29 / 04 / 2024

tapu belgesinin kaybolması

tapu belgesinin kaybolması

Arazinin belirli bir parçasının veya üzerine inşa edilmiş bağımsız bölümün malikini gösteren, tapu sicil müdürlüğünce verilmiş, aksi kanıtlanıncaya kadar geçerli resmi belge olan tapuyu kaybettim ne yapmalıyım diyorsanız işte yanıtı...

Tapu takyidat belgesi nedir? Tapu takyidat belgesi çıkarma ücreti ne kadar?

Gayrimenkul sahibi olan kişiler tapu takyidat belgesinin genel tanımını ve detaylarının ne olduğunu merak ediyor. Peki, Tapu takyidat belgesi nedir? Tapu takyidat belgesi nereden alınır? İşte detaylar...

Tapumu kaybettim yenisi için ne kadar ücret öderim?

Tapu kaybetmek, önemli bir meseledir ve kısa sürede halledilmesi gerekir. Bunun için ilgili yerlere müraacat etmek ve belirli bir ücret ödemek gerekir. Peki, tapu kaybedilince nereye başvurulur ve ne kadar ödenmesi gerekir? İşte 2023 yılında kaybolan tapu belgesinin yenisini çıkarma bedeli...

Tapumu kaybedince ne kadar masraf ederim?

Tapu kaybedildiğinde günümüz teknolojisinin sağladığı kolaylıklar sayesinde endişe duymaya gerek yoktur. Yeni tapu belgesinin çıkarılması için online başvuru yapmak yeterli olacaktır. Ayrıca bunun için belirli bir ücret ödenmesi gerekir. Peki tapu kaybedince ne kadar masraf yapılır?

Tapu belgesinin renkleri ne anlama gelir? 

Taşınmaz ürünlerin farklı tapu türleri vardır. Buna göre, gayrimenkul sahibi olmak isteyen kişiler, gayrimenkul tapusu hakkında bilgi sahibi olmalıdır. Ayrıca farklı türlerde olan bu tapular farklı renklere sahiptir. Peki tapu çeşitleri ve renkleri nelerdir? İşte tapu renkleri hakkında bilgiler...

Tapu tahsisi belgesinin tapuya çevrilmesi!

2981 sayılı Kanunla belirlenen çerçevede ilgili kişilere tanınan şahsi hakkı içeren belgeye tapu tahsisi belgesi deniyor. İşte, tapu tahsisi belgesinin tapuya çevrilmesi!

Tapu tahsis belgesinin devri mümkün mü?

İmar mevzuatına aykırı olarak inşa edilmiş yapılarla gecekondulara 2981 sayılı yasa gereğince bazı yükümlülüklerin yerine getirilmesiyle tapu tahsis belgesi veriliyor. Peki, tapu tahsis belgesinin devri mümkün mü?

Tapu tahsis belgesini tapuya çevirme süresi!

Kamuya ait arsa ve arazilerine yapılmış gecekondulara ıslah imar planları yapılıncaya kadar devletin güvence vermesi olarak nitelendirilen tapu tahsis belgesinin tapuya çevrilmesi gerekiyor. İşte, tapu tahsis belgesini tapuya çevirme süresi!

Tapu tahsis belgesinin tapuya çevrilmesi için istenen belgeler!

Tapu tahsis belgesi sahiplerinin Mayıs 2018'e kadar belgelerini normal tapuya dönüştürmeleri gerekiyor. İşte, tapu tahsis belgesinin tapuya çevrilmesi için istenen belgeler!

Tapu tahsis belgesinin geçerlilik süresi!

Tapu tahsis belgesi, imar mevzuatına aykırı olarak inşa edilmiş yapılarla gecekondulara 2981 sayılı yasa gereğince bazı yükümlülüklerin yerine getirilmesi şartıyla verilen kullanma izni sayılıyor. İşte, tapu tahsis belgesinin geçerlilik süresi!

Tapu tahsis belgesinin tapuya dönüştürülmesi!

Tapu tahsis belgesi, ıslah imar planı veya kadastro planları yapıldıktan sonra hak sahiplerine verilecek tapuya esas teşkil ediyor. Peki, tapu tahsis belgesinin tapuya dönüştürülmesi için gerekenler nelerdir?

Tapu belgesinde fotoğraf yoksa ne olur?

Tapu belgesi Tapu Müdürlükleri tarafından düzenleniyor. Tapu belgesinin düzenlenmesi için Tapu Müdürlüğüne başvuru yapılması gerekiyor. Tapu Müdürlüklerinde düzenlenen tapu belgesinde fotoğraf olmayabiliyor. Peki, tapu belgesinde fotoğraf yoksa ne olur?

Tapu tahsis belgesi tapu yerine geçer mi?

Tapu tahsis belgesi, ıslah imar planı veya kadastro planları yapıldıktan sonra hak sahiplerine verilecek tapuya esas teşkil ediyor. Peki, tapu tahsis belgesi tapu yerine geçer mi? Tapu tahsis belgesinin farkı nedir?

Tapu tahsis belgesi tapu yerine geçiyor mu?

Tapu tahsis belgesi tapu yerine geçiyor mu? Tapu tahsis belgesinin tapu yerine geçip geçmediğinin cevabını merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilir ve bu konu hakkında fikir edinebilirsiniz..

tapu belgesinin kaybolması Haberi

tapu belgesinin kaybolması

Tapuyu kaybettim ne yapmalıyım?

Taşınmaz malların mülkiyet hakkını gösteren tapu belgesi; arazinin belirli bir parçasının veya üzerine inşa edilmiş bağımsız bölümün malikini gösteren, tapu sicil müdürlüğünce verilmiş, aksi kanıtlanıncaya kadar geçerli resmi bir belge olarak tanımlanıyor.


Tapu belgesi, sahibinde kalıyor ve tapu bazen kaybedilebiliyor. Siz de "Tapuyu kaybettim ne yapmalıyım?" diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Tapunun aslının kaybolması, tapu sahipleri için korkutucu bir durum gibi gözükse bile tapunun kaybedilmiş olmasının fazla bir önemi bulunmuyor. Tapu belgesi yeniden çıkarılabiliyor.


Tapunun aslının kaybolması durumunda, tapu müdürlüğüne giderek bunun hemen bildirilmesi gerekiyor. Aksi takdirde tapu senedi kaybolduğunda yenisi çıkarılmazsa, zamanla unutulup gidebiliyor ve tapu sahibinin gelecek nesildeki yakınları o taşınmazdan haberdar olmayabiliyor. 


Bu nedenle yeni tapu senedini çıkarmak ve aile bireylerinin bilebileceği bir yerde saklamak gerekiyor.


Kaybolan tapuyu yeniden çıkarmak..

Türkiye’de...