06 / 05 / 2024

Taksim Meydanında yeni çalışma başladı

Taksim Meydanında yeni çalışma başladı

Büyükşehir Belediyesi'nin projelendirip hayata geçirdiği Taksim Meydan Düzenleme Projesi'nin en önemli ayaklarından olan zemin yenileme çalışması başladı. Çalışma kapsamında uzun süredir beton kaplı olan zemine parke taşı döşeniyor.

AKM ve Taksim Camii inşaatında sona yaklaşıldı!

Tarihi Taksim meydanında yüzyılın değişimi yaşanıyor. AKM ve Taksim Camii inşaatında sona yaklaşılırken, yeni yapıların şehre yeni soluk kazandırması planlanıyor.

Yeni AKM'nin inşasında sona geliniyor!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yeni AKM inşaatına ilişkin açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Atatürk Kültür Merkezi'nin inşasında sona geliyoruz. Taksim Meydanı'nda biliyorsunuz muhteşem bir opera binasını İstanbul'umuza kazandırıyoruz" dedi.

Taksim Meydanı park mı olacak?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Taksim meydanının yeni tasarımı için oylama başlattı. İstanbulluların söz sahibi olacağı proje için tartışmalar başladı.

Taksim Meydanı projesi için halk oylaması 19 Ekim'de başlıyor!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun vaatlerinden biri olan Taksim Meydanı projesinde yarışma kısmı tamamlandı. 146 proje arasından 3 proje finale kaldı. İstanbul halkı 19 Ekim-12 Kasım arasında Taksim Meydanı için oy kullanacak. Halk beğendiği projeyi seçecek, kazanan proje 16 Kasım haftasında duyurulaca

Ekrem İmamoğlu'ndan Taksim Meydanı Tasarım Yarışması açıklaması!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Taksim Meydanı Tasarım Yarışması'nda son 20 projenin analiz edildiğini söyledi. İmamoğlu, projelerin Taksim’in bütününe hizmet eden beton ağırlıklı görüntüyü ortadan kaldırmaya odaklandığını belirtti...

Sakarya Unkapanı Meydanı’nda dönüşüm başlıyor!

Sakarya Unkapanı Meydanı için hazırlanan yeni projeyi açıklayan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, “Tarihi Uzunçarşı’nın kimliği ile uyuşacak, hemşehrilerimizin günlük yaşamlarında nefes alacağı Unkapanı Meydanı’nda dönüşüm için düğmeye bastık" dedi.

Taksim Meydanı için flaş karar!

İstanbul 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, İBB'nin “İstanbul Meydanlarına Kavuşuyor” projesi ile meydana kurduğu "Kavuşma Durağı" ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın yine Taksim Meydanı’nda 2019'da açtığı “Dijital Gösterim Merkezi” çadırının kaldırılmasını kararlaştırdı...

Taksim Meydanı'nda inşaat yaza başlıyor!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, yıllardır tartışma konusu olan beton görüntüsü nedeniyle eleştirilen Taksim Meydanı'nda inşaatın yaza başlayacağını söyledi.

Ekrem İmamoğlu: Taksim Meydanı dönüşecek, Gezi Parkı korunacak!

Millet İttifakı'nın CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, Taksim Meydanı için yeni bir proje hayata geçireceklerini, Gezi Parkı'nı ise korumaya alacaklarını söyledi.

Sakarya Demokrasi Meydanı kente yeni bir soluk kazandıracak!

Demokrasi Meydanı’nda devam eden çalışmaları yerinde inceleyen Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Şehrin vitrininde yenileme çalışmalarımız hızla, Demokrasi Meydanı kente yeni bir soluk kazandıracak” dedi.

Ünye'nin yeni meydanında inşaat devam ediyor!

Ünye Belediyesi'nin kentsel dönüşüm yatırımları kapsamında 2017 yılı Haziran ayında temeli atılarak yapımına başlanan ve Ünye’nin en büyük meydanı olacak yeni meydan için inşaat çalışmaları sürüyor. 

Taksim Meydanı çalışmalarında sona gelindi!

Taksim Meydanı'yla ilgili İstanbul Büyükşehir Belediyesinin özel firmalara hazırlattığı "Taksim Meydanı ve Yakın Çevre Düzenleme Projesi", Beyoğlu'ndan sorumlu 2 No'lu Koruma Kurulu tarafından onaylandı ve çalışmalar hızla devam ediyor. 

İzmir Akçakoca Meydanı'nda son durum!

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, İzmit’in tarihinin yaşatıldığı ve tarih turizmi açısından şehre büyük değer katacak Akçakoca Meydanı’nda incelemelerde bulundu.

Taksim Meydanında yeni çalışma başladı Haberi

Taksim Meydanında yeni çalışma başladı

Taksim Meydanı’nda zemin düzenleme çalışmaları nihayet başladı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş yaptığı açıklamada Taksim Meydanı Projesi kapsamında zemin düzenleme çalışmasına başladıklarını söyleyerek Koruma Kurulu onaylı bir çalışma yürütüleceğini ve zemin yenileme işlemlerinin çevreye rahatsızlık vermeden kısım kısım tamamlanacağını belirtti. Habertürk'ten Can Mete'nin haberine göre, Topbaş, ‘‘Yeşillendirilmiş zeminiyle Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi Beyoğlu’na yakışır bir hale gelecek. İstikrar sayesinde İstanbul çok şükür rotasına giriyor. Bu istikrar sayesinde Beyoğlu ve İstanbul’u çok daha güzel bir hale getireceğiz’’ dedi. Zemin döşeme işlemleri tamamlandıktan sonra oturma birimleri, süs havuzları, ağaçlar, duraklama ve dinlenme alanlarının eklenmesi, aynı zamanda meydanın simgesi olan Cumhuriyet Anıtı’nın da daha tanımlı bir hale getirilmesi sonucunda projenin tamamlanması hedefleniyor.


100 BİN METREKARELİK ALAN İNŞA EDİLDİ

Büyükşehir Belediyesi’nin projelendirip hayata...