06 / 07 / 2024

Taksirli iflas suçunun cezası

Taksirli iflas suçunun cezası

Tacir olmanın gerekli kıldığı dikkat ve özenin gösterilmemesi dolayısıyla iflâsa sebebiyet veren kişi, iflasa karar verilmiş olması hâlinde cezalandırılır. Peki Taksirli iflas cezasının suçu nedir?

Milyonlarca kişinin hayatına etki eden dev şirket iflasın eşiğinde

15 milyon kişiye hizmet veren ancak son yıllarda 14 milyar sterlinlik borç biriktiren Thames Water iflas etmek üzere. Su ve kanalizasyon sektöründe hizmet veren şirketin CEO'su da istifasını sundu.

Yasadışı menkul kıymet satmakla suçlanıyordu! Dev firma İflas etti

Kripto para borsası Bittrex, ABD'de iflas başvurusunda bulundu. Borsa, bir zamandır ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) aracılığı ile açılan bir soruşturma ile ilgileniyordu. Peki yatırımcı ne olacak?

Fed, Silikon Vadisi Bankası'nın iflasından yetersiz denetimi sorumlu tuttu!

ABD Merkez Bankası (Fed), Silikon Vadisi Bankası'nın (SVB) iflası ile yaptığı değerlendirme sonuçlarını açıkladı. Bankadan yapılan açıklamada yönetim ve yetersiz denetim suçlu olarak gösterildi.

İflasın perde arkası ortaya çıktı! O paraları kendi hesabına aktarmış!

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından FTX'in iflas etmesine giden süreç ile ilgili yeni detaylar ortaya çıkmaya başladı. Şirketin istifa eden CEO'su Sam Bankman-Fried'ın müşterilere ait 10 milyar doları, gizli bir yazılım kullanarak kendi şirketine aktardığı ortaya çıktı.

DÇT Demir Çelik'in iflasında hile iddiası! 

Avrupa'nın en büyük fabrikalarından biri olan DÇT Demir Çelik A.Ş şu anda iflas masasında. Tasfiye sürecinin devam ettiği fabrika için hazırlanan raporda ‘Hileli iflas' suçu işlendiği bilgileri yer aldı. 

Cevdet Caner'e yolsuzluk suçlaması!

Bir dönem Almanya ve Avusturya’da 2 milyar euroluk emlak iflası ile gündem olan Cevdet Caner Adler içinde spekülasyon yapmakla suçlanıyor. 

Yapı - Su İnşaat'ın iflas davasında yeni gelişme!

İnşaat sektöründe faaliyett gösteren Yapı - Su İnşaat'ın iflas davasında yeni bir karar alındı. Buna göre, iflas kararı kaldırıldı.

7 soruda konut dokunulmazlığının ihlali!

Konut dokunulmazlığını ihlal suçunun maddi unsuru, failin, hak sahibinin rızasına aykırı olarak konutuna veya konutun eklentilerine girmesi veya rıza ile girdikten sonra buradan çıkmaması gerekiyor. Peki konut dokunulmazlığı ihlal edildiğinde ne oluyor? İşte cevabı...

Kahramanmaraş'ın atık su artıma tesisi inşaatı sürüyor!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, yapımı halen devam eden Kahramanmaraş Atık Su Arıtma Tesisi'nin yüzde 30'unun tamamlandığını belirtti.

Suudi Arabistan iflas ederse piyasa etkisi ne olur?

REDAC ve EMLAKCHI CEO’ su BİLGE ÖZDEMİR köşe yazısında iflas olasılığı konuşulan Suudi Arabistan'ın Gayrimenkul Sektörü üzerindeki Olası Etkileri üzerine görüş ve düşüncelerini " kaleme alarak, değerlendirdi ve önerilerde bulundu.

Sivas Suşehri'ne sağlık merkezi yapılacak!

Sivas'ın Suşehri ilçesine, Aile Toplum Sağlığı ve 112 Acil İstasyonu yapılacak. Kaymakam Kadir Perçi, ilçeye yapılacak yeni Devlet Hastanesinin ardından, bir sağlık kuruluşunun daha ihalesinin yapılmasının mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Ankara Kızılcahamam Akyar Barajı'ndan su tahliyesi yapılıyor!

Ankara'nın içme suyu ihtiyacını karşılayan barajların çoğunun bulunduğu Kızılcahamam ilçesinde yağmur bereketi yaşanıyor. Son yağmurlarla tamamen dolan Akyar Barajı'ndan su tahliyesine başlandı.

Trabzon'da su projesi iflas mı etti?

Trabzon Beşikdüzü Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu, bölgenin 100 yıllık su ihtiyacını karşılayacağı açıklanan Büyük Liman İçme Suyu Arıtma Tesisi'nin geçtiğimiz günlerde iflas ettiğini iddia etti.

Taksirli iflas suçunun cezası Haberi

Taksirli iflas suçunun cezası

Taksirli iflas nedir?

Ceza Kanununa göre, Tacir olmanın gerekli kıldığı dikkat ve özenin gösterilmemesi dolayısıyla iflâsa sebebiyet veren kişi, iflasa karar verilmiş olması hâlinde, iki aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.


Ceza Genel Kurulu 

2006/6-328 E., 

2006/323 K.


LEHE KANUN UYGULAMASI 

TAKSİRATLI İFLAS SUÇU 


Sanık A…… E……'nin taksiratlı iflas suçundan 765 sayılı TCY'nın 507 ve 522. maddeleri uyarınca 1 ay 5 gün hapis cezasıyla cezalandırılmasına ilişkin İ... 6. Asliye Ceza Mahkemesinden verilen 01.11.2002 gün ve 323-1277 sayılı hüküm sanık müdafiinin temyizi üzerine dosyayı inceleyen Yargıtay 6. Ceza Dairesinin 28.11.2005 gün ve 17497-10872 sayılı kararı ile onanmıştır. 


İ... C.Başsavcılığı İnfaz Bürosunun yasa yoluna başvurulmasını istemesi üzerine Yargıtay C.Başsavcılığı 11.12.2006 gün ve 285720 sayı ile; 


"Suçtan sonra yürürlüğe giren 5237 sayılı Yasanın 50/3. maddesi uyarınca 'suç tarihinde 65...