20 / 07 / 2024

tahrip edilen amazon ormanları

tahrip edilen amazon ormanları

Brezilya Çevre Bakanı Izabella Teixeira, basın toplantısında, Amazon ormanlarında karayolu, demiryolu ve baraj yapımları nedeniyle bir yılda 5.843 kilometrekare alanın tahrip edildiğini ve bir önceki yıla göre yüzde 28 artışa denk geldiğini belirtti....

Batman'da terörden etkilenen bölgelerde lüks villalar inşa ediliyor!

Batman kırsalında geçmiş yıllarda teröristlerin saldırıları nedeniyle tahrip edilen toprak evlerin yerine lüks villalar inşa ediliyor.

Araplar, YPG/PKK'nın kundakladığı evler için tazminat istiyor!

Suriye'nin kuzeydoğusunda bulunan Haseke ilinde 4 sene önce terör örgütü YPG/PKK tarafından evleri kundaklanan Keşkeş Cebur köyünün eski sakinleri, örgütü protesto ederek, tahrip edilen evleri için tazminat talep etti.

Tarihi Sur'da 10 butik otel inşa ediliyor!

Diyarbakır Sur'da teröristlerce tahrip edilen mahallelerde, yöre mimarisine uygun, iki katlı, 268 yatak kapasitesine sahip 10 butik otel inşa ediliyor..

Terör mağduru Şırnak'ta 86 okul onarıldı!

Şırnak'ta 2 yıl önce tahrip edilen 86 okul devlet imkanıyla onarılarak eğitim-öğretime açılıyor. 86 okulun devlet imkanıyla onarılarak eğitim-öğretime açıldığı Şırnak'ta kullanılamaz hale geldiği için yıkılan 10 okul yerine 142 eğitim yuvası yapılıyor.

İzmir Tarihi Saat Kulesi restore edilecek!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, tahrip edilen Tarihi Saat Kulesi'ni aslına uygun olarak restore edecek. Koruma Kurulu'ndan gelecek iznin ardından başlayacak çalışma ile tarihi yapı 60 günde eski haline getirilecek.

Sur’a 2 milyar liralık yatırım!

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde yaraların sarılmasına başlandı. Adeta yeniden kurulması planlanan ilçede binlerce konut yapılacak, içme suyu hatları yenilecek, yeni yaşam alanları oluşturulacak ve tahrip edilen tarihi eserler restore edilecek.

Balıkesir’deki tarihi hamam restore edilmeyi bekliyor!

Balıkesir’de Sultan 2. Mahmut’un yaptırdığı 200 yıllık hamamın harabe görüntüsü yürek burkuyor. Kurnaları çalınan ve tahrip edilen hamamın aslına uygun olarak restore edilmesi gerekirken, bugün evsizlerin barınağı olduğu görülüyor.

Silopi'deki 16 cami yeniden ibadete açılıyor!

Şırnak’ın Silopi İlçesi’nde teröristlerce tahrip edilen 16 cami, 1.5 ay gibi kısa bir sürede yeniden elden geçirilerek kapılarını cemaate açtı.

Siirt'te okullar yeniden inşa ediliyor!

Siirt'te önceki yıl 6-7 Ekim'de gerçekleştirilen saldırılarda tahrip edilen okul ve kütüphanelerin yerine yenileri inşa ediliyor. İl Milli Eğitim Müdürü Fethi Suay, 14 okulun yapımının tamamlandığına ve 16 okulun inşaatının sürdüğüne dikkati çekti.

Konya Zengibar Kalesi turizme kazandırılacak!

KONYA`da Bozkır İlçesi yakınlarındaki `İç Anadolu`nun Efes`i olarak kabul edilen antik İsaura kentinin kalıntıları arasında bulunan ve define avcıları tarafından tahrip edilen Zengibar Kalesi, turizme kazandırılıyor.

Gaziantep Araban'daki harabeye dönen stat yardım bekliyor!

Gaziantep’in Araban ilçesindeki stadyum, tahrip edilen ve bakımsızlık nedeniyle kötü görüntüye neden olurken, oynana maçlar hem taraftarlar hem de futbolcular için adeta işkenceye dönüşüyor. Harabeye dönen ilçe stadı, bakım ve onarım yapılmasını bekliyor.

Türkiye Gazze'deki 9 camiyi onaracak!

İsrail ablukası altındaki Gazze'nin yeniden imarı için en fazla destek veren ülkelerden biri olan Türkiye'nin, tahrip edilen bazı camilerin onarımı için çalışmalara başlayacağı bildirildi.

Elbasan Hünkar Camisi restore edildi!

Arnavutluk'ta yaşayan Müslümanlar, komünizm döneminde tahrip edilen Osmanlı dönemine ait eserlere sahip çıkıyor. Elbasan Hünkar Camisi'nin restorasyon çalışmalarının şehirdeki Müslümanların yardımları sayesinde tamamlandığını vurguladı.

tahrip edilen amazon ormanları Haberi

tahrip edilen amazon ormanları


Brezilya'da Amazon ormanlarında bir yılda 5 bin 843 kilometrekarelik alanın tahrip edildiği bildirildi.


Brezilya Çevre Bakanı Izabella Teixeira, basın toplantısında, Amazon ormanlarında karayolu, demiryolu ve baraj yapımları nedeniyle bir yılda 5 bin 843 kilometrekare alanın tahrip edildiğini ve bir önceki yıla göre yüzde 28 artışa denk geldiğini belirtti.


Yapılan incelemelerin Ağustos 2012-Temmuz 2013'ü kapsadığına dikkati çeken Teixeira, tahrip edilen alanın daha fazla olabileceğini vurguladı.


Teixeira, Amazon bölgesindeki çevre bakanlarını durumun değerlendirilmesi ve önlemlerin alınması için acil toplantıya çağırdı. Toplantı, Teixeira'nın Varşova'da katılacağı BM İklim Değişikliği Zirvesi'nden dönüşünde, gelecek hafta, yapılacak.


Brezilya'da geçen yıl 4 bin 571 kilometrekare ormanlık alan yok edilmişti.


Ormanlık alanların tahrip edilmesinin Brezilya'nın çevre yasalarındaki gevşemelerin artmasından kaynaklandığını savunan çevreciler, hükümeti barajlar, yollar ve demiryolları gibi büyük altyapı projelerine destek vermekle...