09 / 01 / 2025

Tabiatı ve Biyolojik Çeşitliliği Koruma Kanunu Tasarısı sonuç

Tabiatı ve Biyolojik Çeşitliliği Koruma Kanunu Tasarısı sonuç

TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Erol Kaya: ''Sivil toplum kuruluşları temsilcilerini, üzerinde itirazların olduğu konularda yeniden dinledik'' dedi...

Bioteksan Biyolojik Ürünler Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Bioteksan Biyolojik Ürünler Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Bahçelievler'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Ali Tezölmez ve Sencer Hande Tezölmez ortaklığında kuruldu.

Narenciyede kalıntı sorunu kalmayacak! Üreticilere 8 bin sinek tuzağı dağıtıldı!

Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Hayrettin Uçak, biyoteknik ve biyolojik mücadele ve İyi Tarım Uygulamalarının organik ve kalıntısız üretimin temeli olduğunu belirterek, “Bütün zararlılarla hemen ilaçla mücadele etmemeliyiz” ifadesini kullandı.

Gayrimenkulde yabancı yatırımcıların gözü Türkiye’de!

GYODER tarafından gerçekleştirilen 17. Gayrimenkul Zirvesi’nde teknoloji, tasarım, tabiat ve toplum olarak belirlenen 4T vizyonu konuşuldu.

Tabiat Ana Turizm Eğitim Sağlık Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Tabiat Ana Turizm Eğitim Sağlık Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Kartal'da 200 bin TL sermaye bedeli ile Gazi Özinan ve Ayşe İbiş ortaklığında kuruldu.

44 milli park ve 249 tabiat parkı 1 Haziran'da açılıyor!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, koronavirüs salgını nedeniyle ziyarete kapatılan 44 milli park ve 249 tabiat parkının, 1 Haziran'da yeniden açılacağını açıkladı.

Yarım kalan ve tamamlanamayan yatırımlara 1 yıla kadar ilave süre!

Deprem, salgın gibi doğal ve biyolojik afetler sonucunda yarım kalan ve tamamlanamayan yatırımlardan, teşvik belgeleri 11 Mart 2020 tarihinden önce gerçekleşen ve bu tarih itibarıyla süresi devam edenlere, istemeleri durumunda 1 yıla kadar ilave tamamlama süresi verilebilecek.

Korunması Gerekli Kültür ve Tabiat Varlıkları yönetmeliğinde değişiklik!

Korunması Gerekli Taşınır Kültür ve Tabiat Varlıklarının Yurt Dışına Çıkarılması ve Yurda Sokulması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31121 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Ayvalık Tabiat Parkı ihaleye çıkıyor!

Balıkesir’de Ayvalık Tabiat Parkı 20 yıllığına kiralanması için ihaleye çıkıyor. Tarım ve Orman Bakanlığı ihaleyi 11 Şubat’ta gerçekleştirecek.

Tabiat parkı ve milli parklar artık 20 yıllığına kiralanabilecek!

Resmi Gazete'de yayımlanan "Kamulaştırma Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun kapsamında, tabiat parkı ve milli parklarda 29 yıl süreyle yatırımcılara kiraya verilen alanların kira süreleri 20 yıl olarak yeniden düzenlendi.

Tabiat parkı ve milli parklar 20 yıldan uzun kiralanamayacak!

TBMM Genel Kurulunda, Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kabul edilerek yasalaştı. Kanuna göre, tabiat parkı ve milli parkların yatırımcılara kiralanma süreleri sözleşme düzenlendikten itibaren 20 yılı geçmeyecek...

Salda Gölü Tabiat Parkı alanı 570 dekara çıkarıldı!

Burdur Yeşilova'daki beyaz kumsalı ve turkuaz suyunun güzelliğiyle "Türkiye'nin Maldivleri" olarak bilinen Salda Gölü çevresinde bulunan Salda Gölü Tabiat Parkı alanının genişletildiği belirtildi.

Kırşehir Aşıkpaşa Tabiat Parkı belediyeye verilmedi! 

Kırşehir'de yaklaşık 10 milyon TL'ye mal olan Aşıkpaşa Tabiat Parkı Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından belediyeye devir edilmedi. 

Sarıyer Marmaracık Tabiat Parkı koruma altına alındı!

İstanbul İli, Sarıyer İlçesi, Rumeli Feneri Mahallesi Sınırları İçerisinde Bulunan Marmaracık Tabiat Parkı Doğal Sit Alanı kapsamına giren alanlar kesin korunacak hassas alan olarak tescil ve ilan edildi.

Tabiatı ve Biyolojik Çeşitliliği Koruma Kanunu Tasarısı sonuç Haberi

Tabiatı ve Biyolojik Çeşitliliği Koruma Kanunu Tasarısı sonuç

 TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Erol Kaya,  Genel Kurul gündeminde bulunan Tabiatı ve Biyolojik Çeşitliliği Koruma Kanunu Tasarısı'na ilişkin,  "Sivil toplum kuruluşları temsilcilerini, üzerinde itirazların olduğu konularda yeniden dinledik" dedi.


Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, söz konusu tasarının 23. dönemde Meclis'e geldiğini ve üzerinde uzun görüşmelerin yapıldığını anımsattı. Erol Kaya, konuyla ilgili bütün kesimlerin dinlendiğini, buna göre değerlendirmeler yapılarak tasarının ele alındığını ifade etti. 


Tasarının bu dönem yeniden gündeme alındığını belirten Kaya, tasarı üzerinde yine değerlendirme çalışması yaptıklarını ifade etti. Sivil toplum kuruluşları temsilcilerini tekrar dinlediklerini kaydeden Kaya, ''Özellikle koruma kapsamındaki alanlarda, güvenlikle ilgili zaruret halinde buralarda nasıl çalışma yapılabilir konusu, yanlış anlaşıldı. Biz sivil toplum kuruluşlarının bu konudaki itirazlarının yeniden dinledik ve değerlendirmelerde bulunduk'' dedi.


Kaya, tasarının geri çekilmesi gibi bir durumun...