08 / 05 / 2024

Syriza İskeçe Milletvekili Hüseyin Zeybek

Syriza İskeçe Milletvekili Hüseyin Zeybek

Yunanistan iktidar partisi Syriza İskeçe Milletvekili Zeybek, "Bence artık Atina'ya cami yapılma zamanı gelmiş ve geçmiş bile. Hatta birden fazla cami yapılması lazım" dedi.

Emeklilere kira yardımı Meclis'e geldi! Kiralar büyükşehirlerde asgari ücrete yaklaştı! 

Saadet Partisi İzmir Milletvekili Mustafa Bilici, emeklilere kira yardımı konusunu Meclis'e taşıdı. İşte Bilici'nin o açıklaması... 

Talih Özcan: 1999 Düzce depreminde evini kaybedenlerden geçmişe dönük kira isteniyor!

1999'daki Düzce'de meydana gelen depremin ardından, evsiz kalan vatandaşlardan geçmişe dönük kira bedeli istendiği gündeme geldi. İşte Cumhuriyet Halk Partisi Düzce Milletvekili Talih Özcan'ın konuya ilişkin o açıklaması...

Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, kiracılar için ucuz konut çağrısında bulundu!

2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi görüşmeleri devam ediyor. Görüşmelerde söz alan MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, deprem bölgesindeki kiracı vatandaşlara ucuz konut yapılıp teslim edilmesi gerektiğini belirtti.

CHP Bursa Milletvekili Sarıbal: Köylerde bakkallar kapandı, yerine emlak ofisleri açıldı!

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Meclis'te yaptığı konuşmada, "Nerde tarımı toprağı, emeği, üretimi, çiftçiyi koruyan, gözeten bütçe? Köylerde bakkallar kapandı, yerlerine emlak ofisleri açıldı." dedi.

Ahmet Eşref Fakıbaba'dan çarpıcı öneri: TOKİ arsa satmasın, satarsa kooperatiflere satsın! 

Gıda, Tarım ve Hayvancılık eski Bakanı ve İYİ Parti Ankara Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba, TOKİ ile ilgili çarpıcı bir öneriyi gündeme getirdi. İşte Fakıbaba'nın o açıklaması...

Milletvekili Cem Avşar: Rezerv alanlarının açılmasıyla alakalı süreç istismara açık!

Tekirdağ Milletvekili Cem Avşar sosyal konut projelerine ilişkin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda açıklamalarda bulundu. Kentsel Dönüşüm yasasına dikkat çeken Avşar, "Rezerv alanlarının açılmasıyla alakalı süreç istismara açık" dedi.

Clup Familia Çeşme, 236 milyon TL’ye icradan satılacak!

İzmir Çeşme’de bulunan 'Clup Familia Çeşme'nin icradan satılacağı öğrenildi. Muhafazakâr konsepte sahip otel için 236 milyon liralık fiyat biçildi. AK Parti eski Milletvekili Reşat Petek’in de ağabeyi olan Av. Şemseddin Petek’e ait otelin icradan satış ihalesi kasım ayının sonunda yapılacak.

14 Mayıs 2023'te bu yollar trafiğe kapatılacak! Seçim günü için dikkat!

Ankara Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan bir duyuruya göre, 14 Mayıs Pazar günü Ankara'da gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Seçimleri'nin düzeni ve güvenliği için bazı yolların trafiğe kapatılması planlanıyor.

Bakan Kurum'dan İstanbullulara peş peşe müjde! Çalışmalarımızı başlattık

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ve İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Murat Kurum, Pendikli vatandaşlara 6 ayrı müjdeyi peş peşe duyurdu. İşte Bakan Kurum'un sıraladığı müjdeler...

YSK 2023 milletvekili sayısını il il peş peşe açıkladı! İstanbul Ankara İzmir ve diğer iller kaç milletvekili çıkaracak?

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) YSK il il milletvekili sayısını peş peşe açıklandı. Peki, İstanbul, Ankara, İzmir ve diğer iller kaç milletvekili çıkaracak? İşte detaylar...

Benzin, mazot, elektrik ve doğalgaz fiyatlarına yüzde 50 indirim geliyor mu? Kanun teklifi Meclis'e sunuldu!

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, elektrik, benzin, mazot ve doğalgaz fiyatlarının yüzde 50 düşürülmesi için Meclis'e kanun teklifi sundu. İşte ayrıntılar...

Kadıköy Söğütlüçeşme'de yapılması planlanan AVM-Gar projesi TBMM gündeminde!

İstanbul Söğütlüçeşme'de yapılması planlanan AVM-Gar projesine ilişkin soru önergesi verildi. İyi Parti İstanbul Milletvekili Ümit Beyaz, konuyu Meclis'e taşıdı. 

İzmir Bergama'da bazı arazilerin ilçe belediyesince satılacağı iddiaları mecliste!

İzmir'in Bergama ilçesine bağlı Çalıbahçe Mahallesi'ndeki bazı arazilerin ilçe belediyesince satılmasının planlandığı iddiasına ilişkin soru önergesi verildi. CHP İzmir Milletvekili Av. Murat Bakan, konuyu meclis gündemine taşıdı.

Syriza İskeçe Milletvekili Hüseyin Zeybek Haberi

Syriza İskeçe Milletvekili Hüseyin Zeybek

Yunanistan iktidar partisi Syriza İskeçe Milletvekili Hüseyin Zeybek, "Bence artık Atina'ya cami yapılma zamanı gelmiş ve geçmiş bile. Hatta birden fazla cami yapılması lazım.  İnanıyorum ki Syriza hükümeti bu soruna bir çözüm getirecek" dedi.


Yunanistan'da 25 Ocak'ta yapılan seçimleri kazanan Syriza'nın İskeçe Milletvekili Zeybek, AA muhabirinin sorularını yanıtladı.


Batı Trakya Türk Azınlığına mensup Zeybek, üçüncü kez milletvekili seçildiğini anımsatarak, Yunan halkının Syriza'dan büyük beklentileri olduğunu söyledi. 


Batı Trakya'nın birçok sorunu olduğunu anlatan Zeybek, Türk azınlığın eğitim sorununa dikkati çekti. 


Zeybek, azınlık eğitiminin çift dilde yapıldığını belirterek, "Bu eğitim metoduyla ne Yunanca ne de Türkçe doğru düzgün öğretiliyor. Bir önceki iktidarların amacı buydu. Azınlık okullarının kalitesini düşürüp azınlık çocukları Yunan okullarına yönlendirmek ve sonuçta azınlık okullarını kapatmak. Okulların büyük bir kısmını kapattılar zaten. Biz...