12 / 05 / 2024

Tahvil - bono piyasasında gösterge tahvilin bileşik faizi

Tahvil - bono piyasasında gösterge tahvilin bileşik faizi

Tahvil - bono piyasasında gösterge tahvilin bileşik faizi ise haftanın ilk işlem gününde yüzde 9,02'ye çıkarak yaklaşık 4 ayın en yüksek seviyesini gördü.

ABD'de tahvil getirileri uygun fiyatlı evler için potansiyel sinyali veriyor!

ABD konut piyasası, tahvil getirilerinin zirveye ulaştığına ve muhtemelen düşeceğine ilişkin yükselen güven nedeniyle gelecek haftalarda daha uygun fiyatlı hale gelebilir.

Tahvil faizlerindeki yükseliş yabancı sermayenin dönüşünü hızlandıracak!

Yabancı yatırımcının pozitif reel faiz beklediği tahvil piyasasında 2024 yılı hareketli olabilir. Ekonomistler tahvil faizlerindeki artışın uzun vadede yabancıların dönüşünü hızlandıracağı görüşünde.

ABD 1 hafta içerisinde 112 milyar dolarlık tahvil ihalesi yapacak! Gözler bu satışa çevrildi!

ABD Hazinesi perşembe gününe kadar 3 ihalede toplam 112 milyar dolarlık tahvil ihalesi gerçekleştirecek. Analistler, bu ihalelerde oluşacak tahvil faizlerinin piyasalar üzerinde etkili olmasının öngörüldüğünü belirtti.

Fed yetkilisi Bowman'dan şahin çıkış! ABD tahvil piyasasında rekor büyüme!

Fed yönetim kurulu üyelerinden Michelle Bowman daha fazla faiz artışına ihtiyaç olabileceği sinyalini verdi. ABD tahvil piyasası ise Temmuz ayında 25 trilyon dolarla rekor düzeye ulaştı.

İngiltere'nin uzun vadeli tahvil faizi 14 senenin zirvesinde!

İngiltere'nin 10 senelik tahvil faizi artan jeopolitik riskler, ekonomik aktiviteye ilişkin endişeler ve para politikalarına dönük belirsizliklerle 2008 yılından beri gördüğü en yüksek seviyeye erişti.

Bono nedir? Bono ne işe yarar?

Bono nedir? Bono ne işe yarar? soruları meraklıları tarafından sıklıkla sorulmaktadır. İşte bonoya dair detaylar!

Süper Bono piyasaları alt üst edecek! Dolar uçuşa geçecek: Kara borsa ve kıtlık gelecek!  

Piyasa Uzmanı Selçuk Geçer, dolar ile ilgili sorulan soruları Youtube kanalında cevapladı. Süper Bono iddialarıyla ilgili de konuşan Selçuk Geçer, yeni paketin açıklanmasıyla doların ulaşacağı noktayı açıkladı. İşte milyonlarca yatırımcıyı yakından ilgilendiren o açıklamalar...

Ünlü ekonomi profesörü Aylin Seçkin Süper Bono ile ilgili herkesin merak ettiklerini açıkladı

İstanbul Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aylin Seçkin, Süper Bono ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Uzmanlar felaket demişti Süper bono satışından vaz mı geçildi?

Kur korumalı mevduat hesabının ardından benzeri bir hamlenin de bonolar üzerinden geleceği beklenirken, Süper Bono uygulamasından vazgeçildiği iddiası ekonomi piyasalarının kalbine düştü. Ekonomistlerin üst üste “felaket olur” uyarıları bir yana iktidarın uygulamayı şimdilik rafa kaldırdığı konuşulu

Çiller Bonosu, Derviş Bonosu ve Süper Bono ne demek? Piyasalarda tansiyon yükseldi, bu sorun nasıl giderilecek?

Dolar son günlerde 16 lira seviyelerine kadar çıktı ve piyasalarda tansiyon yükseldi. Yakın bir zamanda piyasalardaki tansiyonun giderilememesine yönelik bir enflasyon endeksli tahvil çıkarılması planlanıyor. Peki bunun adı ne olacak? Çiller Bonosu, Derviş Bonosu ve Süper Bono ne demek?

Bankacılar kara kara düşünüyor! Kur korumalı mevduattan sonra enflasyon korumalı tahvil geliyor

Kur korumalı mevduattan sonra enflasyon korumalı tahvil yolda. Uzmanlar uyardı. İşte detaylar…

Enflasyona endeksli tahvil ne demek enflasyona endeksli tahville nasıl para kazanılır?

TÜFE’ye endeksli tahviller özellikle enflasyonda yükseliş beklenen bu dönemde oldukça yoğun ilgi görüyor. Peki Enflasyona endeksli tahvil ne demek enflasyona endeksli tahville nasıl para kazanılır?

Süper bono nedir? Süper bono çıkacak mı?

Süper bono ile ilgili son günlerde yapılan paylaşımlar dikkat çekti. Hükûmetin faiz ısrarı ile ilgili açıklamalarda bulunan ekonomistler, kurdaki yükselişin engellenememesi durumunda süper bono uygulamasının hayata geçirilebileceğini öne sürdü.

Tahvil - bono piyasasında gösterge tahvilin bileşik faizi Haberi

Tahvil - bono piyasasında gösterge tahvilin bileşik faizi

Ekonomi yönetiminin geleceğine ilişkin endişeler kur ve faizde satış baskısı yaratmaya devam ederken, dolardaki küresel değer kazancı süreci de TL ve TL cinsi yatırım araçlarının satış baskısı altında kalmasına neden oluyor. Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'nın istifa edebileceklerine ilişkin iddialar her ne kadar yalanlanmış olsa da yaklaşan seçimlerin ardından her ikisinin de görevine devam edip etmeyeceği belirsizliğini sürdürüyor. Dolar ise haftaya 2.51 civarında başladı. Dolar 10:45 itibarıyla 2.52'yi aştı. Tahvil-bono piyasasında gösterge tahvilin bileşik faizi ise haftanın ilk işlem gününde yüzde 9,02'ye çıkarak yaklaşık 4 ayın en yüksek seviyesini gördü.

Başçı'nın Cuma günü görevinin başında olduğunu açıklaması ve ardından döviz satım ihale tutarlarında değişiklik yapan bir adım atması, tarihi zirveyi gören dolar/TL'nin yönünü sınırlı da...