28 / 04 / 2024

Tapu Kanunu detayları

Tapu Kanunu detayları

Yabancılar Türkiye’den satın aldıkları arsa ve arazi gibi yapısız taşınmazlar için geliştireceği projeyi 2 yıl içerisinde ilgili bakanlığın onayına sunmak zorunda. Aksi halinde devletin bu taşınmazı bedelsiz geri alma hakkı bulunuyor.

Sigorta girişi geç bildirilenler için emeklilik yolu: İş kanunu detayları ve erken emeklilik fırsatları!

İş Kanunu'nun şartlarını yerine getiren bireyler, Erken Emeklilik (EYT) hakkını elde ederek emeklilik hedeflerine adım atabilirler. Bu durumun yanı sıra gelir artırıcı yöntemler de bulunmaktadır. Peki, sigorta girişi geç bildirilen kişiler ne gibi adımlar atmalı? EYT kapsamında hak sahibi olabilirle

Tapu ve Kadastro Müdürlüğü acil olarak duyurdu! 202 personel alımı yapılacak! İşte detaylar!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü personel alımı yapacak. Boş olan kadrolara personel alımı yapılacak. Tapu ve Kadastro, Lisans ve Ön Lisans mezunu 202 sözleşmeli personel alımı gerçekleştirecektir. İşte detaylar!

Hisseli tapu daire tapusuna nasıl çevrilir? İşte detaylar!

Hisseli tapuya sahip olan vatandaşlar, bu konuya dair her detayı bilmek istiyor. Hisseli tapu, diğer tapu türlerinden farklıdır ve bundan dolayı işlemlerde de farklılık meydana gelir. İşte bu konudaki detaylar!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü 426 personel alacağını duyurdu! İşte başvuru şartları ve detayları...

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün taşra hizmet birimlerinde istihtam amacıyla, 1'i büro personeli, 425'i tekniker olmak üzere toplam 426 sözleşmeli personel alımı yapılacak. Peki personel alımı şartları neler? İşte tüm detaylar...

Masrafsız tapu devri nasıl olur? İşte detaylar!

Tapuda, masrafsız tapu devri denilen bir kavramdır. Vatandaşlar tarafından sorulmaktadır. İşte masrafsız tapu devrine dair detaylar!

Tapu için hangi evraklar gereklidir? İşte detaylar!

Tapuda işleri olan vatandaşların sıklıkla sorduğu sorulardan biri “Tapu için hangi evraklar gereklidir?” İşte detaylar!

Tapu kaydı dökümü nasıl alınır? İşte tapu parsel sorgulama detayları!

Tapu kaydı dökümüne dair detaylar, tapu da işi olan kişilerce araştırılıyor. İşte tapu kadastro parsel sorgulama detayları!

Tapu harcında muafiyet düzenlemesi!

TBMM'ye sunulan 492 Sayılı Harçlar Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kapsamında kişinin kendisinin ikamet etmesi için aldığı evlerde ebeveyn başına 300 bin, çocuk başına ise 150 bin TL'lik bölümün tapu harcından muaf tutulması öngörülüyor. 

492 Sayılı Harçlar Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

492 Sayılı Harçlar Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifi kapsamında kişinin kendisinin ikamet etmesi amacıyla satın aldığı konutlarda hanedeki ebeveyn başına 300 bin, çocuk başına ise 150 bin TL'lik kısmın tapu harcından muaf tutulması amaçlanıyor...

Tapu Genel Müdürlüğü'nden arsa payı uyarısı!

Ev alıp satarken hayati öneme sahip olan 'Arsa payı' durumuna Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü ile ilgili genelge yayımlandı. Genelgede Kat Mülkiyeti Kanunu'nda yapılan değişiklikler hakkında bilgi verildi. 

Tapu masrafları nasıl hesaplanır?

Ev alım satımlarında ortaya çıkan tapu masrafları çoğu zaman büyük problem yaratabiliyor. Peki, tapu masrafı nasıl hesaplanır? İşte detaylar...

Tapu devrederken nelere dikkat edilmeli?

Ev sahipleri, sahip olduğu konut veya iş yerlerinin satışını gerçekleştirebiliyor. Bu satış esnasında tapu devir işlemi gerçekleşiyor. Birçok vatandaş tapu devir işleminde ne yapılması gerektiği konusunda araştırma yapıyor. Peki, tapu devir işlemlerinde nelere dikkat edilmeli? İşte detaylar...

Tapu parsel sorgulama nasıl yapılır? 

Tapu parsel sorgulaması yapmak isteyen vatandaşlar online olarak nasıl sorgulama yapılacağını araştırıyor. Peki TAKBİS tapu sorgulama işlemi nasıl yapılır? İşte detaylar...

Tapu Kanunu detayları Haberi

Tapu Kanunu detayları

2014 yılında geçen yıla oranla yüzde 70’e yakın bir artışın yaşandığı yabancıya satışta rekor seviyeye ulaşıldı. Altın emlak Genel Müdürü Hakan Erilkun, Tapu Kanunu’nda yer alan, yabancıya arsa ve arazi gibi taşınmazların satışında uygulanan ‘proje üretme zorunluluğu’nun orta ve uzun vadede büyük bir sıkıntı yaratacağına dikkat çekiyor.

Altın Emlak Genel Müdürü Hakan Erilkun, kanunla ilgili şunları söyledi: “Tapu Kanunu’nun 35. Maddesi gereğince yabancı uyruklu gerçek kişiler ile yabancı ülkelerde kendi ülkelerinin kanunlarına göre kurulan tüzel kişiliğe sahip şirketlere, satın aldıkları arsa ve arazi gibi yapısız taşınmazda geliştireceği projeyi 2 yıl içinde ilgili Bakanlığın onayına sunma zorunluluğu getirildi. Aksi halde devletin arsayı bedelsiz geri alma hakkı bulunuyor.”

Yatırımlarını Kaybetme Riski

Pek çok emlak firmasının, satış yapacakları yabancı müşterilere bu önemli detay konusunda bilgi...