10 / 05 / 2024

Süveyş kanalı açılışı ne zaman olacak

Süveyş kanalı açılışı ne zaman olacak

Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şükri Süveyş Kanalı projesinin açılışına ilişkilerinin sorunlu olduğu Türkiye ve Katar da dahil olmak üzere tüm dünya ülkelerini davet ettiklerini açıkladı.

1915 Çanakkale Köprüsü'nün açılışı bugün!

Türkiye bugün 107 sene önceki Çanakkale kahramanlarını anarken, bölgeye büyük katkılarda bulunacak olan 1915 Çanakkale Köprüsü de bugün hizmete açılıyor.

1915 Çanakkale Köprüsü bugün açılıyor! 1915 Çanakkale Köprüsü geçiş ücreti ne kadar?

1915 Çanakkale Köprüsü'nün açılışı bugün gerçekleştirilecek. Köprünün açılış töreni için son hazırlıklar tamamlandı. Peki, Araç geçişi ne zaman başlayacak? 1915 Çanakkale Köprüsü geçiş ücreti ne kadar? İşte tüm detaylar...

1915 Çanakkale Köprüsü yarın açılıyor!

1915 Çanakkale Köprüsü'nün açılışı yarın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katılacağı törenle yapılacak. Peki 1915 Çanakkale Köprüsü'nün geçiş ücreti belli oldu mu? İşte ayrıntılar...

1915 Çanakkale Köprüsü'nün açılışı için geri sayım başladı!

Megakent İstanbul'u önce Çanakkale'ye, ardından da Kuzey Ege'yle birleştirecek olan Türkiye'nin en prestij sahibi projeleri arasında yer alan köprüde, açılış için gün sayılırken çalışmalar da tam gaz sürüyor. 

1915 Çanakkale Köprüsü'nün açılış tarihi değişti!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son zamanlarda sık sık gündeme gelen 1915 Çanakkale Köprüsü'nün açılış tarihinin değiştiğini açıkladı. Peki 1915 Çanakkale Köprüsü ne zaman açılacak? İşte detaylar...

Kanal İstanbul projesi Süveyş Kanalı kadar gelir getirir mi?

Mega kent İstanbul'a yeni bir su yolu açılmasını öngören çılgın proje Kanal İstanbul, Süveyş Kanalı kadar gelir getirir mi?

Taksim Camii 27 Mayıs'ta açılıyor!

17 Şubat'ta temeli atılan Taksim Cami 27 Mayıs'ta ibadete açılıyor. Açılışa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katılım sağlayacak. 

Malatya Tohma Köprüsü bugün açılıyor! 

Malatya ile Sivas arasındaki Karakaya Baraj Gölü üzerinde "itme sürme yöntemi" ile inşa edilen yeni Tohma Köprüsü bugün açılıyor. 

Beğendik Köprüsü bugün açılıyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın canlı bağlantıyla katılacağı Beğendik Köprüsü bugün hizmete açılıyor...

Türkiye'nin en yüksek Botan Çayı Beğendik Köprüsü yarın açılıyor!

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ni, Doğu Anadolu Bölgesi'ne bağlayan Beğendik (Botan) Köprüsü yarın törenle hizmete açılıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kanal İstanbul Süveyş gibi haklar doğurur!

Kanal İstanbul projesiyle ilgili açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Montrö’de bize tanınan hak yok. Süveyş Kanalı’nda nasıl kendilerine ait hakları varsa bu yatırımı yaptığımızda bu tür bir hukukumuz doğacak” dedi.

Kocaeli Üniversitesi Körfez Kampüsü'nün açılışı ertelendi!

Kocaeli Körfez Belediyesi’nin vizyon projeleri arasında gösterilen Körfez Kampüsü projesinin açılışı hava muhalefeti nedeniyle ileri bir tarihe alındı. 

Süveyş Kanalı'nın yapım süreci!

Süveyş Kanalı, yılda sağladığı 4,5-5 milyar dolarlık girdisiyle, Mısır ekonomisinde 3’üncü büyük döviz kaynağı olarak kabul ediliyor. İşte bu dev kanalın yapım süreci...

Süveyş kanalı açılışı ne zaman olacak Haberi

Süveyş kanalı açılışı ne zaman olacak

El Ahram gazetesinin haberine göre Şükri açıklamasında, açılışın uluslararası ticaretle ilgili olduğunu ve sadece belli ülkelerin çağırılmasının mantıklı olmayacaını düşündüklerini belirtti.Mısır, Süveyş Kanalı projesinin 6 Ağustos’ta yapılacak açılışına Türkiye’yi davet etti.



MISIR'IN EN BÜYÜK PROJESİ


Süveyş Kanalı'nın Kızıldeniz ve Akdeniz tarafındaki bölümlerinin genişletilmesinin yanı sıra "orta kesimlerde" 35 kilometrelik mesafe için de paralel bir kanal açılması planlanmıştı.

Projeyle birlikte daha önce bazı noktalarda geçiş için bekleyen gemiler, çift yönlü gidiş-geliş imkânına sahip olacak.

Bu projeyle Süveyş Kanalı'ndan geçecek gemi sayısı ile Mısır'ın kanaldan elde ettiği gelirin yüzde 200'den fazla artacağı ifade...