02 / 05 / 2024

tapu bağış harç oranı

tapu bağış harç oranı

Mesken, işyeri, arsa ve arazi gibi gayrimenkuller satış ve bağış yolu ile bir başkasına devredilebiliyor. Peki, tapu bağış harcı ne kadar? Satış harcından yüksek mi?

Tapu bağış harç oranı 2015!

Bir taşınmaz malın mülkiyet hakkının kimde olduğunu gösteren tapuların devir işlemleri Tapu Müdürlüğünde yapılıyor. Devir işlemi satış yoluyla yapılabildiği gibi hibe (bağış) yolu ile de yapılabiliyor. İşte tapu bağış harç oranı 2015...

Tapu bağış harç oranı nedir?

Tapuda yapılan devir işlemi bir ücret karşılığında yapılıyorsa "satış", ücret alınmaksızın yapılıyorsa "bağış" olarak nitelendiriliyor. Peki, tapu bağış harç oranı nedir? Tapu bağış harcı nasıl hesaplanır?

Tapu bağışı nasıl yapılır?

Tapu devri, bir bedel karşılığında satış yöntemi ile yapılabileceği gibi bedelsiz olarak bağış yöntemi ile de gerçekleşebiliyor. Bir bedel almaksızın tapuyu bir başkasına verildiği tapu bağışı nasıl yapılır?

Yeni yılda harçlar artıyor! 800 TL için tapu dairelerine baskı arttı kuyruklar uzadı!

Yeni yıla sayılı günler kala tapu harçlarına zam geleceğini öğrenen vatandaşlar tapu dairelerini arayarak işlemlerin 31 Aralık'a kadar uzatılması konusunda baskı yapmaya başladı. 

Tapu harçlarına zam geldi mi? 2023 Tapu harç ücretleri ne kadar oldu?

Temmuz ayı maaş zamlarının belli olmasından sonra pek çok kalemde ödemeler artırıldı. Bu durumda, Tapu harç ücretleri zamlandı mı? sorusu da araştırılmaya başlandı. Peki, Tapu harcına zam geldi mi? 2023 Tapu harç ücretleri ne oldu?

Hisseli tapu başkasına satılır mı? Bir kişi hissesini satmak istemezse ne olur?

Hisseli tapu üzerinden yapılan işlemlerin bir kısmı biliniyorken, bir kısmına dair vatandaşların pek bir bilgisi yoktur. İşte o bilinmeyen ve ısrarla sorulan sorular ve merak edilen yanıtları…

Hisseli tapu başkasına satılır mı? Hisseli tapu resmi tapuya nasıl çevrilir?

Hisseli tapu, bir gayrimenkulün ortaklarını gösteren tapu türüne denilmektedir. Peki “Hisseli tapu başkasına satılır mı? Hisseli tapu resmi tapuya nasıl çevrilir?” İşte bu soruların yanıtları…

Hisseli tapu başınızı ağrıtmasın! Hisseli tapudan nasıl kurtulurum? Babadan miras kalan hissemi nasıl satarım?

Hisseli tapu çoğu kişi için fazla uğraş gerektiren işlemlerden oluşmaktadır. Bu yüzden ilk kez hisseli tapuya sahip olanlar ya da daha önce bu tapu üzerinden işlem yaptırmak isteyenler birtakım sorularına yanıt arıyor.

Hisseli tapu başkasına satılır mı? Hisseli tapu alırken nelere dikkat edilmeli? İşte tüm detaylar!

Hisseli tapuya sahip olan ülkemizde pek çok kişi vardır. Onlar diğer tapularda yapılan işlemleri yapamazlar. Hisseli tapu üzerinde yapılan işlemler diğer tapulara göre farklılık gösterir. Peki nedir onlar?

Hisseli tapu başınıza dert olmasın! Hisseli tapu nasıl ayrılır?

Hisseli tapudan dolayı pek çok kişinin yaptırmak istediği işlemler bir süre zarfına yayılmaktadır. Alım ve satım işlemleri de aynı şekilde hisseli tapu için farklılık göstermektedir. İşte hisseli tapuya dair merak edilen ayrıntılar!

Milyonlarca kişiye vergi şoku! Yüzde 61,5 zamlanıyor! Evi, iş yeri, arsası olanlar dikkat!

2023 yılında emlak, çevre temizlik vergileri ve tapu kadastro harçları önemli oranlarda zamlanacak. İşte emlak, çevre temizlik vergileri ve tapu kadastro harçlarına gelecek o zam...

Hisseli tapu başkasına satılır mı?

Hisseli tapuya sahip ülkemizde pek çok kişi vardır. Hisseli tapunun nasıl tek tapu haline geleceği, Hisseli tapu başkasına satılır mı? soruları yanıt bulmayı bekliyor. İşte detaylar!

Hisseli tapu başkasına devredilebilir mi?

Hisseli tapuya sahip olan kişiler, ellerinde olan bu tapu ile hangi işlemlerin yapıldığını bilmek istiyor. Bundan dolayı da hisseli tapuya dair karşımıza pek çok soru çıkmaktadır.

Hisseli tapu başkasına satılır mı?

Hisseli tapuya sahip olan kişiler, bu konuya dair detayları öğrenmek istiyor. Hisseli tapu nedir, Hisseli tapu başkasına satılır mı? İşte merak edilen ayrıntılar…

Hisseli tapu nedir? Hisseli tapu başkasına satılır mı?

Hisseli tapu nedir? Hisseli tapu başkasına satılır mı? soruları tapu konusunda merak edilen konular arasında yer alıyor. İşte sorulan soruların yanıtları!

Hisseli tapu nedir? Hisseli tapu başkasına satılır mı?

Hisseli tapu nedir? Hisseli tapu bir başkasına satılır mı? soruları mülk sahiplerinin sıklıkla sorduğu sorular arasında bulunmaktadır. İşte merak edilen o yanıtlar!

tapu bağış harç oranı Haberi

tapu bağış harç oranı

Mesken, işyeri, arsa ve arazi gibi gayrimenkuller satış ve bağış yolu ile bir başkasına devredilebiliyor. Satış işleminde alıcı taraf satıcı tarafa bedel ödemekle mükellef oluyor. Ancak bağışta böyle bir bedel ödenmiyor. Ancak bağış beli bir şarta bağlanabiliyor.

Hibe işlemi için bazı belgelerin temin edilmesi ve belli oranda harç ödenmesi gerekiyor. Tapuda hibe için gerekenler;


Tapu bağışı için gerekenler

1. Bağışlanacak taşınmaz mala ait tapu senedi

2. Bağışlayan ve bağışı kabul edenlerin fotoğraflı nüfus cüzdanları,

3. Bağışlayanın bir, bağışı kabul edenin iki adet, son altı ay içinde çekilmiş fotoğrafları.

4. Akitte taraflardan biri veya ikisi vekil, vasi, kayyım ve kanuni temsilci ile temsil edilecek ise, ayrıca temsile ilişkin belge.

5.Söz konusu taşınmaz mala ait, ilgili Belediyeden  Emlak  beyan değerini gösteren belge.


Tapuda hibe harç oranı 2016

Tapu satışı işlemleri...