05 / 05 / 2024

tapu masrafları zam

tapu masrafları zam

Taşınmaz malların alım satım işlemleri, bağlı olunan tapu dairesinde gerçekleşiyor. Tapu dairesinde devir işlemi için belli oranlarda tapu masrafı ödeniyor. Peki, 2015 yılında tapu masraflarına zam geldi mi?

Tapu masraflarına 2024 zammı!

Mars Gayrimenkul kurucu ortağı Samet Hızalan, yılda tapu ve konut vergi masraflarının artacağını yazdı. İşte Hızalan'ın o yazısı...

Ev alıp satacaklar aman dikkat! Tapu işlemlerinde bu hataya sakın düşmeyin!

Ev sahipleri ve konut satın alan vatandaşlar bazı ücretlerden kaçmaya hatta bazen hiç ödememeye çalışıyor. Konut alıcı ve satıcıları tapu masraflarını düşürmek için bazı yöntemler deniyor. Ev alıp satacaklar aman dikkat! Tapu işlemlerinde bu hataya sakın düşmeyin...

Yeni yılda harçlar artıyor! 800 TL için tapu dairelerine baskı arttı kuyruklar uzadı!

Yeni yıla sayılı günler kala tapu harçlarına zam geleceğini öğrenen vatandaşlar tapu dairelerini arayarak işlemlerin 31 Aralık'a kadar uzatılması konusunda baskı yapmaya başladı. 

2023 yılı bedelsiz tapu devri masrafları ne kadar?

Tapu devri genellikle miras ve benzeri durumlarda gerçekleştirilen bir devirdir. Peki, 2023 yılı bedelsiz tapu devri masrafları ne kadar? İşte detaylar...

Tapu devri nasıl yapılır? Tapu devir masrafları kaç para? Tapu devir için ne gerekli? Tapu devir kaç TL?

"Tapu devri", bir kişiden başka bir kişiye geçen gayrimenkul mülklerinin, yani ev, iş yeri, arazi gibi taşınmaz varlıkların sahibinin değiştiği hukuki işlemi ifade eder. Peki, Tapu devri nasıl yapılır? Tapu devir masrafları kaç para? İşte ayrıntılar...

Tapu harçlarına zam geldi mi? 2023 Tapu harç ücretleri ne kadar oldu?

Temmuz ayı maaş zamlarının belli olmasından sonra pek çok kalemde ödemeler artırıldı. Bu durumda, Tapu harç ücretleri zamlandı mı? sorusu da araştırılmaya başlandı. Peki, Tapu harcına zam geldi mi? 2023 Tapu harç ücretleri ne oldu?

Aile Bakanlığı SED yardımına zam geldi mi? SED ödemesi alanlar hemen bakın! Tek tek açıklandı! 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ailelerin çocuklarının masraflarını karşılayabilmesi için destek ödemesi yapılıyor. 'SED yardımına yeni zam geldi mi?' sorusunun yanıtı merakla araştırılıyor. 

Aile Bakanlığı'ndan sosyal destek alanlar şimdi bakın! Başvuran 3 bin 38 lira alıyor! SED yardımına yeni zam yapıldı mı?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından, yoksul ailelere çocuklarının masraflarının giderilebilmesi için SED yardımı sağlanıyor. Peki SED yardımına yeni zam yapıldı mı? 

2023'te tapu masrafı kaç TL oldu? Ev ve arazi tapu masraflarına ne kadar zam geldi?

Yeni yılda her şeye  olduğu gibi devlet dairelerinde gerçekleşen tapu, emlak vergisi, harç işlemleri de zamları olarak alınmaya başlandı. Tapuya giden, mülk aldığına sevinemeden masrafıyla yüzleşecek çünkü tapuda yapılan işleme bağlı olarak ödenecek tutar 2 ile 4 kat oranında artış gösterdi.

Hisseli tapuda trampa nasıl yapılır? Tapu masraflarını kim ödüyor?

Hisseli tapu sahibi ya da sahipleri, bu tapuya dair pek çok soru sormaktadır. Bu tapu diğer tapu türlerine göre farklılık göstermektedir. İşte bu tapu türüne dair merak edilenler!

Yeni yılda tapu masrafları cep yakacak! Ev ve arazi tapu masraflarına ne kadar zam geldi?

Yeni yılda iğneden ipliğe her şeyin fiyatı artarken, tapu masrafları ve emlak vergisi de arttı. Kimi  işlemlerde 2, kimisinde ise 4 kat daha yüksek ücret ödenecek.

Tapu sahiplerine yeni yıl şoku! O masraflar resmen arttı! Hemen bakın!

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı yaptığı açıklamada 2023 yılında tapu masraflarında gerek emlak vergisi değerlerindeki artış gerekse de döner sermaye işletmesi tarifesindeki değişiklikler nedeniyle tapu işlem masraflarında artışlar yaşandığını belirterek önemli açıklamalar yaptı...

Tapu harçlarına rekor zam geliyor! Elini çabuk tutmayan bin pişman olacak! Peş peşe açıklandı, hemen bakın!

Tapu harçlarına rekor zam geliyor... Elini çabuk tutmayan bin pişman olacak... Peş peşe açıklandı! Hemen siz de bir bakın...

tapu masrafları zam Haberi

tapu masrafları zam

Tapu masraflarına zam geldi mi?

Taşınmaz malların alım satım işlemleri, bağlı olunan tapu dairesinde gerçekleşiyor. Tapu dairesinde devir işlemi için belli oranlarda tapu masrafı ödeniyor.


Ödenecek masraflar, Tapu Genel Müdürlüğü tarafından tespit ediliyor. 2015 yılında uygulanacak masrafların yer aldığı tablo Ocak ayında yayımlandı.


Peki, 2015 yılında tapu masraflarına zam geldi mi?

Harcın ölçüsü devir eden ve devir alan için ayrı ayrı olmak üzere devir bedeli üzerinden binde 20 olup; Buna göre gayrimenkul devir ve iktisaplarında tapu harcı, emlak vergisi değerinden az olmamak üzere, beyan edilen gerçek devir ve iktisap bedeli üzerinden devir eden ve devir alan için ayrı ayrı binde 20 oranında hesaplanıyor ve ödeniyor.


Tapu harçları, işlemin yapıldığı yerin vergi dairesine ödenir. Maliye Bakanlığınca yetki verilmesi halinde ilgili kuruluşlar (bankalar gibi) tarafından da...