06 / 05 / 2024

TANAP türkiye etkisi

TANAP türkiye etkisi

TANAP, Türkiye ve Azerbaycan tarafından yürütülen ortak bir proje 2018 Türkiye'nin yıllık tüketiminin yüzde 10'undan fazlasına eş değer olan 6 milyar metreküplük gaz gönderilecek.

Japonya'da depreme karşı geliştirilen sistem şimdi Türkiye'de! Depremin etkisi azaltılarak, yapılara yük vermiyor...

Ülkemizde son dönemde meydana gelen depremlerin ardından İzmirli şirket, Japonya’da depreme karşı geliştirilen yalıtım sistemini Türkiye’de üretmeye başladı. Depremin etkisini azaltan ürün, yapılara ekstra ağırlık da yüklemiyor. 

IMF’den Türkiye için deprem etkisi yaratan dolar tahmini! Dolar kuru 2028’de 119,85 TL mi olacak?

Global ekonomik görünüm raporunu dün (10 Ekim) açıklayan IMF, Türkiye ekonomisine yönelik öngörüleri de paylaştı. TL ve dolar cinsi milli gelir öngörüleri, IMF'nin ortalama dolar kuru öngörülerine de işaret ediyor.

Herkes bekliyordu! Çinli Voyah Türkiye'ye Free ile geldi: Fiyatı ve özellikleri olay oldu

Son dönemde dünya genelinde otomotiv sektöründe Çinli markaların etkisi günden güne artmaya devam ediyor. Son olarak Çinli elektrikli otomobil markası Voyah, Free modelini Türkiye'de satışa çıkardı. İşte detaylar...

TOGG etkisi! Türkiye'de elektrikli otomobil satışları yüzde 172 arttı!

Elektrikli otomobil satışları dünyada yüzde 70 artarken Türkiye'de bu oran yüzde 172 oldu. Peki Yerli otomobil Togg’un yollara çıkmasının ardından elektrikli otomobil satışlarında bir artış olur mu? Diğer otomobil üreticileri de rekabet edebilmek adına satış fiyatlarını TOGG’a göre belirler mi? İşte

Kahramanmaraş depremleri Türkiye ekonomisini nasıl etkileyecek? Depremin ekonomik faturası ne olacak?

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta yaşanan peş peşe depremlerin Türkiye ekonomisine etkisi en çok araştırılan konular arasında. Uzmanlar, bu konuda çok farklı tahminler ileri sürerken, ekonomik faturasının 1999 depremine kıyasla daha sınırlı olacağı öngörülüyor.

Goldman Sachs: Depremin Türkiye ekonomisine etkisi yüzde 1’in altında kalabilir

Goldman Sachs ekonomistleri, depremlerin Türkiye’deki etkilerini analiz etti. Raporda, bölgenin büyümedeki payı dikkate alındığında depremin GSYH’ye maliyetinin yüzde 1’in oldukça altında kalabileceği belirtildi.

Depremin bilançosu giderek ağırlaşıyor! Depremin Türkiye ekonomisine etkisi ne olacak?

Türkiye, tarihinin en büyük deprem felaketlerinden birini yaşadı. Kahramanmaraş merkezli peş peşe yaşanan depremlerin ardından hayatını kaybedenlerin sayısı 16 bini aştı. Binlerce bina da hasar görürken, ülkemizi bekleyen bir başka tehlike ise yaratacağı ekonomik kayıplar...

Türkiye için tehlike çanları çalabilir! İşte ürküten senaryo

Gelişmekte olan ülkelerde borç ödeme güçlüğünün domino etkisi yaratması bekleniyor. Bloomberg’in yaptığı hesaplamaya göre 2023 yılında Türkiye’nin de içinde olduğu ülkelerde borçlarla ilgili riskler önemli oranda artabilir.

Türkiye'nin altın ithalatı iki yılın zirvesinde!

Türkiye'nin altın ithalatı eylül ayında 3,1 milyar dolarla 2 yılın zirvesine yükseldi. Darphane'nin altın üretimi de son dönemde hızla artarken, uzmanlardan  yastık altı ve Rusya etkisi ile ilgili açıklamalar geldi.

Dolar euroya meydan okuyor! Makas gittikçe açıldı! Peki Türkiye bu durumdan nasıl etkilenecek?

Fed Başkanı mart ayından itibaren faiz artırımı kararları alırken dolar kuru hızla değer kazandı. Öte yandan Yüksek enflasyonun etkisi ile euro değer kaybediyor. Aradaki makas gittikçe açıldı. Peki Türkiye bu durumdan nasıl etkilenecek?

Türkiye'deki yüksek enflasyon ve döviz kuru bu sektöre yaradı! Net kârını 5'e katladı

Türkiye'de yaşanan yüksek enflasyon ve çarpan etkisi yapan döviz kuru sanayi, tarım, ve hizmet sektöründe olumsuz etkilerken bankacılık sektörü Mayıs ayında ciddi oranda kâr etti. İşte haberin detayları...

Dünya Bankası'nın pandemide Türkiye'ye desteği 1.5 milyon dolar!

Dünya Bankası, 2021 mali yılında tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınından kaynaklı sağlık, ekonomik ve sosyal etkilerle mücadele içi 5 kritik kalkınma projesi için Türkiye'ye toplam 1,5 milyar dolarlık finansal destek sağlandığını belirtti.

Türkiye'den konut alan yabancıların evin içinde yaptığı harcamalar milyarları buldu!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınına rağmen yabancı yatırımcı Türkiye'den konut almaktan vazgeçmedi. Sabah'tan Seda Tabak'ın haberine göre, geçen sene 40 binin üzerinde yabancı konut alırken, evin içinde yaptığı harcamalar da milyar liraları buldu. 

TANAP türkiye etkisi Haberi

TANAP türkiye etkisi

TANAP, Türkiye ve Azerbaycan tarafından yürütülen ortak bir proje ve bu yıl mart ayında inşaatına başlandı. 2018 yılında Azerbaycan ve Gürcistan'daki mevcut boru hattına bağlandıktan sonra Türkiye'nin yıllık tüketiminin yüzde 10'undan fazlasına eş değer olan 6 milyar metreküplük gaz gönderilecek. Türk Enerji Bakanlığı yetkilileri, "TANAP tamamlandığında AB, Türkiye'nin önemini hissedecektir"...