07 / 05 / 2024

Kripto devine şok! Varlıkları donduruldu, kullanıcılara uyarı mesajı gönderildi

Kripto devine şok! Varlıkları donduruldu, kullanıcılara uyarı mesajı gönderildi

Likidite sorunu yaşadığı için dünyanın en büyük kripto borsası Binance tarafından satın alınması gündeme gelen FTX ile ilgili son dakika haberi geldi. Şirketin varlıkları donduruldu.



Dünyanın en büyük üçüncü kripto borsası FTX’in ana merkezinin bulunduğu ve  vergi cenneti olarak ünlenen Bahamalar’daki yetkililer, likidite sorunu yaşadığı ortaya çıkan ve çekim işlemlerini durduran FTX platformunun varlıklarını dondurduğunu duyurdu. Ayrıca platformun CEO'su Bankman-Fried'in, FTX US’in sıkıntı yaşamadığını söylemesine rağmen, platform işlemlerin durdurulabileceği konusunda kullanıcılarına uyarıda bulundu.

"VARLIKLARI DONDURMAK SAĞDUYULU BİR HAMLE"

Bahamalar Maliye Bakanlığı’nın alt kurumu olan Bahamalar Hisse Senetleri Komisyonu’ndan açıklama yapıldı.

Kripto devine şok! Varlıkları donduruldu, kullanıcılara uyarı mesajı gönderildi

Açıklamada kripto varlık platformu FTX’in Bahamalar’daki alt şirketi olan FTX Digital Markets’a ait varlıkları dondurmak sağduyulu bir hamle olarak tanımlandı ve komisyonun, platform müşterilerinin varlıklarının kuralları ihlal eden bir şekilde yönetildiği hakkındaki ihbarlarının farkında olduğu ifade edildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön