01 / 06 / 2024

taksim anıtı ne zaman tamir edildi

taksim anıtı ne zaman tamir edildi

28 Şubat 1930 yılında Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan haberde Cumhuriyet Anıtının tahta perde içine alınarak tamir edildiği anlatılmış. Tamirat gerçekleştikten sonra abidenin etrafına havuz yapılacağı söyleniyor.

Tapu taksim harcı 2022 ne kadar?

Tapu kütüğünde yapılabilen işlemlerden biri de taksim işlemidir. Bu sene tapu taksim işlemi yapacak vatandaşlar ödeyecekleri masrafı araştırıyor. Peki, tapu taksim harcı 2022 ne kadar?

Hattuşa'daki 350 yıllık konak 'anı evi'ne dönüştü!

Çorum'un Boğazkale ilçesinde kaymakamlıkça yenilenen 350 yıllık konak "anı evi"ne dönüştürüldü.

15 Temmuz Zafer Anıt'ı havadan görüntülendi!

15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında darbecilere karşı direnişin sembolü olan 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ne yapılan “ 15 Temmuz Şehitleri Zafer Anıtı”nın yapımı hızla devam ediyor.

Mustafa Orçan: Türk kültürüne uygun konutlar yapılmalı!

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Orçan, "Türk kültürüne uygun konut" politikası uygulanması gerektiğini belirterek, "İnsan ve kültür odaklı sosyal mekanlar yapmalı, kültürümüze uygun konutlar inşa etmeliyiz." dedi.

Saray Mimarları Balyan Ailesi'ne anıt!

18. ve 19. yüzyılda Osmanlı Devleti tarafından yaptırılan birçok mimari esere imzasını atan Balyan Ailesi, yıllar sonra bir anıt mezara kavuştu.

Mimar Garabet Balyan'ın anıt mezarı tamamlandı!

İstanbul'daki birçok tarihi yapının mimarı olan mimar Garabet Balyan için yapımına iki yıl önce başlanan anıt mezar tamamlandı. "İşin Ehli" adıyla anılan Balyan'a özel hazırlanan anıt mezarın açılışına Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı da katılacak.

Üsküdar Balyan Anıt Mezarı açılışı 1 Ekim'de!

18. ve 19. yüzyılda hassa mimarı olarak Osmanlı Devleti tarafından yaptırılan birçok mimari esere imzasını atan Balyan Ailesi, yıllar sonra bir anıt mezara kavuşuyor.

Nevşehir 15 Temmuz Vatan Şehitleri Anıtı Pazartesi açılacak!

Nevşehir Belediyesi tarafından Fethullahçı Terör Örgütü mensuplarınca 15 Temmuz gecesi gerçekleştirilen darbe girişiminde şehit olanların anısını yaşatmak için Şehitlik Parkı'nda, '15 Temmuz Vatan Şehitleri Anıtı ve Nevşehir Şehitliği' yapıldı.

Rize Atatürk Anıtı yenileniyor!

Vatan Partisi Rize İl Başkanı Salih Öksüz, yeniden başlayan Rize Atatürk Anıtı ile ilgili tartışmalara dair yaptığı açıklamada, Atatürk Anıtının yerinde kalması gerektiğini söyledi.

Nevşehir 15 Temmuz Şehitler Anıtı'nın inşaatı başladı!

Darbe girişiminin unutulmaması ve şehitlerin isimlerinin yaşatılması amacıyla Nevşehir Belediyesi tarafından yaptırılacak "15 Temmuz Şehitler Anıtı"nın inşasına başlandı.

Bilge Tonyukuk Anıt alanı çalışması başladı!

Bilge Tonyukuk Anıtı Moğol-Türk ortak arkeolojik kazı çalışması projesinin 2016 sezonu açılış töreni gerçekleştirildi. Moğolistan genelinde önemli projelere imza atan TİKA, projelerine yenilerini ekleyerek faaliyetlerini sürdürüyor.

Müteahhit Hacı Doğan Tümay vefat etti!

İnşaat sektörü duayenlerinden Müteahhit Hacı Doğan Tümay vefat etti. İş adamının vefatı üzerine Tümay ailesi taziye ilanı yayınlattı. Merhumun cenazesi bugün Zincirlikuyu Kabristanı'na defnedilecektir.

Zonguldak Ereğli Kestaneci Mahallesi'nde Uzun Mehmet Anıtı yenilecek!

Zonguldak’ın Ereğli ilçesi belediyesi tarafından Kestaneci Mahallesi’nde bulunan Uzun Mehmet Anıtı’nın yenileceği açıklandı.

taksim anıtı ne zaman tamir edildi Haberi

taksim anıtı ne zaman tamir edildi

Taksim Abidesi


Abide tahta perde içinde tamir ediliyor!

Taksim Cumhuriyet abidesinin inşası üzerinden iki sene geçmediği halde birçok tamirlere lüzum hasıl olmuştur. Abidenin etrafına iki insan boyunda sık tahtalar gerilerek tamirata başlanmıştır. Bu tahtalar o kadar sıktır ki içerisini görmek imkansızdır.

Tamiratın bu kadar sıkı perdelerin arkasında yapılmasının sebebi anlaşılamamaktadır. Bazı alakadarlar tamirat yapıldığını da gizlemekte ve yalnız cilk sürüldüğünü ifade etmektedirler. Halbu ki abidenin alt kısmı, kırmızı taşlar tamir edilmekte ve taşlık kısmı da tadil olunmaktadır.

Bu tamirat ikmal edildikten sonra havuzun inşasına başlanacaktır.


Cumhuriyet Gazetesi 28 Şubat 1930

Abdullah Kutalmış...