18 / 05 / 2024

tapu memuru nereye şikayet edilir

tapu memuru nereye şikayet edilir

Tapu memur ve müdürleri, zaman zaman haksız uygulamalarda bulunarak, vatandaşı zor durumda bırakabiliyor. Bunun üzerinde vatandaş, sorun yaşadığı tapu müdürü veya memurunu şikayet edebiliyor. Peki, tapu memuru nereye şikayet edilir?

2024 Emlak vergisi 2. taksit ödemeleri için geri sayım başladı! Milyonlarca tapu sahibini ilgilendiriyor!

Milyonlarca tapu sahibini yakından ilgilendiren emlak vergisi 2. taksit ödemeleri için geri sayım başladı. Peki 2024 emlak vergisi nasıl ve nereye ödenir? Emlak vergisi son ödeme tarihi ne zaman? İşte merak edilen o sorularını yanıtları ve tapu sahiplerini ilgilendiren o detaylar...

Tapumu kaybettim yenisi için ne kadar ücret öderim?

Tapu kaybetmek, önemli bir meseledir ve kısa sürede halledilmesi gerekir. Bunun için ilgili yerlere müraacat etmek ve belirli bir ücret ödemek gerekir. Peki, tapu kaybedilince nereye başvurulur ve ne kadar ödenmesi gerekir? İşte 2023 yılında kaybolan tapu belgesinin yenisini çıkarma bedeli...

Tapu harcı nasıl ödenir? Tapu harcı nereye ödenir?

Tapu harcı, gayrimenkul alımı sürecinde ödenmesi gereken bir harçtır. Bu harç ödemesi farklı ve basit yöntemlerle yapılabiliyor. Bu durumda gayrimenkul sahipleri tarafından tapu harcı nereden ve nasıl ödeniyor soruları merak ediliyor. İşte tapu harcının nereden ve nasıl ödeneceği sorularının yanıtla

Tapu harcı ödemesi nereye yatırılır?

Tapu, taşınmazların satışında kullanılan resmi bir belgedir. İlk defa tapu harcı yatıracak kişiler, “Tapu harcı ödemesi nereye yatırılır?” şeklinde soruya yanıt arıyor. İşte detaylar!

THY kabin memuru alıyor! İşte THY kabin memuru alımları başvuru şartları

Bir havayolu şirketinde çalışma hayali kuranlara müjde. Türk Hava Yolları yeni kabin memurları almak üzere ilan açtı. Peki Türk Hava Yolları'nda kabin memuru olmak isteyenler nereye başvuru yapacak? THY ilanındaki başvuru şartları neler?

Tapu almak için nereye başvurulur?

Tapu alacak vatandaşlar, bu resmi belgeyi nereden ve nasıl alacaklarını araştırıyorlar. İşte merak edilen o detaylar!

Tapu masrafı ne kadar tutar?

Tapu masrafı ne kadar olur, tapu masrafı nereye, nasıl ödenir şeklinde sorular sıkça sorulmaktadır. İşte detaylar!

Tapuda ifraz işlemleri nasıl yapılır? İfraz işlemi için nereye başvurulur?

İfrazın kelime anlamı ayırmak olarak biliniyor. Tapu kütüğünde büyük boyutlardaki parsellerin başvuru üzerine tek tapu altındayken bölünmesi işlemidir. Peki, tapuda ifraz işlemleri nasıl yapılır? İfraz işlemi için nereye başvurulur? İşte konu hakkında tüm detaylar...

'Arsa avcısı' operasyonunda çarpıcı detaylar ortaya çıktı!

'Arsa avcısı' operasyonunda soruşturma tüm hızıyla devam ediyor. Operasyona yönelik yeni detaylar belli oldu. 110 kişinin gözaltına alındığı suç örgütü lideri Atakan Avcı'nın asıl mesleğinin tapu memuru olduğu ortaya çıktı.

Gayrimenkul alırken tapu harcına dikkat! Nasıl hesaplanır?

Gayrimenkul satın alırken yüzde 25 ceza ödememek için tapu harcının eksiksiz yatırılması gerekiyor. Peki tapu harcı hangi değer üzerinden ve hangi oranda hesaplanır? Nereye ödenir ve eksik ödenirse sonuçları ne olur? İşte ayrıntılar...

Tapu harcı yatırma yerleri!

Gayrimenkullerin tapu devir işlemleri için tapu dairesine belli oranlarda harç ödemesi yapılıyor. Peki, bu harç nereye ödenir? İşte tapu harcı yatırma yerleri..

15 soruda tapu harcı!

Gayrimenkullerin devir işlemleri için tapu dairesinde belli oranlarda harç ödemesi yapılıyor. Peki tapu harcı ne kadar, nereye ödenir, kim öder? İşte 15 soruda tapu harcı..

Tapu harcı ödenen bankalar!

Bir gayrimenkul alım satım işlemi için ödenecek tapu harcı "binde 20" üzerinden hesaplanıyor. Peki, tapu harcı nereye ödenir? İşte tapu harcı ödenen bankalar...

tapu memuru nereye şikayet edilir Haberi

tapu memuru nereye şikayet edilir

Tapu memuru nereye şikayet edilir?

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü; Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'na bağlı, genel bütçe içinde ayrı bütçeli bir kurumudur.


Kurumun amacı, ülke koordinat sistemine göre memleketin kadastral veya topoğrafik kadastral haritasına dayalı olarak taşınmaz malların sınırlarını arazi ve harita üzerinde belirterek hukuki durumlarını tespit etmek suretiyle 4721 sayılı Türk Medeni Kanununun öngördüğü tapu sicilini kurmak, mekansal bilgi sisteminin alt yapısını oluşturuyor.


Tapu memur ve müdürleri, zaman zaman haksız uygulamalarda bulunarak, vatandaşı zor durumda bırakabiliyor. Bunun üzerinde vatandaş, sorun yaşadığı tapu müdürü veya memurunu şikayet edebiliyor.


Ancak, yapılan şikayetin haklı olması gerekiyor. Aksi halde usulsüz yapılan şikayetten dolayı alınan disiplin cezaları kesiliyor.


Tapu memuru nereye şikayet edilir? Tapu müdürü nereye şikayet edilir?


Kamu kurumları ve görevlileri ile ilgili istek, öneri, şikayet ve ihbarları...