30 / 04 / 2024

Tahir Çalgüner kim

Tahir Çalgüner kim

Şehir Plancısı Tahir Çalgüner, Ankara Büyükşehir Belediyesi meclisinin ana kararı üzerine açıklama yaptı...

Tahir Çalgüner'den mimarlar odasına çağrı!

ODTÜ Yolu örneğinde görüldüğü üzere; parça parça yollara açılan ulaşım projesi yol davalarının toplam "güzergah iptal davalarına"çevrilmesini söyleyenTahir Çalgüner; Mimarlar odası ve Şehir plancıları odasına bir çağrıda bulundu.

Ayçiçek yağı zammında sorumlu kim? Bakanlıktan o isme soruşturma

Tarım ve Orman Bakanlığı, ayçiçek yağı fiyatlarındaki yükselişin hedefinde olan isim Bitkisel Yağ Sanayicileri Derneği (BYSD) Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil için suç duyurusunda bulundu. Bakanlık, gerekçe olarak da yağ stoğu yokmuş gibi algı oluşturulmasını gösterdi. 

Türkiye'de 2020'de en çok kim ev aldı? Kadınlar mı, erkekler mi?

"Kadın beğenir, erkek alır" algısının yaygın olduğu Türkiye'de 2020'de en çok kim ev aldı? Kadınlar mı, erkekler mi? İşte 2020 konut satış rakamları...

En çok kim ev alıyor? Kadınlar mı, erkekler mi?

"Kadın beğenir, erkek alır" algısının yaygın olduğu ülkemizde 2019 yılında en çok kim ev aldı? Kadınlar mı, erkekler mi? İşte 2019 konut satış rakamları...

İki planlama, iki ODTÜ!

Şehir Plancısı Tahir Çalgüner, Ankara Büyükşehir Belediyesi meclisinin ana kararı üzerine açıklama yaptı...

AUAP 2038 Ana ulaşım planında son durum!

Duruş Gazetesi köşe yazarı olan Tahir Çalgüner Ankara Ulaşım Ana Planı 2038 Ulaşım master planını değerlendirdi. İşte o haber...

ODTÜ’de 3. transit yol gündemde!

Sehir plancısı Tahir Çalgüner, yerel ve genel gündem içinde unutturulan ODTÜ koruma amaçlı imar planı hakkında bir hafıza tazelemesi yaparak bazı soruları tekrar gündeme getirdi ve bazı sitemlerde bulundu.

Üniversite kampüsleri arsa olarak görülüyor!

Akademisyen ve şehir plancısı Tahir Çalgüner, bazı üniversite yetkililerinin adeta emlakçı gibi, davrandığını öne sürerek, “Bazı üniversite kampüsleri arsa, ofisi olarak görülmektedir” dedi.

Mimarlar Odası davalarda önemli rol oynuyor!

Ulusal Ses Gazetesi'nin yazarlarından Tahir Çalgüner bugünkü yazısında Mimarlar Odası'nın yargıdaki yerinden bahsetti. İşte Tahir Çalgüner'in o yazısı...

Conrad İstanbul Bosphorus’un yangın algılama sistemleri yenilendi!

Boğaz manzarasına hâkim Conrad İstanbul Bosphorus Hotel ’in yangın algılama ve anons sistemleri, Ateksis çözüm ortaklığıyla yeniden yapılandı. Conrad İstanbul Teknik Servis Müdürü, Mustafa Kemal Dalkılıç ile değerlendirdik.

AUAP 2038 Ana ulaşım planı ne zaman yapılacak?

Gökçek'in ATO' konferans salonunda yapılan 2016 yılı ve sonrası ANKARA proje sunumlarını değerlendiren Şehir Plancısı akademisyen Tahir Çalgüner; Ulaşım projelerini kısmen dinledik ancak "Ana ulaşım planından" haber yok dedi.

Tahir Çalgüner'den mimarlar odasına çağrı!

ODTÜ Yolu örneğinde görüldüğü üzere; parça parça yollara açılan ulaşım projesi yol davalarının toplam "güzergah iptal davalarına"çevrilmesini söyleyenTahir Çalgüner; Mimarlar odası ve Şehir plancıları odasına bir çağrıda bulundu.

Tapu döner sermaye ücretini kim öder?

Tapu dairesinde gerçekleşen alım satım işlemlerinde yapılan masraf kapsamında tapu harcının yanı sıra, tapu döner sermaye bedeli ücreti de yer alıyor. Peki, tapu döner sermaye ücretini kim öder?

Tahir Akyürek kimdir?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bugün yaptığı parti grup toplantısında Konya Büyükşehir Belediye Başkan adayını Tahir Akyürek olarak açıkladı. Peki Konya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tahir Akyürek kimdir?

Tahir Çalgüner kim Haberi

Tahir Çalgüner kim

Şehir Plancısı Tahir Çalgüner, Ankara Büyükşehir Belediyesi eski başkanı Melih Gökçek dönemi Ankara Büyükşehir Belediyesi meclisinin ana kararı (karar 2017 Ocak-Sayı 116) üzerine açıklama yaptı.

Alt ölçekli planların üst ölçekli planlara uygunluğu ve birlikteliği planlama kademelenmesi içindeki yeri bütüncü planlamanın ilkesel özüdür.

Bir Kentsel makro ölçekli fiziki üst ölçekli planın; Kentiçi (innercity) alanlardaki; ‘alt ölçekli’ imar planları ve davaları için belirleyici olmayacağı, kent dışı, yapılaşmamış (outercity) alanlardaki olası alt ölçekli imar  davaları için geçerli olacağına dair, 13 Ocak 2017 tarihli (116 sayılı) ABB planın bütünlüğü ilkesine ve imar hukukuna meydan okuyarak verdiği meclis kararı herkesi şaşırttı. Bu belediye meclis kararı da nedense Odalarca yargıya götürülmedi. Ankara çevre düzeni planı 2038 planına ise; mahkemeye götürüldü de götürülmedi gibi bir durum yaratıldı.

Ana plan...