29 / 04 / 2024

TANAP gözetim hizmeti

TANAP gözetim hizmeti

TSE Azerbaycan 'daki Şahdeniz sahasından çıkarılacak doğalgazı Türkiye üzerinden Avrupa 'ya taşıyacak TANAP 'ta 3.Taraf Gözetim Hizmeti verecek.

Resmen açıklandı! Cumhurbaşkanı kararıyla ithalatta KDV indirim hakkı kaldırıldı! 

İthalatta gözetim ve korunma önlemi uygulamaları kapsamında hesaplanan katma değer vergisi (KDV) indirim hakkı kaldırıldı.

e-Ticarette yeni dönem başlıyor. Artık internetten alışveriş daha güvenli hale gelecek!

Ticaret Bakanlığı, internetten sipariş verilen ürünlere yönelik etkin piyasa ve gözetim mekanizması için yeni bir sistem kuracak. e-Ticarette Ürün Güvenliği Projesi de devreye alınacak.

Elektrikli araçlarda parça ithalatına yönelik düzenleme Resmi Gazete'de yayımlandı

İthalatta gözetim uygulaması kapsamında yer alan elektrikli araçlar için kullanılan redresörler için birim gümrük kıymeti adet başına 20 bin dolar, invertörler için adet başına ise 1000 dolar olarak gerçekleşecek. İşte haberin ayrıntıları...

Technıcs Kontrol Mühendislik Ve Gözetim Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Technıcs Kontrol Mühendislik Ve Gözetim Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi Ataşehir'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Ufuk Anli tarafından kuruldu.

Reils İnternational Laboratuvar Denetim Gözetim Muayene Ve Sertifikasyon Hizmetleri Ltd.Şti. kuruldu!

Reils İnternational Laboratuvar Denetim Gözetim Muayene Ve Sertifikasyon Hizmetleri Ltd.Şti. Ümraniye'de 250 bin TL sermaye bedeli ile Muhammet Kabataş tarafından kuruldu.

Certex Belgelendirme Denetim Ve Gözetim Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Certex Belgelendirme Denetim Ve Gözetim Hizmetleri Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Rüstem Kılıç tarafından kuruldu.

Airfryer ve robot süpürgeler hakkında flaş karar; Ticaret Bakanlığı'ndan 'airfryer' kararı

İthalatta gözetim uygulanmasına ilişkin 2023/7 sayılı tebliğde değişiklikler yapan tebliğ Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Airfryer ve robot süpürgelerde son dakika gelişmesi! Resmi Gazete'de yayımlandı: Artık bu şekilde olacak!

Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemeye göre, birim gümrük kıymeti 100 dolardan düşük olan airfryer ve robot süpürgeler dahil olacak şekilde bazı elektronik eşyalar yeniden gözetim listesine dahil edildi. İşte ayrıntılar...

Avrupa Birliği kriptoda kaldıraçlı işlemleri önlemek istiyor!

Aktarılan son dakika detayların a göre, Avrupa Birliği'nin (AB) finansal risk gözetim kurumu, kripto varlıklarla gerçekleştirilen kaldıraçlı işlemlerin engellenmesini talep etti.

Hanımlar dikkat! Airfryer, stant, mikser ve dik süpürgelere vergi düzenlemesi geldi!

Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan İthalatta Gözetim Uygulanması ile İlgili Tebliğ'de değişikliğe gidildi. 22 Nisan 2023 tarihinde yürürlüğe girecek olan düzenlemeden airfryer, stant mikser ve dik süpürgeler çıkarıldı.

Herkesi üzen karar iptal edildi! Akıllı telefonlara zam yok

Ticaret Bakanlığı, akıllı telefonlar üzerinde uyguladığı ithalat gözetim sınırını 200 dolardan 350 dolara çıkartmıştı. Ancak, Resmi Gazete’de yayınlanan karar ile iptal edildi ve eski uygulandığı sisteme çevirildi..

Son dakika! Teknoloji tutkunlarına güzel haber! O karar Resmi Gazete'de yayımlandı!

Akıllı telefon ithalatında gözetim uygulaması kapsamında belirlenen taban fiyat limitine zam kararı iptal edildi. İşte detaylar...

Cep telefonlarına büyük zam yolda!

Ticaret Bakanlığı tarafından getirilen gözetim uygulamasında akıllı telefonlar için son dakika düzenlemesi yapıldı. Bu düzenlemeyle beraber cep telefonlarına 28 Mart tarihinden itibaren yüzde 20 zam gelecek.

TANAP gözetim hizmeti Haberi

TANAP gözetim hizmeti

Türk Standardları Enstitüsü (TSE), Azerbaycan'daki Şahdeniz sahasından çıkarılacak doğalgazı Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşıyacak Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesinde (TANAP) 3.Taraf Gözetim Hizmeti verecek.  


TSE'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Enstitü; söz konusu hizmetin verilmesine yönelik ihaleyi, uygunluk değerlendirme alanında faaliyet gösteren çok uluslu küresel rakiplerini geride bırakarak kazandı. Kurum, bu çerçevede, TANAP'ta kullanılacak boruların Çin'de üretilen kısmının kontrolünü gerçekleştirecek.  


TSE liderliğindeki konsorsiyum aracılığıyla gerçekleştirilecek projenin 24 ay sürmesi planlanıyor. 


Enstitü, Hazar gazının Türkiye'den Avrupa'ya naklini öngören TANAP projesindeki görevi üstlenerek, içerik, kapsam ve hacim itibariyle TSE tarihinde bir ilki gerçekleştirdi....