15 / 05 / 2024

taksim su borusu

taksim su borusu

Taksim yayalaştırma projesi kapsamında yapılan çalışma sırasında iş makinesi su borusunu patlattı...

Su borusu çatlarsa nasıl tamir edilir?

Su borusu tamirlerini evde yapmanız mümkündür. Plastik veya metal fark etmeksizin bazı malzemeleri kullanarak tamir edebilirsiniz. Peki su borusu çatlarsa nasıl tamir edilir ve hangi malzemeler kullanılır? İşte çatlak su borusunun tamir yöntemleri ile ilgili bilgiler...

Bornova'daki altyapı çalışmaları tamamlanamıyor!

İZSU, Bornava su deposu besleme hattı için Mayıs ayında başlayan Evka-3 Metro ile 4. Sanayi Sitesi arasında başlattığı su borusu döşeme işlemlerinin 6 aydır tamamlanamaması vatandaşın tepkisini çekti.

Ankara'da inşaatın temeli çöktü!

Ankara'da bir inşaat çalışması sırasında patlayan su borusu, inşaatın temel kolonlarıyla yolun çökmesine yol açtı.Vatandaşlar durumu Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) ile itfaiye ve polis ekiplerine bildirdi.

Balıkesir'de su borusu patladı: 1 ölü, 2 yaralı

Su borularının patlaması sonucu, 10 binanın bodrum katlarını yaklaşık 1 buçuk metre yüksekliğe kadar su bastı, 1 kişi boğularak can verdi, 2 kişi ağır yaralandı.

Şişli'de İSKİ'ye ait şebeke su borusu patladı!

Eskişehir Mahallesi Dericiler Sokak üzerinde öğlen saatlerinde İSKİ’ye ait şebeke suyu borusunda patlama meydana geldi.

Detay Suısse İnşaat Anonim Şirketi kuruldu!

Detay Suısse İnşaat Anonim Şirketi, Soydan Yalçın Yönetim Kurulu Başkanlığı' nda 50 bin TL sermaye ile 14 Temmuz' da Beyoğlu, Taksim, Sıraselviler Caddesi' nde kuruldu.

İnşaat mağdurları Taksim'de eylem yaptı!

İstanbul'daki inşaat mağdurları dün saat 16:00 'da Taksim'de eylem yaptı. "Evimizi istiyoruz" sloganı ile yürüyüş yapan mağdurlar eylemlerin ses getirmemesi halinde savcılığa suç duyurusunda bulunacak..

Kadıköy, Taksim ve Gayrettepe’de metro istasyonları su sızdırıyor!

Esra Boğazlıyan birkaç gün önceki yazısında Kadıköy Kartal Metrosu’nun Yeni Sahra İstasyonu’ndaki sızıntıyı gündeme getirmişti. Boğazlıyan bugünkü yazısında da Kadıköy, Taksim ve Gayrettepe’de metro istasyonları su sızdırdığını dile getirdi...

1973 yılında İstanbul Boğazı'na su borusu döşeniyormuş!

1973 yılında İstanbul'un iki yakasındaki su kaynaklarını birleştirecek Boğaz sualtı boru hattının sondajlarına başlanmış. Bin 900 metre uzunluğunda, birbirine paralel iki boru hattının döşenmesi 50 milyon liraya mal olacakmış.

Aliağa’da patlak boru mesaisi!

Aliağa Yeni Şakran'da 3 gün boyunca suların boşa aktığı patlak su borusu, İZSU ekipleri tarafından nihayet değiştirildi ancak bu kez de farklı sokaklarda su patlakları meydana geldi.

Eskişehir'de su borusu patladı!

Eskişehir'de su borusu patladı. Eskişehir'de şebeke suyu borusunda meydana gelen patlamanın ardından tazyikli su, yaklaşık 15 metreye yükseldi. Olay yerine gelen ve suyu kesen yetkililer, boruyu tamir etti.

Taksim Sarnıcı 1933 yılında bulunmuş!

24 Ağustos 1933 tarihli Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan haberde Taksim'de sarnıç bulunmuş ve belediyede ki uzmanların iddiası bu sarnıç 1000 yıl yaşıyabilecekmiş. Ayrıca Terkos şirketi sarnıcı su deposu olarak kullanacakmış.

Bodrum'da boru patladı, ev ve işyerlerini su bastı!

Muğla’nın Bodrum İlçesi’nde, isale hattı borusu patlayınca, birçok ev ve işyerini su bastı. Su baskını otomobilleri sürüklerken, tatilciler ve yörede oturanlar patlayan hat nedeniyle sel kabusu yaşadı.

taksim su borusu Haberi

taksim su borusu

Taksim Meydanı’nda çalışma yapan bir iş makinesi kazı yaparken İSKİ’ye ait su borusunu patlattı. Metrelerce yükseğe fışkıran sular Taksim’in bir kısmında gölet oluşmasına yol açtı. Suyun patladığı kısım iş makinesinin kepçesi ile kapatılarak suyun yükselmesi önlendi ancak bazı noktalarda oluşan su birikintileri vatandaşları da zor durumda bıraktı. Vatandaşlar su birikintilerinin üzerinden atlayarak yollarına devam edebildi.


YOLCULAR OSMANBEY'E YÖNLENDİRİLDİ


Taksim metrosu da patlayan sudan nasibini aldı. Metro istasyonunun içi suyla dolunca yolcular anonslarla Osmanbey’e yönlendirildi. Taksim Meydanı’nda su tahliyesi ve İSKİ’nin patlayan boruyu onarma çalışmaları sürüyor.


GEZİ AÇILDI


Bu arada metronun özellikle Taksim Meydan çıkışında su baskını nedeniyle yaya trafiği sağlanamadığı için, bir süredir kapalı olan Gezi Parkı içindeki metro çıkışı kullanıma açıldı. Böylelikle, 15 Haziran'daki polis operasyonundan beri halkın giremediği Gezi Parkı fiilen...