29 / 04 / 2024

SYRIZA özelleşme

SYRIZA özelleşme

SYRIZA hükümeti özelleştirmeyi durdurdu. Yunanistan'da yeni koalisyon hükümeti, seçim öncesi açıkladığı tezleri doğrultusunda radikal adımlar atma yönüne giderek de, kamu varlıklarının özelleştirmesini durdurma kararı aldı.

Çeşme Alaçatı'daki 120 bin metrekarelik alanın planları mahkemelik! 

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından askıya çıkarılan İzmir’in turizm merkezi olan Çeşme’deki 12 hektarlık alanın imar planlarını, Şehir Plancıları Odası tarafından yargıya taşıdı.

İzmir'deki Güzelbahçe ve Çeşme ilçelerinin imar planı askıya çıkarıldı!

Mülkiyeti Hazine’ye kayıtlı, İzmir’in Güzelbahçe ve Çeşme ilçelerindeki kimi parsellerin imar planları, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından değiştirilerek özelleştirme kapsamına alındı.

Özelleştirilen limanların devir sözleşmeleri uzatılacak!

Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildiği açıklandı. Kanun kapsamında bazı limanların işletme hakkı verilmesi/devri yöntemiyle özelleştirilmeleri sonucunda imzalanan 49 seneden az süreli sözleşme sürelerinin uzatılması öngörülüyor.

Maliye Hazinesi'nin Çeşme arsasına 5.8 milyon TL teklif!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Maliye Hazinesi'nin İzmir Çeşme arsasını özelleştiriyor. İhaleye en yüksek teklif 5 milyon 860 bin TL bedelle Körükmez İnşaat Turizm Gıda Hayvancılık Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti.nden geldi.

SYRIZA hükümeti özelleştirmeyi durdurdu!

SYRIZA hükümeti özelleştirmeyi durdurdu. Yunanistan'da yeni koalisyon hükümeti, seçim öncesi açıkladığı tezleri doğrultusunda radikal adımlar atma yönüne giderek de, kamu varlıklarının özelleştirmesini durdurma kararı aldı.

Çeşme Dalyan'ın imar planı değişti!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 'nın belediyeleri devre dışı bırakarak yaptığı imar planı değişikliklerinden sonra Özelleştirme idaresi Başkanlığı da Çeşme 'de bir arazinin imar planını değiştirdi.

Çeşme Dalyan'a yeni imar planı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı' nın belediyeleri devre dışı bırakarak yaptığı imar planı değişikliklerinden sonra Özelleştirme idaresi Başkanlığı da İzmir Çeşme'de bir arazinin imar planını değiştirdi.

Özelleştirme İdaresi, AYM iptaline karşı B planı arıyor!

Anayasa Mahkemesi, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı' nın Tüpraş, Kuşadası ve Çeşme Limanı özelleştirmeleri ile Eti Alüminyum, SEKA Balıkesir Fabrikası'nın satışına yönelik iptal kararlarının uygulanmasına karar verdi.

Demiryolları 2015'te özelleştirilecek!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, TCDD'nin özelleştirileceğini anlatırken, demiryollarını, artık Devlet Demir Yoları tekelinden çıkarıyoruz. 2015' te bu çalışmaları işletmelerimize açmayı düşünüyoruz dedi...

Hükümet özelleştirmelerde yasal düzenleme yapmaya hazırlanıyor!

Anayasa Mahkemesi kararıyla tartışmalı hale gelen Seydişehir Eti Alüminyum, Kuşadası Limanı, Çeşme Limanı, SEKA Balıkesir İşletmesi özelleştirmeleri ile TÜPRAŞ’ın yüzde 14,76 oranındaki hissesinin satılması işlemlerini rahatlatacak düzenleme geliyor.

Enerji sektöründe 7 milyar dolarlık birleşme ve satın alma gerçekleşti!

Özelleştirmelerin ağırlıkta olduğu 2013 işlemlerinin değeri, 2012'deki 9.5 milyar dolarlık değerin altında kaldı. 2013 yılında şirket birleşme ve satın almalarını çok büyük ölçüde yerli şirketler gerçekleştirdi...

Ağaçlıyol'daki arazileri alan şirketlerle sözleşme imzalanacak!

Haber Ekspres'in haberine göre; Danıştay'ın verdiği yürütmeyi durdurma kararına karşın Özelleştirme İdaresi, Ağaçlıyol'daki arazileri alan şirketlerle sözleşme imzalanacağını duyurdu. İzmirliler ise verilen bu karara tepki gösterdi.

Kuşadası-Çeşme Limanları, Eti, SEKA ve TÜPRAŞ özelleştirmelerinde tazminat dönemi!

Hukukçular, Danıştay’ın geçen hafta aldığı kararın ardından özelleştirmelerde, tazminat davalarına uzanan yeni bir dönem başlayabileceğini söyledi. Kuşadası-Çeşme Limanları, Eti, SEKA ve TÜPRAŞ özelleştirmelerinde tazminat dönemi mi başlayacak?

SYRIZA özelleşme Haberi

SYRIZA özelleşme

Yunanistan’da, Radikal Sol İttifak (SYRIZA) lideri Aleksis Çipras başkanlığında kurulan yeni koalisyon hükümeti, seçim öncesi açıkladığı tezleri doğrultusunda radikal adımlar atma yönüne giderek, kamu varlıklarının özelleştirmesini durdurma kararı aldı.


SYRIZA hükümetinin ilk bakanlar kurulu toplantısında, aralarında ülkenin en büyük ticari limanı olan Pire Limanı ve Kamu Enerji-Dağıtım Şirketi ADMHE’nin de bulunduğu, henüz özelleştirilmeleri tamamlanmamış kamu kurumlarının özelleştirilmesinin iptal edilmesi kararlaştırılırken, daha önce özelleştirilen kurumlarla ilgili anlaşmaların da yeniden masaya yatırılması karara bağlandı.


Denizcilik Bakanı Vekili Thodoris Driças, bu konudaki kararların hem çalışanların hem de işadamlarının talebi doğrultusunda alındığını belirterek, bu kapsamda Pire ve Selanik limanlarının hisselerinin satılmasına son verildiğini açıkladı.


Önceki hükümetin Çin'in COSCO kargo şirketine 35 yıllığına kiraladığı Pire limanındaki 2 konteyner terminaliyle ilgili anlaşmaların da yeniden gözden geçirileceğini açıklayan Driças,...