23 / 05 / 2024

tapu memuru şikayetleri

tapu memuru şikayetleri

Tapu memur ve müdürleri, zaman zaman haksız uygulamalarda bulunarak, vatandaşı zor durumda bırakabiliyor. Bunun üzerinde vatandaş, sorun yaşadığı tapu müdürü veya memurunu şikayet edebiliyor. Peki, tapu memuru nereye şikayet edilir?

'Arsa avcısı' operasyonunda çarpıcı detaylar ortaya çıktı!

'Arsa avcısı' operasyonunda soruşturma tüm hızıyla devam ediyor. Operasyona yönelik yeni detaylar belli oldu. 110 kişinin gözaltına alındığı suç örgütü lideri Atakan Avcı'nın asıl mesleğinin tapu memuru olduğu ortaya çıktı.

Ankara Gölbaşı'nda sahte tapu şebekesi yakalandı!

Gölbaşı'nda sahte belgelerle sahiplerinden habersiz arsa satışı yapan çetenin 7'si tapu memuru, 10'u emlakçı 17 üyesi yakalandı. Gölbaşı'nda tapu dolandırıcılığında 2'nci dalga operasyonu yapıldı.

Kat mülkiyeti sözleşmesi nedir?

Kat mülkiyeti kurulma sürecinde gerekli beldeler ile tapu müdürlüğüne müracaat ediliyor. Tapu memuru kendisine yapılan müracaatın ardından kat mülkiyeti sözleşmesi hazırlıyor. Peki, kat mülkiyeti sözleşmesi nedir?

Emlak alım satım masrafları kime aittir?

Emlak alım satım işleri için alıcı ve satıcının müracaatının ardından tapu memuru emlak alım satım masraflarının ödenmesini istiyor. Peki, emlak alım satım masrafları kime aittir? İşte yanıtı..

İzmir'de 35 milyon liralık hırsızlığı tapu memuru önledi!

İzmir'de 10 kişilik çete, başkalarına ait 35 milyon liralık araziyi satmak için sahte noter satış ve kaletnamesi ve kimlik düzenledi.

Tapuda nasıl memur olunur?

Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bağlı bir kuruluş olup; tapuda nasıl memur olunur? Peki, tapuda memur olmak için aranan diğer şartlar nelerdir? İşte tapu memuru olma şartları..

Satış vaadi sözleşmesi nasıl iptal edilir?

Satış vaadi sözleşmesi gayrimenkul alım – satım işlemlerinde alıcı ve satıcı arasında tapu memuru huzurunda noterlerce düzenlenen sözleşme olarak tanımlanıyor. Peki, satış vaadi sözleşmesi nasıl iptal edilir?

Arsa hisselerinin hissedarlar arasında satışı!

Eşimle kardeşi bir tarlanın yarı yarıya hissedarı. Kardeşi bu yere bir ev yapıp kardeşine satmak istiyor. Tapu memuru kanun değişti diyerek bu yerin satışını yapmıyor. Ne yapmam gerekiyor?

Tapu memuru nereye şikayet edilir?

Tapu memur ve müdürleri, zaman zaman haksız uygulamalarda bulunarak, vatandaşı zor durumda bırakabiliyor. Bunun üzerinde vatandaş, sorun yaşadığı tapu müdürü veya memurunu şikayet edebiliyor. Peki, tapu memuru nereye şikayet edilir?

Tapu memuru olma şartları!

Tapu memuru olma şartları, tapu ve kadastro dairesindeki iş pozisyonuna göre değişkenlik gösteriyor. Tapu memuru olma şartları, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan yönetmeliklerde açıklanıyor...

Kat Mülkiyeti sözleşmesi!

Tapu memuru kat mülkiyeti veya kat irtifakı kurulmasına dair resmi sözleşmeyi düzenliyor. Kat mülkiyeti sözleşmesi ile ilgili yasal hükümlere, Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında yer veriliyor...

Gayrimenkul satış sözleşmesi şekil şartı!

Gayrimenkul satış sözleşmesi şekil şartı, kanunla yazılı şekle bağlanmıştır. Kira sözleşmesinin sözlü yapılması dahi mümkün iken, gayrimenkul satış işleminin sadece tapu memuru huzurunda yapılması gerekiyor...

Toplu yapılarda sözleşme nasıl yapılır?

26969 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan toplu yapılar hakkındaki yönetmeliğe göre tapu memuru toplu yapılar üzerinde kurulacak kat mülkiyeti veya kat irtifakı için sözleşme düzenliyor. Peki toplu yapılarda sözleşme nasıl yapılır?

tapu memuru şikayetleri Haberi

tapu memuru şikayetleri

Tapu memuru nereye şikayet edilir?

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü; Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'na bağlı, genel bütçe içinde ayrı bütçeli bir kurumudur.


Kurumun amacı, ülke koordinat sistemine göre memleketin kadastral veya topoğrafik kadastral haritasına dayalı olarak taşınmaz malların sınırlarını arazi ve harita üzerinde belirterek hukuki durumlarını tespit etmek suretiyle 4721 sayılı Türk Medeni Kanununun öngördüğü tapu sicilini kurmak, mekansal bilgi sisteminin alt yapısını oluşturuyor.


Tapu memur ve müdürleri, zaman zaman haksız uygulamalarda bulunarak, vatandaşı zor durumda bırakabiliyor. Bunun üzerinde vatandaş, sorun yaşadığı tapu müdürü veya memurunu şikayet edebiliyor.


Ancak, yapılan şikayetin haklı olması gerekiyor. Aksi halde usulsüz yapılan şikayetten dolayı alınan disiplin cezaları kesiliyor.


Tapu memuru nereye şikayet edilir? Tapu müdürü nereye şikayet edilir?


Kamu kurumları ve görevlileri ile ilgili istek, öneri, şikayet ve ihbarları...