03 / 05 / 2024

tapu dairesinde intikal nasıl yapılır

tapu dairesinde intikal nasıl yapılır

Miras, vefat eden kimsenin mallarının yasal mirasçılarına intikal etmesi ile kalıyor. Peki, mirasçılar taşınmaz malları nasıl adına tescil ettirir? Tapu intikali nasıl yapılır? İşte yanıtı..

Tapu dairesinde rüşvet operasyonu: 37 şüpheliye gözaltı!

İstanbul’da tapu dairesinde rüşvete ilişkin başlatılan soruşturmada, 3 şehirde operasyon gerçekleştirildi. Baskında, aralarında tapu müdürünün de bulunduğu 11’i kamu görevlisi 37 şüpheli gözaltına alındı.

Tapu dairesinde kredi kartı geçiyor mu 2018?

Tapu dairesinde yapılacan gayrimenkul alım satım işlemi için çıkan tapu harcı kart ile ödenir mi? Tapu dairesinde kredi kartı geçiyor mu 2018?

10 soruda tapu devir süreci!

Gayrimenkul tapu devir işlemleri ilgili tapu dairesinde yapılıyor. Bu süreçte alıcı ve satıcının dikkat etmesi gereken bazı noktalar bulunuyor. İşte 10 soruda tapu devir süreci..

Tapu döner sermaye ücreti 2017!

Tapu dairesinde yapılan devir işlemleri için tapu döner sermaye bedeli de ödeniyor. Peki, tapu döner sermaye ücreti 2017 ne kadar? Tapu döner sermaye ücreti 2017 nasıl hesaplanır?

Tapu masrafı ne kadar 2017?

Tapu dairesinde yapılan devir işlemleri için alıcı ile satıcı tarafından belli oranlarda harç ödeniyor. Peki, tapu masrafı ne kadar 2017?

Tapu harcı indirimi ne zaman?

Tapu dairesinde yapılan devir işlemleri için alıcı ve satıcı tarafından ödenen tapu harcında belli süreliğine, belli oranlarda indirim yapıldı. Peki, tapu harcı indirimi ne zaman son?

15 soruda tapu harcı!

Gayrimenkullerin devir işlemleri için tapu dairesinde belli oranlarda harç ödemesi yapılıyor. Peki tapu harcı ne kadar, nereye ödenir, kim öder? İşte 15 soruda tapu harcı..

Tapu harçları düştü, satışlar artacak!

Tapu harçlarında beklenen indirim bugün yayınlandı. Yeni düzenlemeye göre, tapu dairesinde satış işlemi sırasında beyan edilen değer üzerinden “binde 20” nispetinde alınan tapu harcı, “binde 15” olarak yeninden belirlendi.

Arazi tapu harcı 2017!

Tapu dairesinde taşınmazın cinsi ne olursa olsun, gerçekleşen tapu satış işlemi için belli oranlarda harç ödemesi yapılıyor. Peki, bir arazinin satılması durumunda ne kadar harç ödemesi yapılır?

Arsa tapu harcı 2017!

Arsa tapu alım satım işlemleri, taşınmazın bağlı olduğu tapu dairesinde yapılıyor. Peki, arsa tapu harcı 2017 ne kadar?

İşyeri tapu harcı 2017!

İşyeri alım satım işlemleri, ilgili tapu dairesinde gerçekleşiyor. Bu işlem için satış bedeli üzerinden tapu harcı ödeniyor. İşte işyeri tapu harcı 2017 oranları..

Tapu harcı pişmanlık dilekçesi 2017!

Mesken, işyeri, arsa ve arazi taşınmazlarının tapu dairesinde devredilmesi halinde tapuda binde 20 oranında harç ödemesi yapılıyor. Bu bedel, satış bedeli üzerinden ödeniyor.

Tapu döner sermaye harcı 2017!

Tapu dairesinde gerçekleşen işlemler için ödenen masraflar arasında döner sermaye bedeli de yer alıyor. Bu bedeller her sene yeniden belirleniyor. İşte tapu döner sermaye harcı 2017..

tapu dairesinde intikal nasıl yapılır Haberi

tapu dairesinde intikal nasıl yapılır

Tapu intikali nasıl yapılır?

Miras hukuku, vefat eden kimsenin geride bıraktığı mallarda hakkı olan şahıslar ile her birinin payını ve bu paylarla ilgili hesap şekillerini gösteren hükümler ve kaideler şeklinde karşımıza çıkıyor.


Miras, vefat eden kimsenin mallarının yasal mirasçılarına intikal etmesi ile kalıyor. Peki, tapu intikali nasıl yapılır?


Tapu intikali..

Mirasçıların, kendilerine intikal eden gayrimenkulle ilgili olarak işlem yapabilmeleri için öncelikle mirasçı olduklarını kanıtlamaları gerekiyor. 


Bunun için mümkün olan en kısa zamanda mahkemeye başvurarak veraset belgesi almaları gerekiyor. 


Veraset belgesi, ölen kişinin mirasçılarının kim olduğunu ve miras hisselerini belirten belgeye deniyor. Tapuda intikal işlemleri için gerekli belgeler;


- İntikali istenen taşınmaz malın varsa tapu senedi, yoksa taşınmaz malların ada ve parsel numarasını belirtir belge veya mirasçılardan birinin sözlü beyanı,


- İntikal isteminde bulunan mirasçı veya yetkili temsilcinin...