03 / 05 / 2024

taksim metrosu

taksim metrosu

1999 yılında Taksim - Levent arasında çalışacak olan İstanbul Metrosu inşaatı tamamlanmak üzereymiş. İstasyonların yürüyen merdivenleri monte edilmiş ve 21 - 22 Mart'ta deneme seferleri yapılacakmış.

Haliç Metro Geçiş Köprüsü test sürüşüne hazırlanıyor!

İstanbul'a Taksim metrosuna Yenikapı'ya bağlayacak olan Haliç Metro Geçiş Köprüsü'nün test sürüşünü 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na yetiştirme telaşı sürüyor. Haliç Metro Geçiş Köprüsü test sürüşü Başbakan Erdoğan tarafından gerçekleştirilecek...

Taksim Metrosu'nun Talimhane çıkışı kapatıldı!

Taksim Yayalaştırma Projesi kapsamında yapılan çalışmalar nedeniyle, aksim Metrosu'nun Talimhane çıkışı çalışmalar nedeniyle kapatıldı..

2007 yılında metro hattı için Ceneviz Surları taşınacak!

2007 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Yenikapı - Taksim Metrosu'nu Haliç'ten geçirebilmek için Galata bölgesindeki 700 yıllık Ceneviz Surları'nın bir kısmını keserek başka bir yere taşıyacakmış.

1999 yılında İstanbul Metrosu'nun ilk vagonları raylara indirilmiş!

1999 yılında Taksim-4. Levent arasında yapımı devam eden İstanbul Metrosu'nun ilk vagonları törenle raylara indirilmiş. Törene katılan Büyükşehir eski Belediye Başkanı Erdoğan, metro hattının 550 milyon dolara mal olacağını söylemiş.

1999 yılında İstanbul Metrosu'nun vagonları İstanbul'a gelmiş!

1999 yılında inşası tamamlanmak üzere olan İstanbul Metrosu'nun Fransız Alstom firmasından alınan ilk vagonları İstanbul'a ulaşmış. 16 kilometrelik metro hattında kullanılacak vagonlar, Taksim'den tünele indirilecekmiş.

1999 yılında İstanbul Metrosu'nun deneme seferleri yapılacakmış!

1999 yılında Taksim - Levent arasında çalışacak olan İstanbul Metrosu inşaatı tamamlanmak üzereymiş. İstasyonların yürüyen merdivenleri monte edilmiş ve 21 - 22 Mart'ta deneme seferleri yapılacakmış.

1997 yılından İstanbul Metrosu Yenikapı'ya kadar uzatılacakmış!

1997 yılında Taksim-4. Levent arasında yapımı süren İstanbul Metrosu, Yenikapı'ya kadar uzatılacakmış. Şişhane üzerinden Tünel'e ve oradan Haliç'e yapılacak köprü üzerinden geçerek Yenikapı'ya ulaşacak olan metro hattı 5.5 kilometre uzunluğunda olacakmış.

1996 yılında İstanbul Metrosu'nun yüzde 76'sı tamamlanmış!

1996 yılında inşası devam eden İstanbul Metrosu'nun yüzde 76'sı tamamlanmış. 16 kilometre uzunluğunda inşa edilecek olan ve metresi 3 milyar liraya mal olan metro Taksim-4. Levent arasında çalışacakmış.

1992 yılında İstanbul Metrosu'nun Şişli-4. Levent hattının temeli atılmış!

1992 yılında Taksim-4. Levent arasında yapımı planlanan İstanbul Metrosu'nun Şişli-4. Levent hattının temeli atılmış. 625 milyar liraya ihale edilen dört kilometrelik metro inşaatında üç istasyon bulunacakmış.

1991 yılında İstanbul Metrosu ihale aşamasına gelmiş!

1991 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi kendi imkanlarıyla yapmayı planladığı, 16 kilometre uzunluğundaki İstanbul Metrosu'nun ilk aşaması olarak, Taksim-4. Levent arasındaki 7 kilometrelik bölümünün yapılmasını kararlaştırılmış.

İşte, Taksim Tünel'in hikayesi!

Pek çok kişi bundan habersiz olsa da Karaköy’ü Taksim’e bağlayan raylı sistem, dünyanın ikinci metrosu. Kadim bir geçmişe sahip İstanbul’un birçok güzelliği de bir o kadar eskilere dayanıyor.

Taksim Tünel, dünyanın ikinci metrosu!

Pek çok kişi bundan habersiz olsa da Karaköy’ü Taksim’e bağlayan raylı sistem, dünyanın ikinci metrosu. Dünyanın ikinci metrosu olan Tünel’in oluşum hikayesi Fransız mühendis Eugene Henri Gavand’ın girişimiyle başlar.

Kadıköy, Taksim ve Gayrettepe’de metro istasyonları su sızdırıyor!

Esra Boğazlıyan birkaç gün önceki yazısında Kadıköy Kartal Metrosu’nun Yeni Sahra İstasyonu’ndaki sızıntıyı gündeme getirmişti. Boğazlıyan bugünkü yazısında da Kadıköy, Taksim ve Gayrettepe’de metro istasyonları su sızdırdığını dile getirdi...

1964 yılında yabancı firmalar İstanbul Metrosu için teklifte bulunmuşlar!

1964 yılında yabancı firmalar, İstanbul Metrosu, Taksim'de inşası düşünülen yeraltı çarşısı için teklifler vermişler. İstanbul Metrosu, Mecidiyeköy ile Yenikapı arasında, 11 bin 770 metre uzunluğunda olacakmış.

Aksaray Yenikapı metro hattı bugün açılıyor!

Atatürk Havalimanı'nı Marmaray ve Taksim Metrosu'na bağlayacak olan Aksaray - Yenikapı metro hattı bugün saat 11:00'de açılıyor. Açılış törenine, Başbakan Ahmet Davutoğlu da katılacak.

taksim metrosu Haberi

taksim metrosu



Bir yolcusu eksik


Metro deneme seferine neredeyse hazır. Yürüyen merpen bitmek üzere, elektrik tesisatı döşeniyor, duvarları süsleyecek çiniler monte ediliyor.


Metro'nun Taksim-Levent arasındaki deneme seferleri 21-22 Mart'ta...


Yeraltı, hareketli


   METRO'nun deneme seferlerinin hiç bir aksaklıkla karşılaşılmadan gerçekleştirilmesi hedefleniyor ve bunun için her türlü önlem alınıyor. Taşeron firma sayısı artırıldı. İşçi sayısı ise 300'den 600'e çıkarıldı. Metro, deneme seferine son hızla ve gelin gibi hazırlanıyor.

   

Son rötuşlar

   

   TAKSİM-Levent hattına elektrik verecek 34.500 kilovat gücündeki kablolar döşeniyor. İstasyonların yürüyen merpenleri monte edildi. İstasyon duvarlarını süsleyecek İznik Çinileri'nin montajı bitmek üzere. Metro 21-22 Mart'taki deneme seferlerine eksiksiz hazırlanmış olacak. ŞENOL BAŞTAKAR


Sabah...