06 / 05 / 2024

Şuyulandırma nasıl yapılır

Şuyulandırma nasıl yapılır

Kartepe Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nce hazırlanan Köseköy Sanayi Bölgesi şuyulandırma işlemleri askıya asıldı. Kartepe Belediyesi şuyulandırma çalışmaları kapsamında mahallelerdeki imar uygulamaları aralıksız sürüyor.

İzmit Kabaoğlu'nda şuyulandırma çalışmaları tamamlandı!

Kabaoğlu bölgesinde 404 hektar alanda imar planlarının ardından yapılan şuyulandırma çalışmaları askıya çıktı. İtiraz sürecinin ardından tapular dağıtılacak ve bölgede 50 bin nüfusa hitap edecek yeni şehrin adımları atılacak.

Şuyulandırma nedir?

Şuyulandırma, İmar Kanununun 18. maddesi ile 2981 sayılı kanunun 10.c maddesi gereğince yapılıyor. Peki, şuyulandırma nedir? Şuyulandırma nasıl yapılır? Şuyulandırma neden yapılır? İşte şuyulandırma uygulaması..

Miras paylaşımında nelere dikkat edilmeli! Mirastan mal kaçırma nasıl ispat edilir?

Mirastan mal kaçırma ile ilgili konu sıklık ile mahkemelere kadar taşınan ve mahkemelerde de konu olabilen bir durumdur. Buna göre, çok sayıda mirasçı bu konuda maalesef mağdur olmaktadırlar. Peki mirastan mal kaçırmanın ispatı nasıl yapılabilir?

Ev sahipleri dikkat! Kira borcu nedeniyle tahliye nasıl yapılır? 

Ev sahibi kiracı kavgaları hız kesmeden devam ederken pek çok ev sahibi de kiracılarını nasıl çıkartacağı ile ile ilgili araştırma yapıyor. Avukat Tarık Çakmak, resmi X hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda kira borcu nedeniyle tahliyeyi yazdı. Peki kira borcu nedeniyle tahliye nasıl yapılır? 

Konut kredilerinde yapılandırma var mı, nasıl yapılır?

Bankalardan konut kredisi ile ev alanlar farklı faiz oranı ile kalan borcun yeniden hesaplanıp hesaplanmadığını merak ediyor. Peki, Konut kredilerinde yapılandırma var mı, nasıl yapılır?

Vergi borçlarına nereden bakılır? Vergi borcu sorgulama işlemi nasıl yapılır?

Borç yapılandırma konusu gündemde yer alırken çok sayıda vatandaş vergi borçlarına nereden nasıl bakıldığını sorguluyor. Peki, Vergi borclarına nereden bakılır? İşte detaylar...

Hisseli tapu sorun haline gelmesin! Hisseli tapu ayırma nasıl olur?

Hisseli tapuya dair yapılan işlemler, normal tapu ile yapılan işlemlerden farklılık göstermektedir. Peki Hisseli tapu ayırma nasıl olur? İşte detaylar!

Hisseli tapu ayırma nasıl olur?

Hisseli tapuya pek çok insan sahiptir. Genellikle miras yolu ile kalan gayrimenkuller, hisseli tapuya sahip olabilir. Peki Hisseli tapu ayırma nasıl olur? İşte yanıtı!

Hisseli tapu ayırma nasıl olur?

Hisseli tapu, bir mülkün üzerine pek çok kişinin hakkı olduğunu temsil eder. Peki “Hisseli tapu ayırma nasıl olur?” İşte detaylar!

Kamulaştırma nedir? Kamulaştırma nasıl yapılır?

Kamulaştırma nedir, kamulaştırma nasıl yapılır? sorularının yanıtları aranıyor. İşte merak edilenler!

Hisseli tapu nasıl bölünür? Hisseli tapu ayırma işleminde yapılması gerekenler...

Hisseli tapu ayırma işlemi genellikle miras kalan tarla ve arsalar için hak sahipleri tarafından yapılmaktadır. Hisseli tapu nasıl bölünür? Hisseli tapu ayırma işleminde yapılması gerekenler nelerdir? İşte ayrıntılar

Emlak vergisi yapılandırması nasıl yapılır?

Vergi ödeme tarihlerini kaçıran emlak vergisi mükellefler için yapılandırma müjdesini araştırmaya başladı. Peki emlak vergisi yapılandırma başvuruları başladı mı? Emlak vergisi yapılandırması nasıl yapılır? İşte tüm merak edilenler...

TOKİ açık satış başvurusu nasıl yapılır?

TOKİ Başkanlığı açık satış duyurularını kurumsal internet sitesinde bulunan satışlar sayfasından ilan ediyor. Bu sayfa üzerinde hem açık satış ile satılan konutlar hemde açık artırma ile satışa çıkarılan konutların ilanları bulunuyor. Peki TOKİ açık satış başvurusu nasıl yapılır?

Konut kredisi nasıl yapılandırılır?

Faiz oranları yüksek iken kredi çekenler kredi borçlarını yapılandırmak istiyor. Peki konut kredisi nasıl yapılandırılır? Konut kredisi yapılandırma nasıl yapılır? İşte detaylar...

Konut kredisi yapılandırması nedir, nasıl yapılır?

Yüksek faizle kredi çekenlerin faizlerin düşmesiyle kredi yapılandırma beklentisi daha da yükseldi. Peki, konut kredisi yapılandırma nedir, nasıl yapılır? İşte konut kredisi yapılandırmayla ilgili detaylar...

Şuyulandırma nasıl yapılır Haberi

Şuyulandırma nasıl yapılır

Kartepe Belediyesi imar ve Şehircilik Müdürlüğü, Köseköy Merkez Mezarlığı, Çuhane Caddesi ve Demir yolları lojistik alam ile çevrili yaklaşık 60 hektar alanı kapsayan şuyulandırma işlemini askıya çıkarttı. Kartepe İlçesi Köseköy Sanayi Bölgesi şuyulandırma işlemleri 23 Kasım tarihine kadar askıda kalacak. 


Kartepe Belediyesi yetkilileri, uygulama alanı içinde taşınmazı olan vatandaşların yasal süre içinde askı haritası ve parselasyon planlarını inceleyebileceklerini ve bu süre içinde varsa talep ve itirazlarım dilekçe ile belediyeye iletmeleri gerektiğini...