30 / 04 / 2024

tapu iptali davasının şartları

tapu iptali davasının şartları

Tapu sicilindeki tescilin düzeltilmesi için Asliye Hukuk Mahkemesine dilekçe ile başvuru yapılması gerekiyor. Ancak davayı açabilmek için bazı şartların olması gerekiyor. Peki, tapu iptalinin şartları nelerdir?

Kardeşler arası tapu iptal davası hangi şartlarda açılır?

Tapu iptal davaları, ayni haklara zarar verecek nitelikte olan, usulsüz ve yolsuzluk iddiaları nedeniyle açılan davalardır. Genelde tescil davası ile açılan bu tür davalardan biri de kardeşler arası tapu iptal davasıdır. Peki kardeşler arası tapu iptal davası hangi şartlarda açılır?

Tapu iptal davası hangi durumda açılamaz? Tapu iptal davası kaç yıl sürer?

Bazı durumlarda tapu iptal davası açılamıyor. Bunun birçok sebebi olduğu için bu nedenlerin bilinmesi gerekmektedir. Peki tapu iptal davası hangi durumlarda açılamaz ve ne kadar sürer? İşte tapu iptal davası ile ilgili kapsamlı ve önemli bilgiler haberin devamında yer alıyor...

Tapu sahipleri sakın boş yere para ödemeyin! 

Yılın belli dönemlerinde ödenen emlak vergisinde bu yıl, ilk taksit ödemeleri 31 Mayıs'ta sona eriyor. Emlak vergisi ödeyen kesim dışında bir de muaf olan kesim bulunuyor. Tapu sahipleri sakın boş yere para ödemeyin...

Tapu iptali kaç yıl sürer?

Tapu iptaline dair bilinmesi gereken birtakım hususlar vardır. Tapu iptali davası açacak kişiler, bu davanın nasıl bir dava olduğunu ve şartlarının neler olduğunu araştırmaktadır. İşte detaylar!

Tapu iptali hangi durumlarda yapılır?

Tapu iptal davaları yapılmaktadır. Tapu iptali hangi durumlarda yapılır? sorusu pek çok kişi tarafından araştırılmaktadır. İşte merak edilenler!

Tapu kaç gün sonraya randevu veriyor?

Tapuda işlemlerin gerçekleşmesi için izlenecek bir yol vardır. Onlardan biri randevu almaktır. Tapu kaç gün sonraya randevu veriyor? sorusu vatandaşlar tarafından sorulmaktadır. İşte haberin detayları!

Hangi durumlarda tapu iptal davası açılamaz?

Tapu iptal davaları sıklıkla sorulan sorular arasında yer almaktadır. İşte tapu iptal davasına dair detaylar!

Tapu iptal davası hangi durumlarda açılamaz?

Tapu iptali davası kanunsuz bir şekilde düzenlenen tapu kaydının yeniden hukuka uygun hale getirilmesi için açılan bir davadır. Peki, Tapu iptal davası hangi durumlarda açılamaz? İşte konu hakkında tüm detaylar...

Muvazaa nedeniyle tapu iptal davası nedir, nasıl açılır?

Anlaşma yapan kişilerin 3. kişileri aldatmak amacı ile, gerçek iradelerini yansıtmayan ve kendi aralarında geçersiz olması amacıyla yapılan danışıklı işlemlerine muvazaa deniyor. Muvazaa nedeniyle tapu iptal davası nedir, nasıl açılır? İşte tüm detaylar...

Mirasçılıktan çıkarmanın iptali davası nasıl açılır?

Mirastan çıkarma, miras bırakanın yapacağı bir vasiyetname ile saklı paylı mirasçısını mirasından mahrum etmesi olarak ifade ediliyor. Peki, Mirasçılıktan çıkarmanın iptali davası nasıl açılır?

Tapu iptal davası nasıl ve nerede açılır?

Tapu iptali davası kanunsuz bir şekilde düzenlenen tapu kaydının yeniden hukuka uygun hale getirilmesi için açılan tapu davası olarak biliniyor. Peki, tapu iptal davası nasıl ve nerede açılır? İşte tüm merak edilenler...

Tapu iptal davası zamanaşımı ne kadar?

Tapu iptal davasında zamanaşımı süresi, davanın niteliğine göre değişebiliyor. Peki, tapu iptal davası zamanaşımı ne kadar? İşte tapu iptal davası zamanaşımı süresi ile ilgili merak edilenler...

Babasından borç kalanlar dikkat! Gayrimenkullerinizi kaybedebilirsiniz!

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde miras bırakılan gayrimenkullere borçlar için tasarrufun iptali davasının açılması durumunda neler olabileceğini kaleme aldı.

tapu iptali davasının şartları Haberi

tapu iptali davasının şartları

Tapu iptalinin şartları!

Tapuya Tapu senedi'ne esas alan teşkil eden gayrimenkul üzerindeki hakaların hallerini gösteren Resmi Sicillere Tapu Kütüğü,bir başka deyişle 'Tapu Sicili' deniyor. 


Tapu iptali ve sicili davası tapu kanuna aykırı ve usulsüz düzenlenmiş ise açılabiliyor. Dava açabilmek için Asliye Hukuk Mahkemesine başvuruda bulunabiliyor. Dava tapu sicilindeki tescilin düzeltilmesi içinde açılabiliyor.


Tapu sicil davası tescilde kimin adı geçiyorsa ona yönlendiriliyor. Fakat bu davayı açabilmek için bazı şartların olması gerekiyor. Dava açabilmek için gerekli şartlar aşağıda yer alıyor.


Tapu iptalinin şartları nelerdir?

* Ortada bir sebep olmaksızın yapılan,

*Bir tescil [Kütüğe yazım) veya,

*Tescilin tadili (Değişmesi) veya,

*Terkini ile bir ayni haklan zedelenmiş olması gerekiyor. 

*Bu durumda;ayni hakkı zedelenen kimse, Tapu Sicilinin düzeltilmesine dava açabiliyor.


Tapu sicil davasında  taraf şahitleri dinleniyor,davaya konu olan tapunun olduğu yerde keşif yapılıyor,tapunun tapu...