03 / 05 / 2024

Tamer heper 20 aralık

Tamer heper 20 aralık

Posta Gazetesi Ekonomi sayfası köşe yazarı Tamer Heper, bugün ki köşe yazısında miras için veraset ilanı almayanların mirasları üzerinden kira alma imkanının olup olmadığını açıklıyor. Tamer Heper'in köşe yazısı;

Sitelerde yönetim planı nasıl alınır?

Posta Gazetesi Tamer Heper'e gelen soruda 20 senelik sitede yönetici seçildiğini ve elinde sitenin yönetim planının olmadığını belirten okuyucu, tapuya başvurduğunu, tapudan şahsen bu  işlemin yapılmadığı yanıtını aldığını aktardı. Okuyucu, yönetim planı için beklemenin gereği olup olmadığını sordu.

Miras kalan ev pay sahibinden habersiz satılabilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, dedesi vefat ettikten sonra kardeşinin, dedesinin de payı olan bir evi sattığını belirten okuyucu, olayın üzerinden 20 sene geçtiğini söyledi ve dava açıp açamayacaklarını sordu.

Apartmanlara mahkemeden yönetici atanır mı?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda 20 bağımsız bölümlü binada denetçi olduğunu belirten okuyucu, yeni yönetici seçimi için toplantı çağrısı yapıldığını ancak kimsenin gelmediğini söyledi ve yönetici seçiminin nasıl yapılacağını sordu.

İmarlı konut arsasından hisse alan müteahhit dava açabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper '20 yıldır sahibi olunan arsaya daha 2 yıl önce hisse almış bir müteahhidin dava açıp parası karşılığında arsayı alma hakkı var mıdır?' sorusunu cevapladı.

Sitelerde parseller için tek yönetim kurulu oluşturulabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper 'Sitemiz 41 evli yazlık site. 3 ada 4 parselde ortak çok tesis var. 20 yıldır birleşik toplantı ile site yönetildi. Bir malikin son toplantı iptali için dava açması üzerine, mahkemede sıkıntı yaşıyoruz. Tek yönetim kurulu oluşturup siteyi yönetemez miyiz?' sorusunu yanıtladı

Hisseli gayrimenkule haciz gelirse tamamı satılır mı?

Posta yazarı Tamer Heper 'Amcamla bir tarlaya ortağız. Tapuda pay/payda olarak 100/20.000 yazıyor. Bu paylı mülkiyet anlamına gelir mi? Bu durumda amcamın alacaklıları var, takip yaparlarsa sadece onun payı mı satılır yoksa tamamı mı?' sorusunu cevapladı.

Kamulaştırılan taşınmazlar için ödeme alınabilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarlarından Tamer Heper, "Babama ait 3 adet dükkana bulunduğumuz ilçe belediyesi tarafından 2000 yılında kamulaştırma (istimlak) yapıldı. 20 yıl oldu. Babam istimlak parası alıp almadığını hatırlamıyor. Dava açmak istiyoruz. Hakkımızı alabilir miyiz?" sorusunu yanıtladı.

Sitelerde yönetim planı nasıl değiştirilir?

Posta yazarı Tamer Heper '20 blok 200 haneli bir sitede oturuyorum. Genel girişine uzaktan kumandalı bir demir kapı takıldı. Kapıyı gören birkaç blok yararlanıyor, uzak bloktakiler çok zorlanıyor. Bu hususun düzeltilmesi için yönetim planı değişikliği talebi nasıl yapılır?' sorusunu yanıtladı.

Miras kalan tarla nasıl paylaşılır?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Eşimin anne ve babası 20 sene önce vefat ettiler. Kardeşlerden birisinin onay imzası vermemesi sonucunda miras paylaşımı gerçekleşmedi. Mahkemeye vermemiz mi gerekiyor?' sorusunu yanıtladı.

Vefat eden eşin mirası kime kalır?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Eşimle 20 yıllık evliyiz. Ben onun 2’nci eşiyim. Daha önceki eşi vefat etmiş, hayatta iki çocuğu var. Bizim çocuğumuz yok.  Eşimin İstanbul’da kendine ait bir dairesi var. Vefatı halinde benim bu dairede hissem ne olur? ' sorusunu yanıtladı.

Miras kalan malların paylaşımı nasıl yapılır?

Posta yazarı Tamer Heper, '20 yıllık evliyiz. Geçtiğimiz yıl da eşimin annesi vefat etti. Ondan eşime miras olarak bir ev kaldı. Tapusu eşimin üstüne. Eşime birşey olduğu taktirde ben o evden de 4/1 miras hak ediyor muyum?' sorusunu yanıtladı.

Bina projesindeki depo kiraya verilebilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Apartman 20 daire ve bir dükkan. Dükkan ana cadde girişli. Alt katı var ve projede birinci depo olarak geçiyor, bir de dükkandan bağımsız ikinci depo var. Müteahhit birinci ve ikinci depoyu dükkana bağlamış, kiralıyor. Dükkanın hakkı var mı?' sorusunu yanıtladı.

Tamer Heper'den icra takipleri için erteleme süresi önerisi!

Posta gazetesi yazarı Tamer Heper bugünkü yazısında koronavirüs için alınan ekonomik önlemleri kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in o yazısı...

Tamer heper 20 aralık Haberi

Tamer heper 20 aralık

Biz dört kardeşe dört daireli bir apartman miras kaldı. İçinde kiracılar var ama kira ödemiyorlar. Biz henüz veraset ilanı almadık. Kiracılar bu dönemde kira ödemeden oturabilir mi? Biz ne yapmalıyız? •Z.D. 


Siz ne yapmalısınız? İlk önce veraset ilanı almalısınız. Veraset ilanı almak artık kolay, noterlerden bile almıyor. Ancak aile tablosu çok net olmayan hallerde noterler veraset ilamı veremiyor bu defa sulh hukuk mahkemesine başvurup oradan alıyorsunuz. Burada da işler çok uzun sürmüyor. Aile tablosu nüfus müdürlüğünden geldiğinde veraset ilamı çıkarılıyor. Bu ilk önerim. İkinci konuya geleyim. Kiracılar kira ödemeden oturabilir mi? Kiracıların kira ödemeden oturabileceği bir dönem yoktur. Kiracı kirasını öder. Kiralayanın ölmüş olması durumunda kira mirasçılarına ödenir. Burada biraz teknik bir konuya gireceğim. Kiralayanın ölmüş olması durumunda mirasçılar miras...