29 / 04 / 2024

tapu harcı cezasında uzlaşma nasıl sağlanır

tapu harcı cezasında uzlaşma nasıl sağlanır

Harcın eksik ödenmesi ya da satış bedelinin gerçek satış bedelinden daha az gösterilip, buna bağlı olarak yine harcın eksik ödenmesi halinde tapu harcı cezasında uzlaşma nasıl sağlanır?

Arsa satışında tapu harcı ne kadar?

Tapu harcı hem ev hem de arsa için ayrı ayrı araştırılmaktadır. Arsa satışında tapu harcı ne kadar? sorusu pek çok kişi tarafından araştırılmaktadır. İşte merak edilenler!

Tapu harcı eksik beyan cezası 2022 ne kadar?

Tapu harcının eksik yatırılmasının tespit edilmesi halinde eksik beyan cezası kesiliyor. Peki, tapu harcı eksik beyan cezası 2022 ne kadar?

Tapu harcında muafiyet düzenlemesi!

TBMM'ye sunulan 492 Sayılı Harçlar Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kapsamında kişinin kendisinin ikamet etmesi için aldığı evlerde ebeveyn başına 300 bin, çocuk başına ise 150 bin TL'lik bölümün tapu harcından muaf tutulması öngörülüyor. 

Tapu harcında rekor üstüne rekor!

2020 yılının ilk on ayında toplam gayrimenkul satış sayısı 2 milyon 224 bin 850 oldu. Sadece satış yolu ile elde edilen tapu harcı geliri de 15 milyar TL'yi aşarak tüm zamanların rekorunu da kırdı. 

2019 tapu harcı hangi bankaya ödenir?

Gayrimenkullerin satışında alıcı ve satıcı belli oranlarda tapu harcı ödemek zorunda. Harç, işlemlerin nevi ve mahiyetine göre, değer esası üzerinden nispi veya maktu olarak alınıyor. Peki, 2019 tapu harcı hangi bankaya ödenir? İşte tüm merak edilenler...

Tapu harcını kim öder? 2019 tapu harcı oranları!

Gayrimenkul alım ve satım işlemleri sırasında ödenen tapu harcı hakkında merak edilen tüm detaylar sizler için araştırıldı. Tapu harcı nedir? Tapu harcını kim öder? 2019 tapu harcı oranları...

Tapu harcını yanlış beyan edene ceza!

Ev alım satımlarında tapu harcı ödenmeden devir yapılmıyor. Tapu harçlarının yıl sonuna kadar binde 15 olarak ödenmesi gerekiyor. Yanlış beyan edilen ve eksik ödenen tapu harçları için büyük cezalar kesiliyor.

Konutta KDV ve tapu harcı indirimi ne zaman sona erecek?

Geçen yıl piyasalarda yaşanan dalgalanmaları hafifletmek için geçici olarak üç aylığına getirilen KDV, ÖTV ve tapu harcında indirim uygulaması Cumhurbaşkanı Kararı ile belli sürelerde uzatıldı...

Bumerang Kartal'dan ev alanlar tapu harcı ödemiyor!

Kartal'ın en merkezi noktasında inşa edilen Bumerang Kartal projesinden ev satın alanlar tapu harcı ödemiyor.

Bu yıl emlak alım satımında ne kadar tapu harcı ödenecek?

Tapuda yapılan alım satım işlemleri için tarafların belli oranlarda harç ödemeleri yapmaları gerekiyor. Peki, 2019'da emlak alım satımında ne kadar tapu harcı ödenecek?

Yeni yapılar tapu harcına tabi!

775 sayılı Gecekondu Kanunu’nun 33. maddesi değişti. Yeni düzenlemeye göre dönüşüm projesi kapsamındaki projeler için harç ödemesi yapılmayacak. Ancak yeni yapıların satışında tapu harcı istisnası satış aşamasında uygulanamıyor.

Konut alanlar 2019'da ne kadar tapu harcı ödeyecek?

Gayrimenkul alım satım işlemleri sırasında satın alacak ve satacak kişiden tapu hizmet bedeli tahsil ediliyor. Peki, konut alanlar 2019'da ne kadar tapu harcı ödeyecek?

Tapu harcı indirimi 2019!

Konut, işyeri, arsa ve arazi gibi alım satım işlemleri için tapu dairesinde alıcı ve satıcı belli oranlarda harç ödemesi yapılıyor. Tapu harcında yapılan indirimler 2019 yılında da uygulanıyor...

tapu harcı cezasında uzlaşma nasıl sağlanır Haberi

tapu harcı cezasında uzlaşma nasıl sağlanır

Tapu harcı cezasında uzlaşma!

Tapu harcı; bir tür vergi olarak karşımıza çıkıyor.  Konut, arsa, dükkan ya da tarla gibi gayrimenkullerin tapu işlemleri için Tapu Müdürlüğü sunduğu hizmet karşılığında tapu alım satım harcı talep ediyor. 


Tapu alım satım harcı gayrimenkul ya da taşınmaz alım satımında yapılan tapu hizmetinin karşılığı hizmeti alan kişiler tarafından ödeniyor. Tapu harcı hem alıcıdan hem de satıcıdan ayrı ayrı talep ediliyor. 


Tapu harcı bedeli atış bedeli üzerinden hesaplanıyor. 2014 yılı tapu harcı  hem alıcıdan hem de satıcıdan ayrı ayrı olmak üzere binde 20 oranında ödenmesi isteniyor. Bu oran her yıl yeniden belirleniyor. Tapu harç oranı 2015 yılının Ocak ayında yeniden belirlenecek.


Harcın eksik ödenmesi ya da satış bedelinin gerçek satış bedelinden daha az gösterilip, buna bağlı olarak yine harcın eksik...