimenkul sektörünü desteklemek amacıyla vergilerde değişikliğe gitti. Suudi Arabistan Maliye Bakanlığı, alım-satım için yüzde 5 işlem vergisi uygulayacak...

Suudi Arabistan yönetimi Haberi

Suudi Arabistan yönetimi

Platform, Osmanlı'nın kutsal topraklardaki son mirası olan revakları yıkma girişimine 'dur' kampanyası başlattı. Suudi Arabistan yönetimi Kasım 2011'de genişletme çalışması esnasında revaklara zarar verilmeyeceğini açıklamış ve yıkım ihalesini Türkiye'den bir şirkete vermişti. Osmanlı Kültür Mirası Platformu, '1 Mesaj 1 Revak!' kampanyasıyla tarih kıyımına karşı dünyada kamuoyu oluşturmayı hedefliyor. Kampanya başta Türkiye olmak üzere, Fransa, ABD, Almanya, Bosna Hersek, Cezayir gibi pek çok ülkede devam edecek. İsteyenler üç dilde hazırlanan tepki metnini 'isim-Name' yerine ad ve soyad yazdıktan sonra 'subject' bölümüne 'Riwaqs of Ka'aba' yazıp, bulundukları ülkenin Suudi Büyükelçiliği'ne mail göndererek kampanyaya destek verebilecek.


"TARİH SÖKÜLÜP ATILAMAZ"


Osmanlı Kültür Mirası Platformu'nun tepki metninde yer verilen görüşler şöyle: "400 yıldan uzun bir süredir Harem-i Şerif'te bulunan ve Kabe-i Muazzama'yı çevreleyen revakların tavaf alanını...