30 / 04 / 2024

Taban Alan Katsayısı Uygulaması

Taban Alan Katsayısı Uygulaması

OSB Uygulama Yönetmeliği 'nde geçen yıl yapılan değişiklikle Taban Alan Katsayısı Uygulaması 'nın ( TAKS ) kaldırılması, genişleme alanı olmayan bölgelerdeki işletmelerin büyüme sorununa çare olamadı.

Mücavir alan nedir? Mücavir alan sınırları nasıl belirlenir? 

Mücavir alan, belediye sınırları haricinde bulunan ancak imar mevzuatı gereği belediyelerin denetim ve sorumluluğu altında olan arazi parçalarını ifade eder. Bu durumda mücavir alan nedir, mücavir alan sınırları nedir ve mücavir alan sorgulama gibi sorular önem kazanıyor.

Gemlik Belediyesi arsa ve depolama alanı satacak! Bursa Gemlik'te arsa arayanlar dikkat!

Bursa İli Gemlik Belediye Başkanlığı, Gemlik'te arsa ve depolama alanı satacak. Söz konusu gayrimenkullerin tahmini bedeli 48 milyon 400 bin TL olarak belirlendi.

Uzman isimden ‘memura kira desteği’ için önemli uyarı: Kira fiyatları...

AK Parti seçim beyannamesinde yer alan konulardan biri de kamu çalışanına kira desteği verilmesiydi. Memura kira desteğinde sürecin nasıl işleyeceğiyle alakalı konuşan Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, "Maaş katsayısına göre olursa kişiler aslında bütçelerine göre bunu planlayabilirler"

Ziraat Bankası’ndan akaryakıt alan araç sürücülerine büyük jest! Hesaplara para yatacak!

Peş peşe düzenlediği kampanyalarla gündemdeki yerini korumaya devam eden Ziraat Bankası, yeni bir kampanyanın daha duyurusunu yaptı. Akaryakıt sektörüne özel düzenlenen kampanya kapsamında araç sürücülerinin hesabına 75 TL yatırılacak.

Evde bakım maaşına Mayıs ayında yine zam geliyor! 2023 Evde bakım parası ne kadar oldu

Yeni ayarlamalarla beraber, evde bakım aylığı alan vatandaşlar sosyal güvenlik kapsamında ele alınacak ve ödemelerine zam yapılacak. Bu zam seviyesi, memur aylık katsayısındaki değişimler göz önünde bulundurularak tespit edilecek. İşte ayrıntılar.

Robot süpürge alacaklar mutlaka baksın! İşte uygun fiyatlı robot süpürgeler...

Son dönemin en popüler ürünleri arasında yer alan robot süpürgeler, ev temizliğinde insanlarımızın en büyük yardımcılarından biri oldu. Peki uygun fiyatlı robot süpürgeler hangileri? Fiyatları ne kadar? İşte robot süpürge fiyatları...

Soyluların sporu ‘polo’dan ilham alan U.S. Polo sezon sonu fıratlarını kaçırmayın. İşte 22 Eylül 2022 Polo fiyat listesi

Çizgisi ve duruşuyla sizi her ortamda farklılaştıran U.S. Polo şimdi Sezon Finali fırsatları ile yazı bitiren ürünlerini satışa sundu. Geçmeyen modası ile her daim fark yaratan U.S. Polo ürünlerinden birine salip olmak için son gün 30 Eylül. İşte U.S Polo’nun 22 Eylül 2022 fiyat listesi

Migros fiyatları düşürmeye devam ediyor! Robot süpürgede süper fiyat! 28 Ağustos 2022 indirimli fiyat listesi..

Ülkenin sevilen market zincirlerinden Migros’ta kampanyalar hız kesmeden devam ediyor. Migros’ta küçük ev aletleri kategorisinde yer alan elektrikli süpürgelerde indirim var. İşte 28 Ağustos 2022 indirimli fiyat listesi..

Buğdayda zarar ettiren taban fiyat uyarısı: TMO'ya satmayanlar zarar edecek

Buğday taban fiyatını açıklayan Toprak Mahsülleri Ofisi, hasat edilen buğdaylarını TMO'ya satan çiftçilere 1000 lira prim verileceğini açıkladı. Ürünü tarladan açıklanan fiyatın üzerinde mâl eden üretici ise bu sene deftere zarar yazacak. İşte ayrıntılar..

İzmir Torbalı’da 49 hektarlık alan yapılaşmaya açılıyor!

İzmir Çevre Düzeni Planı'nda gerçekleştirilen imar revizyonu ile beraber Torbalı Ayrancılar'da bulunan ve ağaçlandırılacak alan statüsündeki 49 hektarlık alan yapılaşmaya açılmak isteniyor...

Tüketici Hakem Heyetleri Yönetmeliğinde Yer Alan Parasal Sınırların Artırılmasına İlişkin Tebliğ!

6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunun 68. ve Tüketici Hakem Heyetleri Yönetmeliğinin 6. Maddelerinde Yer Alan Parasal Sınırların Artırılmasına İlişkin Tebliğ bugünkü 31691 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Boğaziçi Üniversitesi ve çevresinin sit alanı statüsü değiştirildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü'nün 8 Eylül tarihinde açıkladığı karara göre, yeşil alan içinde bulunan Boğaziçi Üniversitesi ve yakın çevresi doğal sit alanının statüsünde değişiklik yapıldı.

Tiny houselara koronavirüs ilgisi!

Adalı A.Ş. tarafından üretilen Tiny House'lar tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs sürecinde yoğun ilgi gördü.

Taban Alan Katsayısı Uygulaması Haberi

Taban Alan Katsayısı Uygulaması

Emsal uygulamasının kaldırılarak OSB'lere dikey büyüme olanağı getirilmesini isteyen İzmir Atatürk Başkanı Hilmi Uğurtaş, bunun sağlanması halinde bölgelerinin 3 katı büyüyebileceğini söyledi. 

Günümüzde sanayicinin en önemli sıkıntısının finansman olduğuna dikkat çeken Hümi Uğurtaş, özellikle yeni kuru lan işletmelerde sabit yatırım kalemlerinden biri olan arsaların değerinin çok önemli olduğunu söyledi. Uğurtaş, "Çoğu zaman sabit yatırıma yapılan harcamalar nedeniyle işletme sermayesi sıkıntısı yaşanıyor. Genişleme alanı olmayan ve arsa değerleri yüksek bölgelerde mevcut alanların verimli kullanılması daha da önemli hale geliyor. Yüksekliğin serbest olduğu bölgelerde sanayi tesislerinin Kat Alanı Katsayısı (KAKS) nedeniyle katlı yapılar inşa edememesi ciddi şeküde tartışılıyor. Bugün Çin, Güney Kore gibi üretim ve istihdam patlaması yaşanan bölgelerde dikey büyüyen OSB'ler görmek mümkün" diye konuştu. 



'Buradan 3 OSB daha çıkar' Konuyu geçen...