16 / 05 / 2024

tapu işlerinde akitsiz işlemler

tapu işlerinde akitsiz işlemler

Akitsiz tapu işlemleri nelerdir? Akitli tapu işlemleriyle akitsiz olanların arasındaki fark nedir? Akitsiz tapu işlemleri örnekleri hakkında detaylı bilgiler incelemeniz için haberimizin devamında yer alıyor..

Tapu işlemleri için neler gerekli?

Tapu işlemleri için hangi belgeler isteniyor, Tapu işlemleri için neler gerekli? Bu tip sorular sık sık sorulmaktadır. İşte merak edilen detaylar!

Tapu işlemleri için neler gerekli? Tapu işlemleri nasıl yapılır?

Tapu nedir, tapu işlemleri için neler gereklidir? soruları yanıtlarını arıyor. İşte merak edilen detaylar!

Tapu için hangi evraklar gereklidir? İşte detaylar!

Tapuda işleri olan vatandaşların sıklıkla sorduğu sorulardan biri “Tapu için hangi evraklar gereklidir?” İşte detaylar!

Proje ve kontrollük işlerinde uygulanacak fiyatlar belli oldu!

Proje ve Kontrollük İşlerinde Uygulanacak Fiyat Artış Oranları Hakkında Tebliğ bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte proje ve kontrollük işlerinde uygulanacak ücret tarifeleri 2022...

Tapu işlemlerinde bir yaş sınırı var mıdır?

Tapu işlemleri ile uğraşan vatandaşlar, bu işleme dair pek çok soru sorar. Özellikle Tapu işlemlerinde bir yaş sınırı var mıdır? sorusu soruluyor. İşte haberin detayları!

Tapu işlemleri 1 günde biter mi?

Gayrimenkul devir işlemini ilk defa yapacak olan kimseler, bu işlemin ne kadar sürdüğünü araştırıyor. Peki, tapu işlemleri 1 günde biter mi?

Malatya'da tapu işlemleri yüzde 44 arttı!

Malatya'nın 2021 yılı tapu işlemlerindeki yükselişi dikkat çekti. Yaşanan hareketliliğin 2020 yılına oranla yüzde 44 artış gösterdiği belirlendi.

Tapu işlemlerinde yeni rekorlar yolda!

Tapu işlemleriyle ilgili önemli açıklamalar yapan Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı yaptığı açıklamada "2021 yılı toplam işlem sayısı 12 milyon 726 bini geçti. Tapu harcı toplamı da 20 milyara yaklaştı" dedi.

Tapu işlemlerinde hangi masraflar çıkıyor?

Tapuda devir işlemleri esnasında tapu ve kadastroda satıcı ve alıcın için çeşitli masraflar bulunuyor. Peki, tapu işlemleri esnasında hangi masraflar isteniyor? İşte detaylar...

Tapu işlemleri için hangi belgeler gerekli?

Tapu devir işlemleri sırasında kurumlar tarafından birçok belge talep ediliyor. Bu belgelerin eksik olması durumunda ise tapu işlemleri gerçekleştirilmiyor. İşte tapu işlemleri sırasında talep edilen belgeler...

Tapu işlemleri internet ortamına taşındı!

Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, tapu işlemlerinin internet ortamına taşınmasıyla ilgili önemli açıklamalar yaptı...

Karşıyaka’da tapu işlemlerinde yeni dönem!

İzmir Karşıyaka Belediyesi, ilçe vatandaşlarının tapu işlemlerini kolaylaştırmak için yeni uygulamayı hayata geçirmeye hazırlanıyor. Yeni uygulama ile Karşıyaka Belediyesi taşınmazların rayiç değer verilerini Karşıyaka Tapu Müdürlüğü'yle dijital ortamda paylaşacak.

Metin Feyzioğlu: Tapu işlemlerinde vatandaşa avukat güvencesi verilmeli!

Avukatlık mesleği için yapılanları ve planlananları anlatan TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, tapu işlemlerinde vatandaşa avukat güvencesi verilmesi gerektiğini dile getirdi. 

tapu işlerinde akitsiz işlemler Haberi

tapu işlerinde akitsiz işlemler

Akitsiz tapu işlemleri nelerdir?


Tapu sicil müdürlüklerinde işlem yapılması gerektiren bazı durumlarda akit düzenlenmesine gerek duyulmuyor. Akitli tapu işlemlerinde resmi senet düzenlenmesi zorunluyken akitsiz tapu işlemlerinde bu senete gerek duyulmuyor. Bunlar genelde taraf teşkil etmeden malikin veya ilgili hak sahiplerinin tek taraflı irade beyanı ile sonuç doğuran işlemlerdir. Dolayısı ile şahsi haklar grubuna giren işlemler akitsiz tapu işlemleri olarak karşımıza çıkıyor.


Akitsiz tapu işlemleri nelerdir?


Tapu Kanununun 26. maddesinin dışında kalan işlemler olan akitsiz işlemler için resmi senet yerine Tescil İstem Belgesi düzenleniyor. Peki bu akitsiz tapu işlemleri nelerdir? İşte sorunuzun cevabı..


*Aile Konutu Şerhi

*Aile Konutunda Kalma Hakkının Şerhi

*Ayırma (ifraz) İstemi

*Birleştirme (Tevhit) İstemi

*Düzeltme (Tahsis) İstemi

*Eşler Arasındaki Mal Rejimi Sözleşmeleri

*Hükmen Dükkan İfrazı İstemi

*Hükmen Kamulaştırma

*İntifa Terkini İstemi

*İpotek Alacağının Temliki

*Kat İrtifakı Terkin İstemi

*Kira Şerhi Terkin İstemi

*Mirasın...