09 / 05 / 2024

tamer heper kentsel dönüşüm

tamer heper kentsel dönüşüm

Tamer Heper Posta Gazetesi'ndeki bugünki köşesinde kentsel dönüşümle ilgili bir soruyu yanıtladı. 43 senelik hukukçuyum, ilgili yasa masamın üzerine tünedi, her an karşımda, o bana bakıyor ben ona bakıyorum, içinden çıkılır gibi değil.

Evi kentsel dönüşüme girenler dikkat! Sizin de başınıza gelebilir...

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü köşesinde bir gayrimenkulü kiraya vermek için malik olunmasının gerekli olup olmadığını kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in o yazısı...

Binası kentsel dönüşüme girecekler dikkat! Resmen açıklandı!

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde binalardaki kentsel dönüşümün kat malikinin izni olmadan yapılıp yapılamayacağını kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in o köşe yazısı...

Kentsel dönüşümde arsa payı düzenlemesi nasıl yapılır? 

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde kentsel dönüşüm ile ortaya çıkan arsa payı düzenlemelerine yönelik davaları kaleme aldı. 

Kentsel dönüşümde arsa payı değiştirilebilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde kentsel dönüşüme giren binalarda arsa payı değişikliğini kaleme aldı.

Kentsel dönüşüm toplantılarında vekaletname geçerli mi? 

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, binanın kentsel dönüşüm toplantılarında vekaletnamenin geçerli olup olmadığı sorusu yöneltildi.

Dükkanı olanlar dikkat!

Posta köşe yazarı Tamer Heper, '2016’da kentsel dönüşüme giren bir dükkanımız vardı. Dükkan sözleşmeye göre net 21 metrekare teslim edilmesi gerekirken, bize 15 metrekare bir yer veriyorlar ve sözleşmede yazılı bazı donatılar da eksik. Ne yapmalıyım? Sonuç ne olur?' sorusunu yanıtladı.

Kentsel dönüşümde anlaşma şartına uyulmazsa dava açılır mı?

Posta yazarı Tamer Heper 'Kentsel dönüşümde bir yerimiz vardı. 10 gün içinde teslim olacak ama net 21 metrekare olması gereken dükkan 15 metrekare yapılmış. Alıp öyle mi hukuki süreci başlatayım? Nasıl bir yol izlemem lazım?' sorusunu yanıtladı.

Tamer Heper'den icra takipleri için erteleme süresi önerisi!

Posta gazetesi yazarı Tamer Heper bugünkü yazısında koronavirüs için alınan ekonomik önlemleri kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in o yazısı...

Kat mülkiyeti olmayan binalarda kentsel dönüşüm nasıl olur?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Ailemizden birinin annesinden kalan bir dairesi var. Ağabeyi bu daireyi kullanıp, kardeşine hakkını vermiyor. Dairenin bulunduğu apartmana kentsel dönüşüm olanağı çıktı. Ağabeyi hakkın toprak sahibinde olduğunu söylüyor. Ne yapmalıyız' sorusunu yanıtladı.

Kentsel dönüşümde risk raporu şart!

Posta Köşe Yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun kentsel dönüşüm hakkında sorduğu soruya yanıt verdi..

Kiralık işyerine yapılan masraflar!

Posta yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında kendisine yöneltilen ''Beş yıllığına tuttuğum işyerine ihyası amacı ile bayağı masraf yaptım. Mal sahibinin müracaatı ile kentsel dönüşüme girdi ve beş yıllık sözleşmenin bitiminden önce tahliye edildim.Yaptığım bunca masraf ne olacak? ''sorusunu cevapladı

Emlak vergisi hangi durumda ödenir?

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında kendisine yöneltilen ''Kentsel dönüşümden bir daire sahibi olduk. Halen iskan izni alınmadı ama daireleri teslim aldık. Şimdilik kat irtifak tapusu var. Böyle bir durumda Emlak Vergisi ödeyecek miyiz? '' sorusunu yanıtladı.

Kentsel dönüşümün hızlanması için acil eylem planı şart!

Çukurova Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Son, kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında çok önemli açıklamalarda bulundu. Tamer Son, ''kentsel dönüşümün hızlanması için acil eylem planı şart'' dedi.

tamer heper kentsel dönüşüm Haberi

tamer heper kentsel dönüşüm

Kentsel dönüşüm muamması Daire sahibi olduğum bina 33 senelik, büyük depremden sonra özel yaptırdığımız incelemede iki profesör 'Bina hasarsızdır, depreme dayanıklıdır' raporu vermişti. Şimdi ise kentsel dönüşüm nedeni ile binadaki bazı kişiler binanın yıkılması için faaliyet gösteriyor. Ben ise yıkılıp yeniden yapılacak binadan daha karlı çıkacağımıza inanmıyorum. Ancak konuştuğu kişiler, dayanıksız raporu alınırsa ve üçte iki karar verirse bina yıkılır diyor. Ne yapacağımızı şaşırdık, ne yapabiliriz yıkımı önlemek için?


Size kentsel dönüşüm konusunda doğruyu net bir biçimde söyleyecek birinin bulunabileceğini pek zannetmiyorum. 43 senelik hukukçuyum, ilgili yasa masamın üzerine tünedi, her an karşımda, o bana bakıyor ben ona bakıyorum, içinden çıkılır gibi değil. Bir kere hükümleri, mülkiyet hakkına aykırı, ikincisi hukuk kurallarına aykırı. Üçüncüsü dediğini anlamak mümkün değil. Bunlara birer...