18 / 05 / 2024

tapu harcı tahsil zamanaşımı

tapu harcı tahsil zamanaşımı

Eksik beyan edilen ve eksik ödenen tapu harcının Maliye tarafından farkedilmesi halinde vergi cezası ödeniyor. Peki eksik tapu harcı zamanaşımı var mı? Eksik tapu harcı zamanaşımı süresi nedir?

Tapu harcı ödemesi hangi bankaya yapılır?

Tapu harcı, taşımaz malların alım ya da satım işlemleri esnasında taraflardan tahsil edilen hizmet bedeli olarak biliniyor. Peki, Tapu harcı ödemesi hangi bankaya yapılır? İşte tapu harcı ödemelerine dair tüm merak edilenler...

Tapu harcı nasıl hesaplanıyor? 

Gayrimenkul alım ve satım işlemleri sırasında tahsil edilen tapu harcı nasıl hesaplanıyor? Tapu harcını kimler ödemek zorunda?

Kimler tapu harcı öder?

Gayrimenkul alım ve satım işlemleri sırasında tahsil edilen tapu harcını kimler ödemek zorunda? Tapu harcı indirim kararı ne zaman kadar uzatıldı?

Konut alanlar 2019'da ne kadar tapu harcı ödeyecek?

Gayrimenkul alım satım işlemleri sırasında satın alacak ve satacak kişiden tapu hizmet bedeli tahsil ediliyor. Peki, konut alanlar 2019'da ne kadar tapu harcı ödeyecek?

2019 yılı tapu harcı oranları!

2018 yılının Mayıs ayında başlatılan tapu harcı indiriminin uzatılmaması halinde 2019'da Kanunda belirtilen tapu harcı oranları tahsil edilmeye devam edilecek. İşte 2019 yılı tapu harcı oranları...

Arsa tapu harcı hesaplaması nasıl yapılır?

Tapu harcı bedeli satış bedelinin yüzde 2'si oranında tahsil ediliyor. Peki, arsa tapu harcı hesaplama nasıl yapılır? İşte cevabı...

Tapu harcı oranı 2018!

Tapu harcı oranı 2018 yılında da binde 20 oranında tahsil ediliyor. Buna göre gayrimenkul devir ve iktisaplarında tapu harcı, emlak vergisi değerinden az olmamak üzere, beyan edilen gerçek devir ve iktisap bedeli üzerinden devir eden ve devir alan için ayrı ayrı binde 20 oranında hesaplanarak ödeniy

Tapu harcı indiriminde son 4 gün!

Gerçek satış bedeli üzerinden binde 20 oranında tahsil edilirken, 15 Mart'ta binde 15'e indirilen tapu harcındaki bu indirim 4 gün sonra sona eriyor..

Tapu harcı kaça düştü?

Taşınmaz mal devir ve iktisaplarında tapu harcı, binde 20 oranında tahsil edilerek ödeniyordu. Ancak 15 Mart'ta Bakanlar Kurulu oranlarda indirim kararı aldı. Peki, tapu harcı kaça düştü?

Tapu harcı indirimi ne zamana kadar sürecek?

Alıcı ve satıcıdan binde 20 oranında tahsil edilen tapu harcında Bakanlar Kurulu kararı ile belli bir süre için indirim yapıldı. Peki, tapu harcı indirimi ne zamana kadar sürecek?

Tapu harcı düşecek mi 2017?

Gayrimenkullerin tapu devir işlemi için tahsil edilen tapu harçları ile ilgili yeni düzenleme yapıldı. Peki, tapu harcı düşecek mi, artacak mı?

Tapu harcı ne kadar 2017?

Yeni yılda yapılacak tapu satış işlemlerinden tahsil edilecek tapu masrafları 78 seri nolu Harçlar Kanunu Genel Tebliği ile belli oldu. Peki, tapu harcı ne kadar 2017?

2016 tapu harcı ne kadar oldu?

Gayrimenkul alım­ satım işlemlerinde hem alıcıdan hem de satıcıdan ayrı ayrı tapu harcı alınır. 2016 yılı için tapu harç bedeli hem alıcıdan hem satıcıdan tahsil edilmek üzere gayrimenkülün değerinin yüzde 2'sidir.

tapu harcı tahsil zamanaşımı Haberi

tapu harcı tahsil zamanaşımı

Eksik tapu harcı zamanaşımı!

Taşınmaz alım satım işlemlerinin karşılığı olarak tapu dairesinde harç ödemesi yapılıyor. Harçlar hem alıcıdan hem de satıcıdan ayrı ayrı tahsil ediliyor.


Gerçek satış bedeli üzerinden binde 20 oranında alınan tapu harcının eksik beyan edilmesi ve eksik ödenmesi sonucunda Maliye'nin bu durumu farketmesi halinde vergi cezası ödeniyor.


Maliye tarafından herhangi bir işlem başlatılmadıysa, vergi cezalarından kurtulmak için pişmanlık dilekçesi verilerek ve daha az oranlarda bir ceza ödenebiliyor. Peki eksik tapu harcı zamanaşımı var mı? Eksik tapu harcı zamanaşımı süresi nedir?


Eksik tapu harcı zamanaşımı süresi..

Eksik tapu harcı zamanaşımı süresi 5 yıldır. 5 yıl içerisinde eksik ödenen tapu harcı için Maliye tespit ve cezai işlemlerini gerçekleştirebiliyor.


Ancak yukarıda da belirttiğimiz gibi Vergi Usul Kanunu'nun 371. maddesine göre, pişmanlık beyanı verilebiliyor.


Pişmanlık beyanında bulunarak,...