03 / 05 / 2024

tamer heper kiracılar için ne dedi

tamer heper kiracılar için ne dedi

Posta gazetesi Ekonomi sayfası köşe yazarı Tamer Heper, bugün ki köşe yazısında bir okuyucunun kira ile ilgili sorusuna yanıt verdi. Tamer Heper'in cevapladığı köşe yazısı;

Kiracılar dikkat! Arabulucuya gitmek zorunlu mu, gidilmezse ne olur?

Posta gazetesi yazarı Tamer Heper bugünkü yazısında arabuluculuğu kaleme aldı. Peki kiracılar arabulucuya gitmek zorunda mı? İşte Tamer Heper'in konu ile ilgili o yazısı...

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Aidat ödemeyen kiracı tahliye edilebilir mi?

Posta gazetesi Köşe Yazarı Tamer Heper, bugünkü köşe yazısında aidatı ödemeyen kiracının tahliyesine ve arabulucu tutanağına ilişkin bir yazı paylaştı. Heper, yazıda okurlarının konuya ilişkin sorularını yanıtladı.

Kira anlaşmazlığında ev sahiplerinin de kiracıların da bilmesi gereken çok önemli detay

Ev sahibi ve kiracılar arasındaki davalara her geçen gün yenileri eklenirken ev sahiplerine doğrudan kiracıyı tahliye etme hakkı tanıyan 10 yıl kuralında gözden kaçan detayı Posta Gazetesi Yazarı Doğan Heper yazdı.

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Zamlı kirada bunları gözden kaçırmayın!

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü köşesinde artış yapmadan kirasını ödeyen kiracıya ihtar gönderilip gönderilemeyeceğini kaleme aldı. İşte ayrıntılar...

Binası yıkılacak olan kiracının hakları neler?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Kiracı olduğum bina için mal sahipleri müteahhit ile anlaşmışlar. Mal sahibi ‘Daireyi 90 gün içinde boşaltmalısınız’ diye mesaj çekti. Kiracı olarak hakkımız nedir? Ne yapmamız gerekir?' sorusunu cevapladı.

Kiracılar dikkat! Ortaklara kira ödenir mi?

Posta yazarı Tamer Heper '10 yıldır kirada oturuyorum. Düzenli olarak kira ve faturalarımı ödüyorum. Ev sahibimle mirasçıları arasında uyuşmazlık çıktı. Mirasçılar oturduğum yeri almazlarsa, benim alma hakkım var mı veya nasıl bir yol izlemeliyim?' sorusunu cevapladı.

Kiracılar dikkat! Bunu yaparsanız dava açılabilir!

Posta yazarı Tamer Heper 'Temmuz 2019 başlangıç tarihli kira sözleşmesi ile dairemde oturan kiracı, son 6 aydır kirasını ödemiyor. Kendisine tahliye talepli icra takibi yaptım, borcu bulunmadığına dair itiraz etti. Bu durumda kiracı aleyhine nasıl bir dava açmalıyım?' sorusunu cevapladı.

Doğuş GYO'dan Gebze Center AVM kiracılarına müjdeli haber!

Doğuş GYO, Gebze Center AVM'de Haziran ayında mağazaların yeniden açılışına destek olmak adına yüzde 60 oranında kira indirimi uygulanmasına, Temmuz ayında kiracılarından yüzde 40 oranında kira indirimi uygulanmasına karar verildi.

Edirne Belediyesi kiracılarından kira almayacak!

Çalışmalarına devam eden Edirne Belediyesi kiracılarından kira veya ecrimisil bedellerinin alınmamasına karar verdi.

Ezgi Mola kiracılarından kira almayacak!

Oyuncu Ezgi Mola yaptığı açıklamada salgın nedeniyle kiracılarından birkaç ay daha kira almayacağını belirtti

Evden çıkmayan kiracı nasıl tahliye edilir?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Kiracı 15 yıldır dairemizde oturuyor. Kontrat mayısta yapılmıştı. Ama kiracım ‘çıkmam’ diye inat ediyor. Kiracım, ‘size daire lazımsa, başka bir daire tutun’ diyor.  Bu kiracıyı çıkarmak için nasıl bir yol izlemeliyiz?' sorusunu yanıtladı.

Kiracının tahliyesi nasıl istenir?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Kiracıma kira bedelini ödemediği için 30 gün süre vererek ihtarname gönderdim. Şimdi bana buna dayanarak tahliyeyi isteyemeyeceğim ancak 16 Haziran’dan sonrası için bunun yeniden ihtar keşidesi ile mümkün olabileceği söylendi. Bu doğru mu?' sorusunu yanıtladı.

Koronavirüs salgınında kiracıların ve kiralayanların durumu!

Koronavirüs salgını döneminde işten çıkarılan, geliri düşen kiracılar kiralarını ödemekte zorlanmakta ve çoğu zaman kiraya veren ile bu konuda bir anlaşma sağlayamamakta. Peki kiracıların ve kiralayanların durumu ne olacak?

tamer heper kiracılar için ne dedi Haberi

tamer heper kiracılar için ne dedi

Bir handa iki adet büro vasfında bağımsız bölümümüz var. 2012'de kiraya verdik ancak kiracı bir ayın kirasını peşin ödedi ve bir daha da ödemedi, kayıplara karıştı. Dava ettik ama davamız reddoldu ve Yargıtay da onadı. Şimdi bir avukata vermek istesek astronomik ücret istiyorlar. Ne yapmamızı önerirsiniz?


Bir kira sözleşmesini en kolay feshetme yolu temerrüt dediğimiz olgudur. Kirasını ödemeyen kiracıya ihtarname gönderilir ve ya özel bir yolla icra takibi yapılır. Kiracıya ödeme için 30 gün süre verilir, 30 gün içinde kira bedellerini ödemeyen kiracıya 31'inci gün tahliye davası açılır. Davada hakim kira bedelinin ödendiğine dair makbuz ibraz edilmezse sadece ihtarnamenin tebliğ tarihine ve 30 gün içinde ödenip ödenmediğine bakarak tahliye kararı verir.


Anlattıklarındanızdan anladığım,siz bu yolu izlemediniz, başka yolları izlediniz ve usuli...