21 / 05 / 2024

Tali edimlerin kullanılması

Tali edimlerin kullanılması

Tali edim nedir? Tali edim ifa süresi ne ifade ediyor? Gibi sorularınızın yanıtı Gayrimenkul Sertifikaları Tebliği kapsamında yer alıyor...

Türkiye'ye 1 milyar dolarlık destek. Para orada kullanılacak

Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye 1 Milyar dolar değerinde destek gerçekleştirilecek. Bu desteğin tamamının deprem bölgesinde kullanılması bekleniyor.

Minibüslerde yeni dönem: Teklif onaylanırsa İstanbulkart kullanılacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), sürpriz bir gelişmeye imza atarak minibüslerde 'İstanbulkart kullanılması' teklifini sundu. Eğer teklif onaylanırsa minibüstlerde İstanbulkart kullanılacak.

Whatsapp'a şok ceza! Kullanıcılarını zorladığı için şirkete 5.5 milyon euro ceza verildi!

Sosyal medya platformu Whatsapp'ın kullanıcılarına uyguladığı ‘onay’ dayatmasına ceza yağdı. Kullanıcıları kişisel verilerinin, "hizmet iyileştirmeleri ve güvenlik" sağlamak için kullanılmasına izin vermeye zorladığı gerekçesiyle şirkete 5.5 milyon euro para cezası verildi.

Yapay zeka adaletin peşinde! Yargıda yeni sistem ücretsiz kullanılacak

dejure.ai isimli arama motoru, Yapay zeka teknolojisinin hukuk alanında da kullanılması için bir çalışma başlattı.

Cep telefonlarında artık tek tip şarj aleti kullanılacak! Uygulamanın başlayacağı tarih belli oldu

Avrupa Birliği (AB) kurumları, 2024 sonbaharına kadar üye ülkelerde satılan akıllı telefon, tablet ve kamera gibi elektronik cihazlarda USB-C şarj girişi kullanılmasını zorunlu hale getirecek yasal düzenlemede uzlaşı sağladı.

Evdeki şarj aletleri çöpe gidecek bundan sonra tek tip şarj aleti kullanılacak! iPhone kullanıcıları dikkat

Avrupa Parlamentosu (AP) Komitesi, Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde satılan akıllı telefon, tablet ve kamera gibi elektronik cihazlarda USB-C şarj girişi kullanılmasını zorunlu hale getirecek. Düzenleme Apple ürünlerini de kapsıyor. iPhone telefon kullananlar dikkat!..

Arazi Yönetimi ve Arazi Kullanım Planlaması Çalıştayı başladı!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, kent ve kırsaldaki arazilerin verimli kullanılmasına yönelik çalıştay başlattı. 

Çatının teras olarak kullanılması nasıl engellenebilir?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında, çatıların teras olarak kullanılmasını kaleme aldı.

Merkez Bankası: Ödemelerde kripto para kullanılmayacak!

Merkez Bankası, kripto varlıkların kullanılmasını engelleyen bir yönetmelik yayımladı. Kripto varlıklar, ödemelerde doğrudan veya dolaylı şekilde kullanılamayacak ve bu varlıkların ödemelerde doğrudan veya dolaylı şekilde kullanılmasına yönelik hizmet sunulamayacak...

Tarım Arazilerinin Korunması, Kullanılması ve Planlanmasına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Tarım Arazilerinin Korunması, Kullanılması ve Planlanmasına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31400 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yerli inşaat malzemesi kullanımı konut fiyatlarına yansıyacak!

Tedarikçiler ile müteahhitler arasında mal-hizmet alışverişi için meydana getirilen proje veri ve talep bankası YapıRadar, maliyetleri artan inşaat malzemelerinin yerine, yerli malzemelerin ve teknolojik partnerlerin kullanılmasıyla konut fiyatlarını yüzde 15 seviyesinde düşeceği kaydedildi.

Konutta yerli malzeme kullanımı seferberliği!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un açıkladığı inşaatta yerli malzeme kullanılması seferberliğine müteahhitlerden tam destek geldi.

Mehmet Nuri Ersoy'dan Galata Kulesi yorumu: Yapılan işlem doğru ama hiltinin kullanılması yanlış!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Galata Kulesi'nde yürütülen restorasyon çalışmaları esnasında hiltiyle yapılan işleme dair konuştu. Bakan Ersoy, "Yapılan işlem doğru ve yapılması gereken bir işlem ama hiltinin kullanılması yanlış" dedi.

Tali edimlerin kullanılması Haberi

Tali edimlerin kullanılması

Tali edim nedir?

Tali edim, gayrimenkul sertifikalarına karşılık gelen bağımsız bölümlerin satılması ve satış tutarının gayrimenkul sertifikası sahiplerine payları ile orantılı olarak dağıtılması işlemine deniyor. Tali edim ile ilgili hükümler 5 Temmuz 2013 tarihinde 28698 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Gayrimenkul Sertifikaları Tebliği kapsamında yer alıyor.


Tebliğe göre "Tali edim nedir?" sorusunun yanıtı; tali edim ifa süresi ve tali edimlerin kullanılması ile ilgili hükümler şu şekilde sıralanıyor;


Tali edim

Tali edim ifa süresi içerisinde izahname veya ihraç belgesinde belirlenen esaslar çerçevesinde tali edime konu gayrimenkul sertifikalarına karşılık gelen bağımsız bölümlerin satılması ve satış tutarının gayrimenkul sertifikası sahiplerine payları ile orantılı olarak dağıtılmasına deniyor.


Tali edim ifa süresi

İzahname veya ihraç belgesinde tali edimin yerine getirilmesi için öngörülen süreyi ifade ediyor.


Tali edimlerin kullanılması

MADDE 8 – 

(1) Asli edim...