04 / 05 / 2024

tacirin belediyeye karşı sorumlulukları

tacirin belediyeye karşı sorumlulukları

Belediye işlemleri nelerdir?: Tacirin belediyeye karşı sorumlulukları arasında, işyeri açma ve çalışma ruhsatı alma; İlan ve reklam vergisi ödeme; Çevre temizlik vergisi beyan ve ödemesi gibi işlemler bulunuyor...

Buca'da 34 arsa satışa çıkarıldı! 

İzmir'in Buca ilçesinde konut imarlı olan mülkiyeti belediyeye ait 34 arsa satışa çıkarıldı. 

Ankara'da imar artış bedelleri belediyeye ödenecek!

Yoğunluk artışı içeren imar planlarına okul ve sosyal tesis yapma şartı koyan Ankara Büyükşehir Belediyesi, bu şartı değiştirdi. Buna göre, tesislerin toplam bedeli karşılığındaki tutar belediyeye ödenebilecek.

Tepebaşı Belediyesi 22 konutu satışa çıkarıyor!

Tepebaşı Belediyesi, Uluönder Mahallesi’nde belediyeye ait olan arsa üzerinde kat karşılığı inşaat sözleşmesi apsamında inşaat çalışmaları tamamlanan 22 adet konut satışa sunuluyor. 

Tepebaşı Belediyesi'ne ait 22 konut ihaleye çıkarılıyor!

Tepebaşı Belediyesi, Uluönder Mahallesi’nde belediyeye ait olan arsa üzerinde kat karşılığı inşaat sözleşmesi kapsamında yer alan ve yapımı tamamlanan 22 adet konutu satışa sundu. 

Mehmet Keleş'in borçlarına karşılık 47 konut satıldı!

Eski Düzce Belediyesi Başkanı Mehmet Keleş'in borcu karşılığında belediyeye ait olan 47 daire de borca karşılık belediyenin işlerini yapan firmalara satıldı.

AYM'den mülk sahibinin lehine karar!

Beşiktaş’ta 3 katlı binası bulunan Süleyman Oktay Uras ve Sevtap Uras, belediyeye karşı dava açmıştı. Anayasa Mahkemesi (AYM), bireysel başvuruyu karara bağladı.

Karşıyaka Stadı için belediyeye by-pass!

Stada başından beri karşı çıkan Karşıyaka Belediyesi, talebe olumsuz yanıt verince, müteahhit firma ruhsat için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün yolunu tuttu. İşte sürecin ayrıntıları...

İnşaat ruhsatı kimin adına çıkar?

Bir binanın inşaat çalışmalarına başlanılabilmesi verilen inşaat ruhsatı gerekli belgeler ile belediyeye yapılacak başvuru sonrasında alınabiliyor. Peki, inşaat ruhsatı nasıl verilir? İnşaat ruhsatı kimin adına çıkar?

Karşıya Stadı'ndaki belediyeye ait alan ne olacak?

Karşıyaka Stadı'ndaki belediyeye ait alanın Spor Genel Müdürlüğü'ne devri için düğmeye basıldı. AK Partili Mertoğlu, stada her zaman karşı çıkan Akpınar'ın bu karar için mecbur kaldığını söyledi.

İBB sosyal konutların onarım işini 6 Kasım'da ihaleye çıkarıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, mülkiyeti belediyeye ait olan sosyal konutların onarım işini 6 Kasım 2014 tarihinde saat 09.30'da ihaleye çıkarıyor. Söz konusu iş 300 günde tamamlanacak.

1948 yılında Kadıköy'de 446 metrekare arsa 13.395 lira bedelle satışa çıkarılmış!

Reşat Altın 41 lira olduğu 1948 yılında Kadıköy'de Rasimpaşa Mahallesi'nde bulunan belediyeye ait iki parça arsa satılacakmış. 446 metrekare arsa 327 altın parasına, 13 bin 395 lira bedelle satışa çıkarılmış.

Karşıyaka Belediyesi Siz Hayal Edin Biz Yapalım projesini hayata geçirdi!

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Karşıyakalılardan yapılmasını istedikleri projeleri internet üzerinden belediyeye göndermeleri halinde ilgili birimlerce önem sırasına göre projeleri hayata geçirme sözü verdi.

Enver Demirel: Etimesgut'un yol, kaldırım ve sosyal tesis ihtiyaçlarını karşılayacağız!

Enver Demirel, belediyeye yeni bağlanan mahallelerde yatırımlara başladıklarını belirterek, "Yeni mahallelerimizde mahallelerimizin yol, kaldırım, sosyal ve kültürel tesis gibi ihtiyaçlarını karşılayacak hizmetlere devam edeceğiz" dedi.

tacirin belediyeye karşı sorumlulukları Haberi

tacirin belediyeye karşı sorumlulukları

Belediye işlemleri nelerdir?

Belediyede gerçekleştirecek işlemler arasında harç ve vergi ödemelerinin yapılması, ruhsat izinlerinin alınması gibi işlemler yer alıyor.


Tacirin belediyeye karşı sorumlulukları arasında, işyeri açma ve çalışma ruhsatı alma; İlan ve reklam vergisi ödeme; Çevre temizlik vergisi beyan ve ödemesi; Hafta tatili çalışma ruhsatı alma; Vergi kevhası asma gibi işlemler bulunuyor.


1. İşyeri Açma İzin Belgesi

Belediye gelirleri kanununa göre belediye sınırları ile mücavir alanlar içinde iş yeri açmak isteyen tacirler çalışma ruhsatı almak için bağlı bulundukları yerin belediyesine müracaat ederler. İş yeri açma ve çalışma ruhsatı almak için düzenlenen başvuru formuna şu belgeler eklenir:


Vergi levhası

Kira sözleşmesi veya tapu sureti

Çevre temizlik vergisinin ödendiğine dair makbuz

Sicil tasdiknamesi veya ticaret odası sicil kaydı

İlan ve reklam vergi kaydı yazısı


Ticaret Sicili Gazetesi imza sirküleri (şirketler için)

Belediye...