05 / 05 / 2024

taksimde yapılan binalar

taksimde yapılan binalar

1939 yılında yıkılan Taksim Kışlası'nın yerine binalar inşa edilecekmiş. Belediye Emlak Bankası'yla anlaşmış ve banka burada yapacağı inşaata 2 milyon 300 bin lira sarf edecekmiş.

Kentsel dönüşümde yapılan yeni binalar da depreme dayanıksız çıktı! 

Bahçelievler'de kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan binaların yerine yapılan yeni yapı, inşaat halindeyken hak sahiplerinin şikayeti üzerine yapılan incelemeler sonucu depreme dayanıksız olduğu tespit edildi.

1935'te İstanbul'da yeni yapılan binaların çatlaması belediyeyi harekete geçirmiş! Nedeni inşaat kalfaları...

1935 yılında, İstanbul'da son 6 ayda yapılan tüm yeni binalarda çatlaklar tespit edilmiş. Belediye harekete geçerken söz konusu durumun inşaat kalfaları yüzünden olduğu ortaya çıkmış. İşte ayrıntılar...

Depreme dayanıklı bina nasıl inşa edilmeli? Radye temelle yapılan binalar sağlam mı? Merak edilen bu sorular cevaplandı!

YTÜ İnşaat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Serdar Kırçıl, depreme dayanıklı binaların nasıl olması gerektiğini açıkladı. Peki depreme dayanıklı bina nasıl inşa edilmeli? Radye temelle yapılan binalar sağlam mı? Merak edilen bu sorular cevaplandı!

Depremde yıkılan binaların yarısı sigortasız! En az sigorta yapılan il Diyarbakır oldu!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) tarafından yayınlanan resmi verilere göre, depremde yıkılan binaların yarısı sigortasız! En az sigorta yapılan il Diyarbakır oldu! İşte ayrıntılar...

Afet Sebebiyle Yapılan Binaların Borçlandırma Bedelleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Afet Sebebiyle Yapılan ve Yapılacak Olan Binaların Borçlandırma Bedellerinden Yapılacak İndirimler Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31816 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Yeni yapılan binalar için büyük değişiklik!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği'nde yapılan değişiklikle yeni yapılacak olan binalarda "yağmur suyu toplama sistemi" kurulması zorunluluğu getirildi. 

Bitlis'te binaların arasında kaybolan tarihi yapılar gün yüzüne çıkarılıyor!

Bitlis'te Osmanlı döneminden kalan ve zamanla yapılan binaların arasında kaybolan tarihi yapılar, gün yüzüne çıkıyor.

1999'dan önce yapılan binalar depreme çok dayanıklı değil!

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nde evlerinin yıkılması sonucu iki kızını yitiren  AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker yaptığı açıklamada, "1999'dan önce yapılan binalar depreme çok dayanıklı değil" dedi.

Elazığ'da yıkılan binaların yapı denetim süreci meclis gündeminde!

Elazığ depreminde yıkılan binaların yapı üretim ve denetim süreçlerinden sorumlu olan kişiler hakkında yasal işlem başlatılmaması meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Koncuk, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Depremlerle yıkılan binaların yüzde 99’u kaçak!

Betonarme Yapılar Semineri’ne katılan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç yaptığı açıklamada, depremlerle yıkılan binaların yüzde 99’unun kaçak ve mühendislik yardımı almamış olduğunu söyledi.

Elazığ’da hasar tespiti yapılan binalar yıkılıyor!

Elazığ’daki depremin ardından hasar gören binaların tespitleri yapılıyor. Hasarlı olduğu tespit edilen binaların yıkım çalışmaları devam ediyor.

1999 öncesi yapılan binalar yenilenmeli!

AFAD Başkanı Dr. Mehmet Güllüoğlu, 1999 öncesi yapılan binaların değiştirilmesi gerekiyor. Yeni deprem bina yönetmelikleri var. Bu yönetmelikler iki defa güncellendi. Bina kalitesi artık çok yükseldi. Beton ve demir kalitesi yükseldi. Bu konuda düzenleme ve denetim geldi" dedi...

Binaların engellilerin kullanımı için yapılan çalışmalar mecliste!

Kamuya açık alanların, binaların ve toplu taşıma araçlarının engelli kullanımına uygun hale getirilmesi için yapılan çalışmalar TBMM gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

taksimde yapılan binalar Haberi

taksimde yapılan binalar

Taksim Kışlası yerinde yapılacak binalar..

Belediye Emlak Bankası'yla anlaştı.


Taksim Kışlası'nın yıktırılmasından sonra kışla arsasının tramvay caddesi cephesinde Emlak Bankası'nın beş parça apartman inşa edeceğini yazmıştık. Belediye, bu binaların inşası için Emlak Bankası'yla temaslarına başlamıştır. Bankanın inşa edeceği bu apartmanlardan başka belediyeye ait arsalar üzerinde menfaat temin edecek başka binalar da yapılması kararlaştırılmıştır. Bu binalar da Emlak Bankası tarafından inşa edilecektir. Banka bütün bu inşaat için iki milyon üç yüz bin lira sarf edilecektir. 


Belediye arsalarında belediye hesabına yapılacak binalar on beş sene müddetle banka tarafından kiraya verilmek suretiyle tasarruf edilecek ve müddetin hitamında binalar bila ücret belediyeye terk edilecektir. Ancak gerek doğrudan doğruya bankaya ait arsalar üzerinde gerek belediye malı sahalarda banka tarafından inşa edilecek binaların plan ve projeleri belediye tarafından...