29 / 04 / 2024

tadilat ruhsatı alınacak haller

tadilat ruhsatı alınacak haller

Bir dairede yapılacak tadilatlar için belediyeden ruhsat almak gerekebiliyor. Gerekli olan bu ruhsat "tadilat ruhsatı" olarak karşımıza çıkıyor. Peki, tadilat ruhsatı ve belediye tadilat izni nasıl alınır?

Tadilat ruhsatı nedir? Tadilat ruhsatı nereden alınır?

Ev ya da farklı bir yapıda tadilat yapılması planlanıyorsa dikkat edilmesi gereken bazı unsurlar mevcuttur. Bunlardan biri de İmar Yönetmeliği kapsamında yer alan tadilat ruhsatıdır. Tadilat yapmak isteyen ev veya iş yeri sahiplerinin bu ruhsatı alması önemlidir. Peki tadilat ruhsatı nedir?

Vakıf GYO Cubes Ankara'nın tadilat ruhsatı alındı!

Vakıf GYO'nun Ankara İli, Çankaya İlçesi, Çukurambar Mahallesi'ndeki projesi "Cubes Ankara Projesi"nin yapı tadilat ruhsatı alındı. 

Emlak Konut GYO Saraçoğlu'nda 456 bağımsız bölüm için ruhsat alındı!

Emlak Konut GYO projelerinden Ankara Çankaya Saraçoğlu projesinde 120 adet olan konut sayısı 116 adet ve 309 adet olan ticari ünite sayısı 340 adet olacak şekilde tadilat ruhsatı alındı. 

Karşıyaka Stadı'nın inşaat ruhsatı alınacak!

Karşıyaka Stadı için camianın yüreğine su serpen AK Partili Ayda Maç: ''İnşaat ruhsatını alıp Karşıyakalılar ile paylaşacağız'' diye açıklama yaptı. 

Karşıyaka Stadı için ruhsat alınacak!

Yapımı yılan hikayesine dönen Karşıyaka Stadı için ruhsat alınmaya çalışıyor. Yıkılan İlçe Stadı’nın yerine yapılacak 15 bin kişilik proje için çalışmalar yürütülüyor.

Avangart İstanbul Projesi'nin yapı ruhsatı alındı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamada Avangart İstanbul Projesi'nin yapı ruhsatı alındı.

Ege Yapı Yedikule projesinde yapı ruhsatı alındı!

Ege Yapı tarafından hayata geçirilen karma projede yer alan 1 adet ticari üniteye ilave olarak 4 adet ticari ünitenin yapı ruhsatı alındı.

Ege Yapı Yedikule projesinde 1 adet ticari ünitenin ruhsatı alındı!

Ege Yapı tarafından hayata geçirilen karma projede yer alan 1 adet ticari üniteden oluşan T5 bloğa ait apı ruhsatı alındı.

Satya Pendik Yayalar’da ruhsat alındı!

Satya Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Aydoğan, projeleri ve yatırımları anlattı. İstanbul Pendik’te inşa edilecek Pendik Yayalar’da ruhsat alındı.

Düzce'deki Gaziantep Caddesi için alınacak önlemler mecliste!

Düzce'deki Gaziantep Caddesi'nin yer zeminin bazalt taşı ile kaplanması işine ve kaymaya ve buzlanmaya karşı dayanıklı hale getirilmesi için alınacak önlemler meclis gündemine taşındı..

Çanakkale Helvacı Kömür Ocağı Projesi için ÇED raporu alınacak!

Çanakkale Çan'da yapılması planlanan Helvacı Kömür Ocağı Projesi için ''ÇED gerekli değildir'' kararından dönüldü. Proje için rapor alınacak.

3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli teklifleri bugün alınacak!

İstanbul Boğaz’ını üçüncü kez birleştirecek olan 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli projesi için ihale teklifleri bugün alınacak.

Taksim Camii'nin ruhsatı alındı!

Taksim Camii'nin ruhsatı alındı. Şantiye çalışmalarının başladığı camii Sur Yapı ortakları tarafından yapılıyor.

tadilat ruhsatı alınacak haller Haberi

tadilat ruhsatı alınacak haller

Tadilat ruhsatı ve belediye tadilat izni nasıl alınır?

Bir dairede yapılacak tadilatlar için belediyeden ruhsat almak gerekebiliyor. Alınması gereken bu ruhsat tadilat ruhsatı olarak karşımıza çıkıyor. Peki, tadilat ruhsatı ve belediye tadilat izni nasıl alınır?


Tadilat ruhsatı almadan önce, öncelikle evde gerçekleştirilecek tadilatın ruhsat gerektirip gerektirmediğine bakılması gerekiyor. Nitekim, birtakım küçük tadilatlar için ruhsat alınmasına gerek duyulmuyor.


Örneğin, boya badana, fayans ve parke döşeme, elektrik ve sıhhi tesisat değişiklikleri gibi küçük tadilatlar tamamen iç kısımda kalıyorsa ve kiriş gibi taşıyıcı unsurlara dokunmuyorsa ruhsat alınmıyor.


Ancak, dairenin metrekaresini değiştiren, dışarıdan görünen veya bina taşıyıcı unsurlarını etkileyen tadilatlar tadilat ruhsatı gerektiriyor. Söz konusu tadilat ruhsatı belediyeden alınıyor. Peki, belediyeden tadilat ruhsatı nasıl alınır?


Belediyeden tadilat ruhsatı almak için gerekli bilgi ve belgeler ile bir dilekçe ile...