02 / 05 / 2024

tapu işlemlerindeki yeni değişiklikler

tapu işlemlerindeki yeni değişiklikler

Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü, yeni uygulamasıyla konut kredisi kullanarak gayrimenkul satın alan veya farklı amaçlarla ipotek işlemi yaptıran vatandaşların işlemlerini hızlandırırken; ayrıca banka ve kurumların işlem sürelerini ve maliyetlerini de azaltt

Yurt dışında yaşayan vatandaşlar tapu işlemlerini artık daha kolay yapacak! İşte yeni sistem!

Yurt dışında yaşayan Türk vatandaşları uzaktan kimlik doğrulama sistemi ile fiziki evrakla uğraşmadan tapu işlemleri gibi resmi işlemleri kolaylıkla yapabilecek. İşte yeni sistem...

Taşınmaz satışlarında tapu işlemleri artık hafta sonu da yapılabilecek! Tapu işlemi yaparken bunlara dikkat!

Tapuda yeni dönem resmen başladı. Yalnızca tapu dairelerinde yapılan alım-satım işlemi bundan sonra noterlerde de yapılabilecek. Peki tapu işlemi yapacakların nelere dikkat etmesi gerekiyor?

Tapu işlemlerinde yeni devir başlıyor! Ev alım satımı yapacaklar önce buraya baksın!

Son dakika haberine göre, tapu işlemlerinde yeni bir dönem başlıyor ve ev alıp satmak isteyenlerin dikkat etmesi gereken değişiklikler geliyor. Yapılan değişikliklerle birlikte ev alım satım işlemlerinin daha kolay ve hızlı bir şekilde gerçekleştirileceği tahmin ediliyor. Detaylar haberimizde...

Malatya'da tapu işlemleri yüzde 44 arttı!

Malatya'nın 2021 yılı tapu işlemlerindeki yükselişi dikkat çekti. Yaşanan hareketliliğin 2020 yılına oranla yüzde 44 artış gösterdiği belirlendi.

Tapu işlemlerinde yeni rekorlar yolda!

Tapu işlemleriyle ilgili önemli açıklamalar yapan Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı yaptığı açıklamada "2021 yılı toplam işlem sayısı 12 milyon 726 bini geçti. Tapu harcı toplamı da 20 milyara yaklaştı" dedi.

Karşıyaka’da tapu işlemlerinde yeni dönem!

İzmir Karşıyaka Belediyesi, ilçe vatandaşlarının tapu işlemlerini kolaylaştırmak için yeni uygulamayı hayata geçirmeye hazırlanıyor. Yeni uygulama ile Karşıyaka Belediyesi taşınmazların rayiç değer verilerini Karşıyaka Tapu Müdürlüğü'yle dijital ortamda paylaşacak.

Bursa Yıldırım Belediyesi'nden tapu işlemlerinde büyük kolaylık! 

Bursa Yıldırım Belediyesi, Yıldırım İlçe Tapu Müdürlüğü ile yeni protokol anlaşması imzalayarak tapu işlemlerinde büyük kolaylık sağlayacak uygulamayı hayata geçirdi. 

İzmir Konak'ta tapu işlemleri için yeni dönem başladı!

İzmir Konak Belediyesi, vatandaşların tapu işlemlerini kolaylaştırmak için taşınmazların rayiç değerler verilerini Konak Tapu Müdürlüğü’yle elektronik ortamda paylaşacak yeni uygulamayı hayata geçiriyor.

Kayseri Kocasinan'da tapu işlemleri için yeni dönem! 

Kocasinan Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürlüğü, Tapu Sicil Müdürlüğü ile sistemlerini entegre ederek, vatandaşlara tapu işlemlerinde kolaylık sağladı. 

Tapu işlemlerinde yeni düzenleme!

Tapu işlemlerinde yapılan yeni düzenlemeyle farklı illerde bulunan taraflar satış, bağış ve mal değişim işlemlerini bir araya gelmeden farklı kentlerdenyapabilecekler.

Tapu işlemlerinde devrim gibi düzenleme!

Tapu işlemlerinde yapılacak yeni düzenleme ile satış, bağış ve mal değişim işlemlerinde, taraflar farklı şehirlerdeki tapu müdürlüklerinde de olsa devir işlemlerini gerçekleştirebilecekler.

Tapu işlemlerinde yeni dönem 3 gün sonra başlıyor!

Tapu işlemlerinde 15 Eylül'de yürürlüğe girecek olan yeni düzenlemede, alıcı ve satıcıların bir araya gelmeden tapu işlemi yapmasına imkan sunulacak...

Tapu işlemlerinde yeni dönem!

Farklı il veya ülkelerde bulunan alıcı ve satıcıların bir araya gelmeden tapu işlemi yapmasına imkan sağlayan uygulama 15 Eylül'den itibaren tüm tapu müdürlüklerinde hizmete girecek.

tapu işlemlerindeki yeni değişiklikler Haberi

tapu işlemlerindeki yeni değişiklikler

Sektörünün kurucusu ve işlem sayısı bakımından lideri olan, banka kredisi kullanan her üç vatandaştan birisine hizmet veren FU Gayrimenkul’ün Genel Müdürü Ertuğrul Bul konuyla ilgili; “Yeni düzenlemeyle banka ve finans kuruluşlarının müşterilerine sağladığı hizmet hızı ve kalitesi artacağı gibi, tapularda işlem yapma süreleri ve kırtasiye kalemleri de azalacak. Özellikle kredi kullanarak gayrimenkul satın alan ya da ipotek verecek müşterilerin işlemlerinde büyük kolaylıklar yaratacak bu düzenlemeyi, gayrimenkul sektörü için önemli bir adım olarak değerlendiriyoruz” dedi.


Yeni geliştirilen uygulama ne gibi kolaylıklar sağlıyor?

Vekâletnamelerin TAKBİS (Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi) sistemine tanımlanmasıyla işlem yapılacak her bir tapu müdürlüğü için bankalar ve finans kuruluşları adına sunulan vekâletname ve bu vekâletnamelerin dayanağı olan yetki belgesi, imza sirküleri gibi belgelerin yalnızca bir defaya mahsus olmak üzere...