08 / 05 / 2024

Tabiat Varlıkları Doğal Sit Alanları ve Özel Çevre Koruma Bölgelerinde Kalan Yapı Yasaklı Taşınmazların Hazine Taşınmazları ile Değiştirilmesi Hakkında Yönetmelik

Tabiat Varlıkları Doğal Sit Alanları ve Özel Çevre Koruma Bölgelerinde Kalan Yapı Yasaklı Taşınmazların Hazine Taşınmazları ile Değiştirilmesi Hakkında Yönetmelik

3 Ağustos 2013 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan Tabiat Varlıkları, Doğal Sit Alanları ve Özel Çevre Koruma Bölgelerinde Kalan Yapı Yasaklı Taşınmazların Hazine Taşınmazları ile Değiştirilmesi Hakkında Yönetmelik haberimizde...

Flaş gelişme! Doğal gazda dünyanın gözleri Türkiye’ye çevrildi, Rusya, Türkiye’de doğal gaz merkezi kuruyor!

Rusya’nın en büyük enerji şirketi Gazprom, Türkiye’de bir doğal gaz merkezi kurmak için çalışmalar yaptıklarını ve bu adımla, gaz piyasasında adil ve şeffaf fiyatlandırma sağlanacağını duyurdu.

AB kara para ve kripto varlıklar konusunda yeni önlemler alıyor

AB kara paranın ile mücadele ve kripto varlıkların alım satımıyla ilgili yeni yasal düzenlemeler getirmeye hazırlanıyor. Nakit ödemelere sınırlama getirilirken kripto varlık alım satımında ise kimliklerin daha şeffaf olması hedefleniyor.

Kripto devine şok! Varlıkları donduruldu, kullanıcılara uyarı mesajı gönderildi

Likidite sorunu yaşadığı için dünyanın en büyük kripto borsası Binance tarafından satın alınması gündeme gelen FTX ile ilgili son dakika haberi geldi. Şirketin varlıkları donduruldu.

Mercedes mal varlıklarını devretti! Tamamen piyasadan çekiliyor

Rusya’nın Ukrayna’yı işgal girişiminin ardından Avrupalı devler bir bir Rusya’dan çekilme kararı alırken son olarak Mercedes de ülkeden tamamen çekildi. Mercedes ülkedeki tüm varlıklarını Rus Avtodom şirketine devretti.

Kripto varlıklar neden değer kaybediyor? Bitcoin ve Ethereum kaç dolar oldu? İşte 31 Ağustos 2022 fiyatları…

Kripto para piyasası, ABD Merkez Bankası’ndan gelen mesaj sonrasında 20 bin doların altına gerilemişti. Haftaya da düşüşle başlayan Bitcoin, Ethereum gibi kripto varlıklar küçük bir yükselişle kritik eşiğin üzerinde tutunmaya çalışıyor.

Varlık Fonu’na bağlı olan BOTAŞ, tarihinde ilk kez dış kredi ile doğal gaz alacak!

Türkiye Varlık Fonu’na (TVF) bağlı BOTAŞ, LNG (sıvılaştırılmış doğal gaz) alımı için DeutscheBank’tan 929 milyon dolar tutarında Hazine garantili kredi alacak. İşte detaylar...

Yapı Yasaklı Taşınmazların Hazine Taşınmazları ile Değiştirilmesi Hakkında Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Tabiat Varlıkları, Doğal Sit Alanları ve Özel Çevre Koruma Bölgelerinde Kalan Yapı Yasaklı Taşınmazların Hazine Taşınmazları ile Değiştirilmesi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31824 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Boğaziçi Üniversitesi ve çevresinin sit alanı statüsü değiştirildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü'nün 8 Eylül tarihinde açıkladığı karara göre, yeşil alan içinde bulunan Boğaziçi Üniversitesi ve yakın çevresi doğal sit alanının statüsünde değişiklik yapıldı.

Gurbetçilerin tapu ve mal varlıkları paylaşılacak mı?

Gurbetçilerin bilgilerinin taraf ülkelerle paylaşılmasına ilişkin anlaşma yürürlüğe alındı. Peki gurbetçilerin tapu ve mal varlıkları paylaşılacak mı?

Milyarderlerin varlıklarını yöneten aile ofisleri mercek altına alındı!

Toplam 6 trilyon dolar değerinde servet yöneten “aile ofisleri”, ABD’li Archegos’un iflasının ardından otoritelerin radarına girdi. Aralarında SEC ve ABD Vadeli İşlemler Komisyonu gibi otoriteler ABD’de varlıklı birey ve ailelerin kişisel varlıklarını yöneten aile ofisleri mercek altında...

4 ildeki bazı bölgeler koruma alanı kapsamına alındı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü tarafından Edirne, Antalya, Tekirdağ ve Kocaeli'nde bazı alanlar, "Nitelikli Doğal Koruma Alanı", "Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı" ve "Doğal Sit-Nitelikli Doğal Koruma Alanı" şeklinde tescillendi.

Antalya Kaş'taki kaçak otel Meclis gündeminde!

Antalya Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu, Kaş’ın 3’üncü derece doğal sit alanı olan Hidayet Koyu’ndaki kaçak otel ve plaj tesislerine ilişkin yıkım kararı aldı. Alınan yıkım kararına karşı otelin hâlâ faaliyet gösterdiğini kaydeden CHP'li vekil Rafet Zeybek, konuyu Meclis gündemine taşıdı.

Vakıf Kültür Varlıklarının Restorasyonlarına İlişkin Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'de!

Vakıf Kültür Varlıklarının Onarımları ve Restorasyonları ile Çevre Düzenlemesine İlişkin Mal ve Hizmet Alımlarına Dair Usul ve Esaslarda Değişiklik Yapılması Hakkında Usul Ve Esaslar"a ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Tabiat Varlıkları Doğal Sit Alanları ve Özel Çevre Koruma Bölgelerinde Kalan Yapı Yasaklı Taşınmazların Hazine Taşınmazları ile Değiştirilmesi Hakkında Yönetmelik Haberi

Tabiat Varlıkları Doğal Sit Alanları ve Özel Çevre Koruma Bölgelerinde Kalan Yapı Yasaklı Taşınmazların Hazine Taşınmazları ile Değiştirilmesi Hakkında Yönetmelik

YÖNETMELİK


Çevre ve Şehircilik Bakanlığından:


TABİAT VARLIKLARI, DOĞAL SİT ALANLARI VE ÖZEL ÇEVRE KORUMA


BÖLGELERİNDE KALAN YAPI YASAKLI TAŞINMAZLARIN HAZİNE


TAŞINMAZLARI İLE DEĞİŞTİRİLMESİ HAKKINDA YÖNETMELİK



BİRİNCİ BÖLÜM


Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar


Amaç ve kapsam


MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı; tabiat varlıkları ve doğal sit alanları ile özel çevre koruma bölgelerinde; bölgenin sahip olduğu çevre değerlerini korumak için bu alanların koruma-kullanma esaslarını belirleyen onaylı uygulama imar planlarında yapılaşma yasağı getirilen yerlerde kalan gerçek ve özel hukuk tüzel kişilerinin mülkiyetindeki taşınmazların Hazine taşınmazlarıyla trampa edilmesine ilişkin usul ve esasları belirlemektir.


Dayanak


MADDE 2 – (1) Bu Yönetmelik 29/6/2011 tarihli ve 644 sayılı Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin 13/A maddesinin ikinci fıkrası ile 33 üncü maddesine ve 21/7/1983 tarihli ve 2863 sayılı Kültür...