30 / 04 / 2024

tadilat ruhsatı alma

tadilat ruhsatı alma

Avukat Kadir Kurtuluş açıklıyor : Kat Mülkiyeti Kanunu Esasınca Konutlarınızda Bir Tadilat, Bakım Veya Onarım Yapmak İstediğinizde Hangi İdari Prosedürü İzlemeniz Gerekmektedir? Ne Gibi Durumlarda Belediye Onayına İhtiyaç Vardır?

Avukat Kadir Kurtuluş Kat Mülkiyeti Kanunu'nun detaylarını açıkladı!

Avukat Kadir Kurtuluş açıklıyor : Kat Mülkiyeti Kanunu Esasınca Konutlarınızda Bir Tadilat, Bakım Veya Onarım Yapmak İstediğinizde Hangi İdari Prosedürü İzlemeniz Gerekmektedir? Ne Gibi Durumlarda Belediye Onayına İhtiyaç Vardır?

Tadilat ruhsatı nedir? Tadilat ruhsatı nereden alınır?

Ev ya da farklı bir yapıda tadilat yapılması planlanıyorsa dikkat edilmesi gereken bazı unsurlar mevcuttur. Bunlardan biri de İmar Yönetmeliği kapsamında yer alan tadilat ruhsatıdır. Tadilat yapmak isteyen ev veya iş yeri sahiplerinin bu ruhsatı alması önemlidir. Peki tadilat ruhsatı nedir?

Parklara yürüyüş ve koşu yolu zorunluluğu getirildi! İmar Yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlandı! 

“Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” ile beraber parklara yürüyüş ve koşu yolu yapılması, doğalgaz tesisatı ve tadilat ruhsatı için yeni kurallar gündeme geldi. İşte ayrıntılar ve yönetmeliğin tüm detayları...

Mimarlar Odası İzmir Şubesi: Zorlu Konak projesinin tadilat ruhsatı iptal edilsin!

Mimarlar Odası İzmir Şubesi, Zorlu Konak projesine verilen tadilat ruhsatının iptalini talep etti.

Emlak Konut GYO Bizim Mahalle'deki 401 bağımsız bölümün tadilat yapı ruhsatını aldı!

Emlak Konut GYO projelerinden "İstanbul Küçükçekmece Bizim Mahalle 1. Etap 3. Kısım" kapsamında, 329 adet olan konut sayısı 388 adet ve 13 adet olan ticari ünite sayısı değişmeyecek şekilde revizyona gidildi ve toplam 401 adet bağımsız bölümün tadilat yapı ruhsatları 19 Ekim'de alındı. 

Emlak Konut GYO Zekeriyaköy'deki 285 bağımsız bölümün tadilat yapı ruhsatını aldı!

Emlak Konut GYO'nun mülkiyetinde bulunan İstanbul Sarıyer ilçesi Zekeriyaköy Mahallesi 1790 ada 4 parselde bulunan 248 adet olan konut sayısı 285 olacak şekilde revize edildi ve tadilat yapı ruhsatları alındı.

Emlak Konut GYO Hoşdere'deki 390 bağımsız bölümün tadilat yapı ruhsatı aldı!

Emlak Konut GYO projelerinden "İstanbul Hoşdere Toplu Konut Alanı 2. Etap" kapsamında, 1963 Ada 1 Parselde 148 adet olan konut sayısı 387 adet ve 1 adet olan ticari ünite sayısı 3 olacak şekilde 2. tadilat yapı ruhsatları alındı.

Emlak Konut GYO Başakşehir'de 204 ticari ünite için tadilat yapı ruhsatı aldı!

Emlak Konut GYO projelerinden "İstanbul Başakşehir Kayabaşı Rekreasyon Alanı Ticaret ve Bölge Parkı İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenleme İşi" kapsamında,  toplam 204 ticari ünite için tadilat yapı ruhsatları alındı.

Vakıf GYO Cubes Ankara'nın tadilat ruhsatı alındı!

Vakıf GYO'nun Ankara İli, Çankaya İlçesi, Çukurambar Mahallesi'ndeki projesi "Cubes Ankara Projesi"nin yapı tadilat ruhsatı alındı. 

Emlak Konut GYO Saraçoğlu'nda 456 bağımsız bölüm için ruhsat alındı!

Emlak Konut GYO projelerinden Ankara Çankaya Saraçoğlu projesinde 120 adet olan konut sayısı 116 adet ve 309 adet olan ticari ünite sayısı 340 adet olacak şekilde tadilat ruhsatı alındı. 

İstanbul'da yatırımlarda ruhsat alma süresi yarıya iniyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden İBB, yatırımcıları İstanbul’a çekmek için attığı adımlara bir yenisini ekliyor. Ruhsat verme sürelerini kısaltarak yerli ve yabancı yatırımcıların İstanbul’a güvenini artırmayı planlıyor.

İş yeri ruhsatı için 'yapı kullanma izin belgesi' şartı resmen kaldırıldı!

İş yerlerine 'yapı kullanma izin belgesi' olmadan ruhsat alma hakkı verildi. Yönetmelik kapsamında, ticari amaca yönelik yapı kayıt belgesi alınmış iş yerlerinde gerekli can ve mal güvenliği koşullarına sahip olması durumunda yapı kullanma izin belgesi aranmayacak...

Aybars Yıldırım otel inşaatı ruhsatıyla apartman inşa etti!

CHP’li Aykut Erdoğdu’nun Çeşme’deki villasında kaçak tadilatı sonrasında bir imar yolsuzluğu daha tespit edildi. Bu kez de CHP’li Aybars Yıldırım, otel inşaatı ruhsatıyla apartman inşa etti.

Aybars Yıldırım Çeşme'de otel inşaatı ruhsatıyla apartman mı yaptı!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu’nun Çeşme’deki villasında kaçak tadilatının ardından bir iddia daha orataya atıldı. CHP’li Aybars Yıldırım'ın otel inşaatı ruhsatıyla apartman diktiği öne sürüldü...

tadilat ruhsatı alma Haberi

tadilat ruhsatı alma

Avukat Kadir Kurtuluş açıklıyor : Kat Mülkiyeti Kanunu Esasınca Konutlarınızda Bir Tadilat, Bakım Veya Onarım Yapmak İstediğinizde Hangi İdari Prosedürü izlemeniz Gerekmektedir? Ne Gibi Durumlarda Belediye Onayına İhtiyaç Vardır? Eğer Usule Uygun Olmayan Bir Uygulama Varsa  Muhtemel Davalar Ve Sonuçları Neler Olabilir?


Kat Mülkiyeti Kanunu Esasınca;

Kat Mülkiyeti Kanunu’nda yapılan değişiklikle beraber dairelerde yapılacak tadilatlar konusunda bazı yeni hükümlere yer verilmiştir. KMK uyarınca, daire sahiplerinden biri, diğer kat maliklerinin beşte dördünün yazılı rızası olmadıkça, ana gayrimenkulün ortak yerlerinde inşaat, onarım ve tesis, değişik renkte dış badana veya boya yaptıramaz. Kat maliki, diğer kat maliklerinin onayı olmadan dairedeki kolon ve kirişleri kestiremez ve taşıma sistemine dâhilse duvarlarını yıktıramaz. Bu konu deprem rsikini azaltmak için de çok önemlidir.


Yapılması arzu edilen yenilik ve ilaveler...