02 / 05 / 2024

Tapu bağışı ne kadar

Tapu bağışı ne kadar

Bağış, hibe, bir bedel veya başkaca bir karşılık alınmaksızın bir malın mülkiyetinin bir başkasına devredilmesi işlemine deniyor. Bu işlem tapu devirlerinde de yapılabiliyor. Peki, tapu bağış harcı 2022 ne kadar oldu?

Tapu sahipleri dikkat! 2024 emlak vergisi ödemeleri ne zaman başlayacak?

Pek çok tapu sahibini yakından ilgilendiren 2024 emlak vergisi ödemeleri ne zaman başlayacak? İşte emlak vergisi 2024 ödeme tarihleri....

Ev satarken tapu harcını kim öder?

Ev satarken tapu harcı ödenmesi gereken bir yükümlülüktür. Bu harç, belirli şekilde hesaplanır. Bu noktada tapu harcının ne olduğunu bilmek önemlidir. Peki tapu harcı ne anlama gelir, kim tarafından nasıl ödenir? İşte ev satarken tapu harcı ödemesi ile ilgili önemli bilgiler...

Tapumu kaybedince ne kadar masraf ederim?

Tapu kaybedildiğinde günümüz teknolojisinin sağladığı kolaylıklar sayesinde endişe duymaya gerek yoktur. Yeni tapu belgesinin çıkarılması için online başvuru yapmak yeterli olacaktır. Ayrıca bunun için belirli bir ücret ödenmesi gerekir. Peki tapu kaybedince ne kadar masraf yapılır?

Tapu devir işlemi için ne gereklidir? Başka ile gitmeden tapu devri nasıl yapılır?

Tapu resmi bir belgedir ve Tapu sicil müdürlüğü tarafından verilmektedir. Tapu, bir taşınmaz malikinin kim olduğunu gösteren resmi belgedir. Peki “Tapu üzerine almak için ne gereklidir? Başka bir ile gitmeden tapu devri nasıl yapılır?” İşte detaylar!

Tapu devri için ne gerekiyor? Tapu devri ne zaman yapılır?

Tapu devrine dair pek çok vatandaşın kafasını kurcalayan sorular vardır. Onlardan biri de “Tapu devri ne zaman yapılır?” İşte merak edilen soruların yanıtları!

2023 Tapu vergileri ne zaman ödenecek? Emlak vergisi ne zaman ödenecek?

Belediyelere yapılan ödemelerden biri de ''Tapu vergisi'' Mülk sahibi olan vatandaşların yılda iki kere yaptığı bu ödeme ödenmediğinde ceza yaptırımı ile karşılaşılıyor. Peki Tapu vergileri ne zaman ödenecek? Emlak vergisi ne zaman ödenecek? İşte detaylar.

Hisseli tapu başkasına satılır mı? Bir kişi hissesini satmak istemezse ne olur?

Hisseli tapu üzerinden yapılan işlemlerin bir kısmı biliniyorken, bir kısmına dair vatandaşların pek bir bilgisi yoktur. İşte o bilinmeyen ve ısrarla sorulan sorular ve merak edilen yanıtları…

Hisseli tapu başkasına satılır mı? Hisseli tapu resmi tapuya nasıl çevrilir?

Hisseli tapu, bir gayrimenkulün ortaklarını gösteren tapu türüne denilmektedir. Peki “Hisseli tapu başkasına satılır mı? Hisseli tapu resmi tapuya nasıl çevrilir?” İşte bu soruların yanıtları…

Tapu ve tapu masrafına dair bilinmeyenler! 100 metrekare evin tapu masrafı ne kadar?

Tapu masrafı, hem alım yapan hem de satış yapan kişilerin merak ettiği bir konudur. Peki tapu harcı, tapu masrafı nedir? İşte detaylar!

Hisseli tapu başınızı ağrıtmasın! Hisseli tapudan nasıl kurtulurum? Babadan miras kalan hissemi nasıl satarım?

Hisseli tapu çoğu kişi için fazla uğraş gerektiren işlemlerden oluşmaktadır. Bu yüzden ilk kez hisseli tapuya sahip olanlar ya da daha önce bu tapu üzerinden işlem yaptırmak isteyenler birtakım sorularına yanıt arıyor.

Hisseli tapu başkasına satılır mı? Hisseli tapu alırken nelere dikkat edilmeli? İşte tüm detaylar!

Hisseli tapuya sahip olan ülkemizde pek çok kişi vardır. Onlar diğer tapularda yapılan işlemleri yapamazlar. Hisseli tapu üzerinde yapılan işlemler diğer tapulara göre farklılık gösterir. Peki nedir onlar?

Hisseli tapu başınıza dert olmasın! Hisseli tapu nasıl ayrılır?

Hisseli tapudan dolayı pek çok kişinin yaptırmak istediği işlemler bir süre zarfına yayılmaktadır. Alım ve satım işlemleri de aynı şekilde hisseli tapu için farklılık göstermektedir. İşte hisseli tapuya dair merak edilen ayrıntılar!

Hisseli tapu başkasına satılır mı?

Hisseli tapuya sahip ülkemizde pek çok kişi vardır. Hisseli tapunun nasıl tek tapu haline geleceği, Hisseli tapu başkasına satılır mı? soruları yanıt bulmayı bekliyor. İşte detaylar!

Tapu bağışı ne kadar Haberi

Tapu bağışı ne kadar

Gayrimenkullerin devir işlemi bir karşılık ödenmeden de yapılabiliyor. Genellikle aile içinde ya da yakın tanıdıklar arasında bedelsiz tapu devir işlemleri gerçekleştiriliyor. Tapuda gerçekleştirilen bu işleme bağış ya da hibe deniyor. 

Tapu bağışı, bir bedel veya başkaca bir karşılık alınmaksızın bir malın mülkiyetinin bir başkasına devredilmesi işlemi olarak ifade ediliyor. 

Reşit ve mümeyyiz olmayan kişiler kanuni temsilcilerinin (veli veya vasinin) izni ile dahi bağış yapamıyorlar. Vasi, vesayeti altındaki kimsenin malını bağışlayamıyor.  

Emlak beyan değerinden düşük olmamak şartıyla bağış için beyan edilen değer üzerinden binde 68,31 oranında tapu harcı ödemesi yapılıyor. Tapu Harcı bağışı kabul eden taraftan tahsil ediliyor. 

TAPU BAĞIŞ HARCI 2022 NE KADAR?

1) 492 sayılı Harçlar Kanununa ekli (4) sayılı Tarifenin (4.a) pozisyonu gereğince;Bağışlanan taşınmaz malın ve mülkiyetten gayri ayni...