30 / 04 / 2024

tapu isim tashihi davası görevli mahkeme

tapu isim tashihi davası görevli mahkeme

Tapu kaydı üzerinde isim hatasının düzeltilebilmesi için tapuda isim tashihi davasının açılması gerekiyor. Davanın açılması için görevli mahkemeye dilekçe ile başvuru yapılması gerekiyor. Peki, Tapuda isim tashihi görevli mahkeme hangi mahkemedir?

Tapu kaydının düzeltilmesi/ tapuda isim tahsisi nedir?

Tapu kaydının düzeltilmesi ya da tapuda isim tahsisi, gayrimenkul sahiplerini ilgilendiren bir konudur. Bu düzeltme işlemi birçok nedene bağlı olarak isim hatalarının olması durumunda yapılabilir. Peki tapu kaydının düzeltilmesi nasıl yapılır ve dava süreci nasıl işler?

Cins tashihi nedir? Cins tashihi zorunlu mu?

Tapu kütüğüne kayıtlı olan bir taşınmazın nitelik değiştirmesi ve tekrar farklı nitelikte tapu kütüğüne kaydedilmesi işlemine cins tashihi deniyor. Peki, cins tashihi işlemini yaptırmak zorunlu mu? İşte tüm merak edilenler...

Tapu cins tashihi için gerekli belgeler neler?

Bir gayrimenkulün yapısızken yapılıya, yapılıyken yapısız hale dönüştürülmesi işlemine tapuda cins tashihi deniyor. Peki, cins tashihi işlemi nedir? Tapu cins tashihi için gerekli belgeler nelerdir? İşte tüm detaylar...

Tapu cins tashihi harcı 2022 ne kadar?

Tapuda yapılan işlemler arasında yer alan cins tashihi gayrimenkulün cinsi yapısız iken yapılıya; yapılı iken yapısız hale dönüştürülmesi durumlarında gerçekleştiriliyor. Peki, tapu cins tashihi harcı 2022 ne kadar? İşte tüm detaylar...

Tapuda cins tashihi nasıl yapılır?

Tapuda kayıtlı olan bir taşınmazın niteliğinin değiştirilmesine tapuda cins tashihi deniyor. Bu işlem ile birlikte cins tashihi yapılan tapular başka bir tapu kütüğüne tescil edilmiş oluyor. Peki, tapuda cins tashihi nasıl yapılır? İşte tüm detaylar...

Tapuda ismim yanlış yazılmış! Tapuda isim düzeltme nasıl yapılır?

Bir gayrimenkul satın alanlar tapu belgelerinde yazan isimlerinin yanlış olduğunu sonradan fark edebiliyor. Peki, tapuda isim düzeltme nasıl yapılır?

2020 e-Devlet tapu sorgulama nasıl yapılır?

Arazi ve arsa alımlarında uygulanacak ilk işlem tapu parsel sorgulamadır. Eskiden bu işlemi Tapu ve Kadastro Müdürlüğü’ne giderek gerçekleştirmeniz gerekiyordu. Şimdi ise e- Devlet üzerinde isim ve T.C ile tapu sorgulama yapılabiliyor. İşte tapu sorgulama için yapmanız gerekenler...

Tapu harcı dolandırıcılığına dikkat!

Her önünüze gelen emlak danışmanıyla çalışmayıp bölgesinde isim yapmış referans sahibi bir emlak danışmanıyla çalışmak tapu dolandırcılığın önüne geçer.

Tapuda isim tashihi dilekçe örneği!

Tapu belgesi üzerinde yapılacak gayrimenkul sahiplerine ait isim değişiklikleri için Asliye Hukuk mahkemelerine başvurulabiliyor..

Tapuda cins tashihi işlemleri 2018!

Tapu üzerindeki gayrimenkulün cinsi, yapısız iken yapılı veya yapılı iken yapısız hale getirilmesi işlemi tapu cins tashihi ile oluyor. Peki, tapuda cins tashihi işlemleri 2018 nasıl yapılır?

Cins tashihi harcı 2018!

Tapu belgesinde yer alan taşınmaza ait cins bilgisi cins tashihi işlemi ile değiştirilebiliyor. Peki, bu işlem için ne kadar harç ödemesi yapılır? Cins tashihi harcı 2018 ne kadar?

Ata GYO Ordu'daki gayrimenkulünün tapu cins tashihini yaptı!

Ata Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Ordu İli, Altınordu İlçesinde yer alan gayrimenkulün "Beş Katlı Betonarme İşyeri ve Arsası" olarak tapu cins tashihi işlemini yaptı.

Atakule Alışveriş Merkezi tapu cins tashihi yapıldı!

Atakule Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., Atakule Alışveriş Merkezi için "yapılı iken yapısız hale gelme işleminden" arsa olarak tapu cins tashihi işleminin gerçekleştirildiğini KAP'a bildirdi.

tapu isim tashihi davası görevli mahkeme Haberi

tapu isim tashihi davası görevli mahkeme

Tapuda isim tashihi görevli mahkeme!

Tapu kaydı üzerinde isim hatasının düzeltilebilmesi için tapuda isim tashihi davasının açılması gerekiyor. Tapuda isim tashihi davasını,  tapuda isim tashihi yapacak olan kişiler açabiliyor.


Tapuda isim tashihi davasında nüfustan alınacak bütün belgeler-özellikle tespit bilirkişilerin sağ olup-olmadıkları, kayıt malikinin nüfus kaydı, kayıt maliki dışında aynı ad-soyadında ikinci bir kimsenin olup-olmadığı ve tapu kayıtlarında yazılı olan ad ve soyadında birisinin olup olmadığı, veraset ilamına göre dahili davacılar belirlenmiş oluyor.


Tapuda isim tashihi yapılan yanlışlıkların düzeltilmesi için yapılıyor. Tapu kaydında isim düzeltilmesi davası dışında baba ismi, yüzölçümü gibi konulardaki yanlışlıkların düzeltilmesi için de tapu düzeltim davası açılabiliyor. Tapuda isim tahsisi davalarında öneli olan hususlar ise şöyle;


1-Nüfustan alınacak bütün belgeler-özellikle tespit bilirkişilerin sağ olup-olmadıkları, kayıt malikinin nüfus kaydı,


2-Kayıt maliki dışında aynı...