16 / 05 / 2024

tapu Genel Müdürlüğün görev ve yetkileri

tapu Genel Müdürlüğün görev ve yetkileri

6083 sayılı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun hükümlerine göre tapu müdürlüğünün görevleri nelerdir? İşte Tapu Genel Müdürlüğün görev ve yetkileri...

İller Bankası Genel Müdürlüğü binasının inşaatı 488 milyon TL'ye mal oldu!

Ankara’da İller Bankası Genel Müdürlük binasının inşaat ve tadilat maliyeti gündeme düştü. Binanın yapımına ve tadilatına ödenen toplam tutar 488 milyon TL’ye ulaştı.

Tapu ve Kadastro duyurdu! Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü personel alımı yapacak...

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü bünyesinde personel alımı yapılacağını duyurdu. Buna göre, yapılan açıklamada hangi kadrolara personel alınacağı ile başvuru nitelikleri merak ediliyor. 

Bakırköy'ün tarihi binası Vakıflar Genel Müdürlüğü ile davalık!

Bakırköy'ün İstanbul Caddesi'nde yer alan Simeonidis ailesine ait olduğu tahmin edilen tarihi bina, Vakıflar Genel Müdürlüğü ile davalık.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü 72 personel alacak! İşte TKGM personel alımı başvuru tarihleri!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü (TKGM), merkez ve taşra hizmet birimlerinde çalışacak 72 sözleşmeli personel alımı yapacağını açıkladı. Peki TKGM personel alımı başvurusu ne zaman başlayacak?

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün burs başvuru sonuçları açıklandı mı?

Vakıflar Genel Müdürlüğü (VGM) burs başvuru sonuçları, 16 Ekim 2023 ve 1 Kasım 2023'te sona eren ortaöğrenim ve yükseköğrenim başvurularının tamamlanması ile birlikte araştırılmaya başlandı. 2023-2024 yılları arasında VGM burs başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte haberin ayrıntıları...

Akbank’ın genel müdürlük koltuğunda artık yeni bir isim oturacak!

12 yıldır Akbank'ta genel müdürlük yapan Hakan Binbaşgil yönetim kurulu başkanı yardımcısı olarak atanırken, bankanın yeni genel müdürü ise Cenk Kaan Gür oldu.

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden Atatürk Kent Ormanı'nın yanına otel! İstanbul'un göbeğindeki otel 21 yıllığına kiralık!

Vakıflar Genel Müdürlüğü, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ilk projelerinden biri olan İstinye’deki “Atatürk Kent Ormanı'nın yanına otel yaptırmak için kolları sıvadı.

Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü 202 personel alımı yapıyor! Mülakat yok! Başvurular başladı! Fırsatı kaçırmayın

Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü 202 personel alımı yapacağını açıkladı. Ön lisans ve lisans mezunlarının başvuru yapabileceği alımlarda başvuru tarihi ve gerekli evraklar belli oldu. Başvurular başladı! Fırsatı kaçırmayın.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tam 11 ilde mülakatsız personel alacak! Kadrolar tek tek belli oldu!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, tam 202 sözleşmeli personel alımı yapacak. Söz konusu personel alımlarının 11 ilde yapılacağı açıklandı.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nden rekor sayıda personel alımı! Bu kadrolara tam 202 personel alınacak!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, Cumhurbaşkanlığı Kariyer Kapısı’nda paylaştığı ilan çerçevesinde tam 202 adet personel alacağını duyurdu. Bünyesinde istihdam etmek üzere personel alımı yapacağını paylaşan Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, son başvuru tarihinin 7 Temmuz olduğunu belirtti.

Emniyet Genel Müdürlüğü 18 yaşını doldurmuş ilkokul mezunu personel alacak! Detaylar için hemen bakın!

Emniyet Genel Müdürlüğü ilkokul mezunu personel alımı yapacağını duyurdu. İşte personel alım şartları!

Karayolları Genel Müdürlüğü İŞKUR kura çekilişi ne zaman? Hangi ilde kuralar hangi gün çekilecek? Aman kaçırmayın!

Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) 3 bin personel alımı kapsamında kura tarihleri merak ediliyor. Peki Karayolları Genel Müdürlüğü İŞKUR kura çekilişi ne zaman? Hangi ilde kuralar hangi gün çekilecek?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 41 şehirde personel! Lise, ön lisans ve lisans mezunları aman dikkat! Bu tarihi kaçırmayın

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 41 şehirde personel... Lise, ön lisans ve lisans mezunları aman dikkat... Bu tarihi kaçırmayın...

tapu Genel Müdürlüğün görev ve yetkileri Haberi

tapu Genel Müdürlüğün görev ve yetkileri

Tapu müdürlüğünün görevleri nelerdir?

Tapu müdürlüğünün görev ve sorumlulukları, 6083 sayılı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun kapsamında sıralanıyor.


Kanuna göre, tapu genel müdürlüğünün ilkenin kadastrosunu yapmak, değişiklikleri takip etmek, tapu planlarının yenilenmesini ve güncellenmesini sağlamak, bunlara ilişkin kontrol ve denetim hizmetlerini yürütmek gibi görevleri bulunuyor.


Tapu Genel Müdürlüğün görev ve yetkileri

MADDE 2 – (1) Genel Müdürlüğün görev ve yetkileri şunlardır:

a) Devletin sorumluluğu altındaki tapu sicillerinin düzenli bir biçimde tutulmasını, taşınmazlarla ilgili her türlü akitli ve akitsiz tapu işlemleri ile tescil işlerinin yapılmasını, siciller üzerindeki değişikliklerin takibini, denetlenmesini, sicil ve belgelerin arşivlenerek korunmasını sağlamak.

             

b) Ülkenin kadastrosunu yapmak, değişiklikleri takip etmek, tapu planlarının yenilenmesini ve güncellenmesini sağlamak, bunlara ilişkin kontrol ve denetim hizmetlerini...