05 / 05 / 2024

tapu harcı düşürüldü

tapu harcı düşürüldü

Ev alacaklara müjde geldi. Bakanlar Kurulu'nun Resmi Gazete'de yayımladığı karar ile tapu harcı binde 20'den binde 15'e düştü..

Beykoz’da pek çok alanın sit derecesi düşürüldü! Kuzey Ormanları'nda rant tehlikesi! 

Beykoz’da ormanlık alanların da yer aldığı pek çok alanın sit derecesi düşürüldü. Uzmanlar bunun bir tehdit olduğunu ve sit derecesi düşürülen bu alanların ranta açıldığını savundu. İşte ayrıntılar...

Elbistan'da dar gelirli depremzedeler için inşa edilen konutların ilk harcı döküldü!

6 Şubat tarihinde meydana gelen ve asrın felaketi olarak nitelendirilen depremlerden ikincisinin merkez üssü olan Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde, dar gelirli depremzedeler için inşa edilen konutların ilk harcı döküldü.

Düşük tapu harcı ödemek için sakın bu yolu denemeyin! Gayrimenkul sahipleri dikkat ağır yaptırımı var!

Gayrimenkul alım satım işlemleri sırasında bir miktar tapu harcı ödemesi yapılıyor. Ödenmesi yasal bir zorunluluk olan tapu harcının oranı zaman zaman değişebiliyor. Peki, düşük tapu harcı ödemek için ne yapılmalı? İşte detaylar...

Kemer Country’deki golf sahaları için yeni imar planı geldi: İnşaat alanı yaklaşık 50 bin metrekare düşürüldü!

Demirören Grubu’nun kredi borcuna karşılık Ziraat Bankası’na devredilen ve villa inşaatlarına başlanan Kemer Country’nin golf sahaları için yapılan imar planlarının yürütmesi durdurulmuştu. Bakanlık'tan yeni plan hazırlandı. Bu kapsamda, inşaat alanı yaklaşık 50 bin metrekare düşürüldü.

Ocak ayında 250 bine yakın gayrimenkul satış işlemi yapıldı! Elde edilen tapu harcı geliri şaşırttı!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü verilerine göre,  Türkiye'de, geçen ay 249 bin 852 gayrimenkul satış işlemi yapıldı. Söz konusu satış işlemlerinden 4 milyar 131 milyon 727 bin 328 lira tapu harcı geliri elde edildi.

EYT tasarısında yeni gelişme! Teklif, 8 maddeden 5'e düşürüldü!

Yaklaşık 1 ayı aşkın süredir milyonlarca kişi EYT ile yatıp kalkıyor. Pek çok vatandaşın emeklilik umudunu bağladığı EYT cephesinde yeni bir gelişme yaşandı. EYT kanun teklifinde, madde sayısı 8’den 5’e düşürüldü.

MTV zammı yarı yarıya düşürüldü

Motorlu Taşıtlar Vergisi'nde yeniden değerleme oranı güncellendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan kararda, MTV oranı 2023 yılı için yüzde 61,5 olacak. 2023 yılında motorlu taşıtlar vergisi için uygulanacak yeniden değerleme oranı yüzde 122,9'dan yüzde 61,5’e düşürüldü.

Tapu harcı pişmanlık dilekçesi nasıl yazılır?

Gayrimenkul alım satım işlemlerinde tapu harcını düşük bedel gösteren ancak sonradan pişman olan vatandaşlar tapu harcı pişmanlık dilekçesi ile durumu düzeltebiliyorlar. Peki, tapu harcı pişmanlık dilekçesi nasıl yazılır? İşte tapu harcı pişmanlık dilekçe örneği!

Elektrikli araçlarda ÖTV düşürüldü mü? Elektrikli araçların fiyatı mı düşürüldü?

Elektrikli araçlarda ÖTV ne kadar, elektrikli araçlarda ÖTV düşürüldü mü? İşte vatandaşlar tarafından sorulan soruların yanıtı!

Sanayiciye üretim desteği: Yabancı hammaddenin gümrük vergisi düşürüldü

Türkiye'de yerli üretimi olmayan girdi mahiyetindeki ham madde ve ara mamullere uygulanan gümrük vergileri sanayicilerin girdi maliyetlerini düşürmek ve rekabet gücünü artırmak amacıyla Avrupa Birliği (AB) ile eş zamanlı olarak düşürüldü.

Vatandaşa şok üstüne şok: Ekmeğin gramajı düşürüldü, fiyat zamlandı!

Aydın Kuşadası'nda 220 gram olarak satılan ekmek 200 grama düşürüldü ve fiyatı 3 TL'den 4 TL'ye zamlandı.

Tapu harcı hesaplama 2022! Ev, arsa, dükkan tapu harcı ne kadar?

Tapu dairelerinde yapılan işlemlerin başında alım satım/devir işlemleri yer alıyor. Gayrimenkulünü satanlar da alanlar da tapu harcı ödüyor. Peki, tapu alım satım harcı ne kadar?

Cengiz Yıldırım Tapu ve Kadastro 2. Bölge Müdürü oldu!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla bugünkü 31762 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararlarına göre, Cengiz Yıldırım, Tapu ve Kadastro 2. Bölge Müdürü oldu.

tapu harcı düşürüldü Haberi

tapu harcı düşürüldü

Ev alacaklara müjde geldi. Bakanlar Kurulu'nun Resmi Gazete'de yayımladığı karar ile tapu harçları artık daha az ödenecek. Daha önce 200 bin TL'lik bir ev için 4 bin TL olarak ödenen tapu harcı 3 bin TL olarak ödenecek.


488 Sayılı Damga Vergisi Kanununa Ekli (1) Sayılı Tabloda Yer Alan Bazı Kağıtlara İlişkin Damga Vergisi Oranları ve 492 Sayılı Harçlar Kanununa Bağlı (4) Sayılı Tarifede Yer Alan Bazı İşlemler Üzerinden Alınan Harçlar ile Kaynak Kullanımını Destekleme Fonu Kesintisi Hakkında Karar gereğince bu uygulama 30 Eylül 2017 tarihine kadar geçerli olacak.


Yeni tapu harcı

30 Eylül 2017 tarihine kadar (bu tarih dahil) uygulanmak üzere, 492 Sayılı Kanuna bağlı 4 sayılı tarifenin "1-Tapu İşlemleri" başlıklı bölümünün 20/a fıkrasında sayılan tapu işlemleri üzerinden "binde 20" nispetinde alınan tapu...