22 / 05 / 2024

taksim kartal arası kaç dakika

taksim kartal arası kaç dakika

19 yıllık hasret sona erdi ve Haliç Metro Köprüsü Başbakan Erdoğan ile Başkan Topbaş’ın katılımıyla düzenlenen törenle hizmete açıldı. Türkiye'nin ilk metro geçiş köprüsü olan eser, bir mühendislik harikası olarak en son teknolojiyle inşa edildi...

Kartal-Pendik arasındaki yol genişletiliyor!

İstanbul Kartal ve Pendik arasındaki mevcut yolu genişletmek için yaklaşık olarak 50 bin metrekarelik ormanlık alanda inşaat yapılacak.

3. havalimanının bagaj sisteminde sona gelindi!

3. havalimanının Taksim -Tuzla arası mesafeye denk gelen 42 kilometre uzunluğa sahip bagaj sisteminde sona gelindi.

Mirasçılar arasında rızai taksim sözleşmesi!

Bir kimsenin vefatı halinde sahip olduğu mal ve haklar yasal mirasçılarına kalıyor. Kalan miras üzerinde mirasçılar rızai taksim sözleşmesi imzalayabiliyor. Peki, mirasçılar arasında rızai taksim sözleşmesi nasıl yapılır?

1938 yılında Taksim ile Maçka arasında yeni bir cadde açılacak!

1938 yılında Prost, Taksim ile Maçka arasında yeni bir cadde açılmasına karar vermiş. Taksim Bahçesi'nin arkasından başlayacak olan yol, bostanlardan geçerek Vali Konağı Caddesi'ne doğru düz bir hat şeklinde olacakmış.

1936 yılında Yenikapı ile Taksim arasına tramvay hattı kurulacak!

1936 yılında Yenikapı ile Taksim arasına tramvay hattı kurulacakmış. Aynı yıl inşasına başlanacak Gazi Köprüsü'nden geçecek tramvay hattı sırasıyla Meyit Yokuşu'ndan Şişhane'ye, oradan da Taksim'e uzatılacakmış.

1999 yılında İstanbul Metrosu'nun deneme seferleri yapılacakmış!

1999 yılında Taksim - Levent arasında çalışacak olan İstanbul Metrosu inşaatı tamamlanmak üzereymiş. İstasyonların yürüyen merdivenleri monte edilmiş ve 21 - 22 Mart'ta deneme seferleri yapılacakmış.

1997 yılında Dokuz Palmiye'de 90.000 dolara daire!

1997 yılında Bostancı ile Kartal arasında inşa edilen Dokuz Palmiye Sitesi'nde bulunan zemin kattaki daireler 90 bin dolar ile 190 bin dolara, diğer daireler ise 310 bin ile 340 bin dolara satılıyormuş.

1996 yılında Dokuz Palmiye 75.000 dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunulmuş!

1996 yılında Bostancı ile Kartal arasında 31 bin metrekare alanda inşa edilen Dokuz Palmiye Sitesi'ndeki daireler 75 bin dolardan (yaklaşık 6 milyar lira) başlayan fiyatlarla satışa sunulmuş.

1990 yılında Tünel-Taksim arasında tramvay çalışacakmış!

1990 yılında Tünel ile Taksim arasında tramvay çalışacakmış. Kadıköy Tramvay Müzesi'ndeki 1950'li yıllarda kullanılan tarihi tramvaylar, 2 milyar liraya onarıldıktan sonra Tünel ile Taksim arasında çalışacakmış.

1986 yılında Taksim-Tarlabaşı arası açılacakmış!

1985 yılında Taksim-Tarlabaşı arasında kalan bölümdeki 300 apartman için istimlak kararı alınmış. İstimlak çalışmalarına 1986 yılında başlanacakmış. İstimlak sonrası yol genişletilecekmiş ve İstiklal Caddesi trafiğe kapatılacakmış.

1978 yılında Taksim - Mecidiyeköy arasında özel otobüs yolu yapımına başlanmış!

1978 yılında Taksim'le Mecidiyeköy arasında özel otobüs yolu yapımına başlanmış. 45 - 50 dakikada gidilen Taksim - Mecidiyeköy arası, yol yapıldıktan sonra 12 dakikaya inecekmiş.

Galatasaray - Taksim arasına yeraltı yolu!

İstanbul'un buluşma noktası Taksim ile Galatasaray Lisesi'nin önündeki meydan arasına, İstiklal Caddesi'nin altına yeraltı yolu planlanmış... İşte Emlakkulisi.com tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın ortaya çıkardığı o haber..

1967 yılında Taksim - Galatasaray arası yeraltı yolu ile birleşecekmiş!

1967 yılında Taksim - Galatasaray arasındaki trafik akımını kolaylaştırmak amacıyla yeni bir yol açılacakmış. Proje 1968 yılında uygulamaya konulacakmış ve 40 - 50 milyon liraya mal olacakmış.

taksim kartal arası kaç dakika Haberi

taksim kartal arası kaç dakika


Taksim-Yenikapı metroyla sadece 7.5 dakika…


Türkiye’nin ilk metro geçiş köprüsü olan Haliç Metro Köprüsü’nün açılış töreninde konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, açılışı yapılacak Haliç Metro Köprüsü ile İstanbul’un ulaşımında tarihi bir adımı daha atıldığını belirterek, “Haliç’in üzerinden Şişhane’yi Yenikapı’ya bağlıyoruz. 3,5 kilometre uzunluğundaki bu hat, sadece Şişhaneyi Yenikapı’ya bağlamakla kalmıyor, İstanbul Metrosu da Marmaray ile bağlanıyor. Hacıosman, 4. Levent, Taksim ve diğer birçok istasyonları da Yenikapı aktarma istasyonu ve Marmaray üzerinden bugün Göztepe’ye, Maltepe’ye Üsküdar’a Kozyatağı’na Kartal’a bağlıyoruz. Hacıosman’dan metroya binen bir vatandaşımız Haliç Köprüsü’nden geçerek Yenikapı’ya ulaşacak. Buradan Marmaray’la karşıya geçecek, oradan da Kartal’a kadar gidebilecek” diye konuştu.


Taksim-Yenikapı arasının metroyla artık sadece 7.5 dakikaya indiğine dikkat çeken Başbakan Erdoğan, Taksim’den Kadıköy’ün 24.5 dakikaya, Taksim’den Kartal’ın 69.5 dakikaya düştüğüne söyledi....